Vücut Geliştiriciler İle İlgili İlginç Verileri Jüriler Paylaştı

0
vucut-gelistiriciler-ile-ilgili-ilginc-verileri-juriler-paylasti

Jüri Üyeleri: Steve Weinberger ve Sandy Williamson

Vücut geliştiricilerin sahne ve shane arkasında neler yaşadıklarını hiç merak ettiniz mi? Vücut geliştiricileri bir de jürilerinden dinleyin.

Reklam

Jürilerin Gözlemleri

Soru: Yarışmacılar çağrılırken, yan tarafta bekleyenlere dikkat ettiğiniz oluyor mu?

Steve Weinberger:

Sahnedeyken sağlam bir duruş sergilemeleri çok önemli bir konu. Buna, bazı atletler sahnenin ortasında karşılaştırılırken diğerleri sahnenin kenarında, genelde çaprazlama bir sırada beklerken sergiledikleri duruş da dâhil.

Yarışmacı o anki performansa dâhil değilse bile, bazı jüri üyeleri sahnedekileri değerlendirmeyi bitirmiş ve bir sonraki yarışmacının çağrılacağı sırayı gözlüyor olabilir.

Piyasadaki En İyi Pre-Workout Takviyeleri
Piyasadaki En İyi Protein Tozu Takviyeleri
Piyasadaki En İyi Kreatin Takviyeleri
Piyasadaki En İyi Gainer Takviyeleri
Piyasadaki En İyi BCAA Takviyeleri

Ayrıca jüri üyeleri yarışmacılara kesintisiz bakıp onları birbirleriyle mukayese ederler. Eğer bir yarışmacı gevşemişse en iyi pozunu veremeyecektir – özellikle de yanlarındaki yarışmacı yarışma pozunu hiçbir şekilde bozmamışsa. Yani bir yarışmacı o anda bile gözden düşebilir veya çağrılma sırasını kaptırabilir.

Atletlere tüm sahne performansı boyunca duruşlarından ve pozlarından asla taviz vermeyerek jüri üyelerinin onları hep izlediğini kendilerine hatırlatmalarını öneririm.

 

vucut-gelistiriciler-ile-ilgili-ilginc-verileri-juriler-paylasti

Soru: Figür yarışmasında kimi iyi yarışmacının kendilerini iyi sergileyemedikleri için düşük puanlar aldığına şahit oluyoruz. Bir vücut en iyi şekilde nasıl sergilenir?

 Sandy Williamson: İster amatör ister profesyonel olsun, figür atletlerin yaptığı en büyük yanlışın hem ön hem de arka pozlarda çok fazla öne doğru eğilmeleri olduğunu düşünüyorum. Jüri üyeleri sahnenin hemen aşağısında olduğundan ön poz verirken hafif öne doğru yatmakta bir problem yok. Ancak atletler çok fazla öne doğru eğilerek fiziklerini yanlış gösteriyorlar.

Arka poz verirken de atletler çok fazla öne eğilerek kalça ve hamstring kaslarını sıkmaya çalışıyorlar ancak biz hemen sahnenin altında oturduğumuz için bu tür bir poz kalçaları genişletip düzleştirirken üst vücudu daha dar gösteriyor ki bu atletin vermeye çalıştığının tam tersidir. Figür yarışmacıları bunun yerine bellerine kavis verip kalçalarını dışarı atmalılar ki bu sadece kalça – hamstring kasları bölgesini daha sıkı göstermekle kalmıyor, aynı zamanda sırtlarını ve kanatlarını da açarak üçgen vücut görüntüsünü sağlamlaştırıyor.

Yaptıkları başka bir hata ise omuzları kaldırarak omuz genişliğini daraltmak oluyor. Bu aynı zamanda gövdeyi de olduğundan uzun gösteriyor.

Benim tavsiyem pratik, pratik, pratik! Poz verme genelde yarışmaya hazırlığın son günlerine bırakılır ancak hazırlığın birinci gününden itibaren çalışılması gereken bir şeydir. En iyi NPC yetkilileri tarafından ülke çağında birçok NPC semineri veriliyor. Ayrıca npcnewsonline.com adresini ziyaret ederek de Steve Weinberger, Gary Udit ve benim oyladığımız poz verme bölümlerini izleyebilirsiniz.

Kaynak: Flex 2017, Nisan-Mayıs

Ramazan’da Sporu Bırakmanız İçin Hiçbir Sebep Yok!

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz