Steroid Kullanarak Çok Değişeceğinizi Sanıyorsanız Yanılıyorsunuz!

0

Steroid kullanımının yaygınlaştığı şu dönemde, steroidlerden beklenenin ve aslında olabileceklerin kıyasını yapmak gerekiyor. Çünkü insanlar, steroidlere büyük hayaller yükleyerek bu tehlikeye bulaşıyorlar. Sonrasında ise alt üst olmuş bir hormon dengesinin normalleşmesi zor oluyor.

Tam Potansiyelinizi Hiçbir Zaman Bilemezsiniz

Image result for genetic muscle building potential

Reklam

Çoğu sporcu, steroid kullanmayıp doğal yollarla elde ettiklerinin sınıra dayandığını düşünerek steroid kullanmaya başlıyor. Bilmemiz gereken şu ki; tam potansiyelimizi uzun yıllar boyu devamlı antrenman yapmadan bilemeyeceğiz.

Devamlılığı olmayan, disiplini zayıf olan antrenmanları yıllarca yapıp sonuç alamayıp steroide başlayan kişiler aslında potansiyellerinin tamamını hiç kullanmıyorlar.

Ayrıca doğal gelişimde bazı evrelerde sıçrayışlar yaparken, bazı evrelerde uzun süre sabit bir gelişim gösterebilirsiniz. Doğal sınırları zorlayabilmek için tek yapmanız gereken, sabırlı olmak ve devam etmek. Aksi takdirde gerçek potansiyelinizi hiçbir zaman bilemeyeceksiniz.

Spora Başlamadan Önce Zayıfsanız Spora Başladıktan Sonra da Zayıf Olmayacaksınız

Steroid kullanımının bir diğer yaygın sebebi, zaten çelimsiz ve zayıf olduğunu düşünen insanların doğal yollarla şansları olmadığını düşünmeleri ve performans arttırıcı ilaçlara başvurmaları.

Aslında doğal yollarla uzun süre çalışırsanız ve doğru çalışırsanız, kendinizi tanıyamayacağınız boyutlara evrilebilirsiniz. Mesela devamlılık ve uzun yıllar sabretmek.

Yani büyük bir değişim yaşamak istiyorsanız, steroid kullanmak zorunda değilsiniz.

Her Vücut Steroidlere Farklı Tepki Verir

Image result for steroids

Steroidlere vücudun verdiği tepki kişiden kişiye değişir. Kimi vücutta androjen hassasiyeti fazlayken kimi vücutta az olabilir.

Yani steroidsiz iyi geliştiniz diye steroid alınca gelişiminizin katlanacağını düşünmeyin. Gelişiminiz tamamen genlerinize bağlı, bu genler de vücudunuzun vereceği tepkinin belirleyicisi.

Steroide vereceğiniz tepki, doğal yollarla antrenman yapıyorken antrenmanlara verdiğiniz tepkiyle aynı da olabilir farklı da olabilir.

Burada 4 farklı senaryo var; doğal yollarla iyi gelişip steroidle çok da iyi gelişememek, doğal yollarla iyi gelişip steroidle de iyi gelişmeye devam etmek, doğal yollarla çok da iyi gelişmeyip steroidle daha iyi gelişmek, doğal yollarla da steroidle de çok da iyi gelişememek.

Antrenmana iyi tepki verirken, steroidle büyük bir gelişim bekleyip çuvallayabilirsiniz. Antrenmanlara kötü tepki verirken, steroidle yine büyük bir gelişim sağlamayı bekleyip sağlayamayabilirsiniz.

Antrenmana iyi veya kötü tepki verirken, steroidlerle gelişim de sağlayabilirsiniz. Burada önemli olan nokta şu ki, steroidlerin vücudunuzda mucizevi bir gelişim sağlayacağının hiçbir garantisi yok. Tıpkı supplementler gibi.

Bu senaryolardan hangisnin başınıza geleceğini bilmeden, vücudunuzu böylesine büyük bir tehlikenin içerisine atmak sizce mantıklı mı?

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz