Topuk Ağrısı Antrenmanlarınızı Etkiliyorsa İşinize Yarayabilecek 4 Tavsiye

0

Topuk ağrısı mı yaşıyorsunuz…

Ayak tabanındaki kasları saran plantar fasya bağ dokusu antrenmanınızı baltalayabilir. Çözümü için önerilerimiz var!

Reklam

Yazan: Victor R. Prisk

Plantar fasya, günlük hayatında aktif olanların sıklıkla karşılaştığı ayak ağrılarının en yaygın sebebidir. Plantar fasya, topuğunuzdan ayak boyunca parmaklara kadar uzanır. Görevi, özellikle yürüme ya da koşu gibi gövdenin yerden itilme esnasında ayaktaki pozisyonunuzu korumaya yardımcı olmaktır. Aşırı çalışması, desteksiz ayakkabılar, kasılmış kalf kası, fazla vücut ağırlığı, beton gibi sert zeminlerde aktiviteler yapmak ve diyabet, gut, laym hastalığı ya da romatizma, bu dokunun enflamasyonuna sebep olabilir. Bu enflamasyon, sabah uyandığınızda, uzun süre oturduktan sonra hareket ettiğinizde veya çok uzun süreler boyunca özellikle sert zeminlerde ayakta durduğunuzda ciddi topuk ağrısı yaratır. Plantar fasyanın esnekliğini ve gerginliğini korumak, bu bağ dokuyu kontrol altında tutmak için çok önemli. Aşağıda size bu konuda yardımcı olacak bir kaç tavsiye sıraladık.

Topuk Ağrısı İle Savaşın

Ne yazık ki bu ağrının oluşmamasını sağlamak için tek bir yöntem yok. Bu dört yöntemi, rahatlatmak için kullanabilirsiniz.

1. Gastroknemyus

Arka alt bacak iç kası olan gastroknemyus kasını diz-kalf esneme hareketleriyle esnetmek Aşil tendonunun yükünü hafifletir.

2. Kuşatın

Kalf kasındaki kasılma topuğu da çekerek ağrıya sebep olabilir. Gece splint’i kullanarak kalf kasını rahatlatabilirsiniz. Aynı zamanda sıkı ama destekli ayakkabılar ya da ortopedik destek ürünleri kullanmak da fayda sağlar.

3. Masaj Yapın

Plantar fasya dokunuza, ayak parmaklarınızı geriye çekerek ya da silindir cidimlerin üzerinde yuvarlayarak kasılmış bağ dokusunu rahatlatabilirsiniz.

4. Egzersizleri Sınırlayın

Koşu, tırmanış, zıplama ve diğer kasları sıkıştıracak faaliyetleri azaltın.

Kaynak: M&F 2016, Mart

Topuk ağrısı sorununuz eğer hâlâ devam ediyor, ayak tabanınız günlük yaşamınızda da sizi rahatsız eiyorsa bir ortopediste gitmeyi ihmal etmeyin.

Spor Yaparken Kasık Ağrısı Yaşıyorsanız Dikkat Etmeniz Gerekenler Var!

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz