Motivasyonunuzun Limitlerini Zorlayacak Tekerlekli Sandalyede Vücut Geliştirme Kategorisinin Yaratıcısı: Nick Scott

0

Büyük bir sahnede IFBB’ye bağlı olan, ilki 2011 yılında Arnold Classic yarışmasında gerçekleştirilen tekerlekli sandalye kategorisini biliyor muydunuz?

Image result for wheelchair bodybuilding

Reklam

Evet böyle bir kategori var. Hem de yıllardır. Son yıllarda ise büyük sahnelerde de yer almaya başladı. Üstelik izlemesi en motive edici, en eğlenceli kategorilerden biri.

Bu kategoride önce sporcunun nasıl sakatlandığı, nasıl vücut geliştirmeye başladığı, spora nasıl bağlandığı ve yarışmaya nasıl karar verdiği gibi bilgiler sunuluyor ve daha sonra pozlar başlıyor. Dolayısıyla izlemek gerçekten zevkli ve motive edici.

O Bir Yaratıcı: Nick Scott

Nick Scott, bu kategorinin büyük yarışmalar için yaratılmasına çabalayan bir isim olarak, vücut geliştirme tarihinde önemli bir yere sahip. Tekerlekli sandalyedeki insanlara yarışma şansı sağlaması sebebiyle de gerçekten unutulmaması gereken bir figür. Şu anda da bu kategorinin başkanı. Eskiden de bir IFBB Pro idi.

Image result for nick scott

Nick Scott’ın geçmişine baktığımızda, 16 yaşında bacaklarını kullanamayacak bir araba kazası yaşadığını görüyoruz. Omurgasında şiddetli bir hasar alan Scott, Amerikan futbolu kariyerini erkenden bitirmek durumunda kaldı. 

Daha sonra powerlifting yapmaya karar verdi. Tekerlekli sandalyede powerlifting, yalnızca bench press olarak geçer ve paralimpik şampiyonalarda da yalnızca bench press vardır.

Bench press konusunda kendini ciddi bir antrenman düzeniyle geliştiren Scott, güçlenmek için çok kilo aldı. Salonda diğer insanların hareket kabiliyetini ve yapabildiklerini görerek kendini depresyona sürükleyen Scott, başarılı olmayı çok istediği için bütün o kiloyu aldı ve neredeyse 140 kilogramlık vücut ağırlığına sahip oldu. 

Antrenmanlarını pes etmeden devam ettirdi ve 1999 yılında bench press rekoru kırdı. Özgüveni yerine geldi ve kilo vermeye karar verdi. 2006 yılında tekerlekli sandalyedeki ilk vücut geliştirme yarışmasına giren Scott, ciddi ilerleme kaydetmeye devam ediyordu. 

2011 yılında da NPC’de tekerlekli sandalyede vücut geliştirme şampiyonu oldu. Bu onu profesyonel vücut geliştirme hayatına başlattı. 2 farklı kategori için Pro Card’a sahip olan tek isim oldu. Tüm dünyada 250’den fazla yarışmaya konuk oldu!

En iyi fiziği ise 2014 yılındaki Dallas Pro yarışmasındaydı. Bu yarışmadaki fiziği gerçekten mükemmeldi. 2015’te yarışmayı bıraktı ve tekerlekli sandalyede vücut geliştirmeyi ilerletmeye kendini adadı. Günümüzde de sporun bu güzel kategorisini geliştirmeye devam ediyor.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz