Spor Salonunda Asla Yapmamanız Gereken 13 Şey

0

Spor salonuna girdiğinizde spor etiğinin verdiği birçok şeyi biliyorsunuzdur. Ağırlıkları yerlerine geri koymak, sesli telefon görüşmeleri yapmamak gibi…

Bunların dışında spor salonunda yapmanızı asla tavsiye etmeyeceğimiz bazı dikkat edilmesi gereken konular var. Üstelik bunların bazıları sadece etrafınızı rahatsız etmekle kalmıyor, direkt olarak sizin sağlığınızı da olumsuz etkileyebiliyor.

Reklam

İşte dikkat etmeniz gereken 13 şey:

1.Mat ve Benchleri Temizlemeden Kullanmayın

Yoga matı ve bench gibi üzerine yatacağınız yüzeyleri temizlemeniz bakteri ve virüsleri kendinizden uzak tutmak için iyi bir yol olabilir.

2.Terliksiz Duşa Girmeyin

Ne yazık ki evinizde duş almıyorsunuz… Gittiğiniz salon en pahalı ve en temiz spor salonlarından biri de olsa duş almak için spor çantanızda muhakkak bir çift terlik olsun.

3.Sizden Talep Edilmediği Sürece Birine Tavsiye Vermeyin

Bunun iki sebebi var. Birincisi, karşınızdaki kişi sizi eleştirel biri olarak görebilir ve size karşı bir duruş sergileyebilir; ikincisi, verdiğiniz tavsiye yanlış olabilir ve siz bunu bilemeyebilirsiniz. Eğer gerçekten birine yardımcı olmak istiyorsanız öncelikle o kişi ile arkadaş olmalısınız.

4.Yol Üstü Bir Yerde Antrenman Yapmayın

Hayatımızda yeterince trafik var zaten. İnsanların çok sık geçtiği yerlerde antrenman yapmamalısınız.

5.Aletleri Amacına Uygun Olarak Kullanın ve Boşuna İşgal Etmeyin

Benchin üstüne oturup yanınızdaki arkadaşınızla sohbet etmek isterseniz bu hiç hoş karşılanmayabilir. Aletleri ihtiyacınız olduğu kadar doğru bir şekilde kullanın ki hem başkalarını bekletmeyin, hem kendinize ya da alete bir zarar vermeyin…

6.Ağırlıkları Klipslediğinize Emin Olun

Siz ağırlık çalışacakken ağırlıkları kitlemediyseniz oluşabilecek sakatlıklardan biz mesul değiliz. Başkalarına da zarar verme ihtimalini asla unutmayın.

7.Antrenman Yapan Birine Fazla Yakın Yürümeyin

Bunun için birçok sebep sayabiliriz. Yanından geçtiğiniz kişi bir anda dengesini kaybedip bir şekilde size çarpabilir. Siz bir şekilde onun hareket alanını engelliyor olabilirsiniz. Bunlar en temel sebepler diyebiliriz.

8.Kimseyi Rahatsız Etmeyin

Spor salonunda karşı cinse mesafenizi korumalısınız. Kafa dengi yeni birileriyle tanışmak için harika bir yer olabilen spor salonunda bir anda istenilmeyen kişi olmak istemezsiniz.

9.Sormadan Başkasının Kullandığı Bir Aleti Kullanmayın

Bir dumbell ya da ip olsun, karşıdaki kişinin kullanmak istediğiniz aletle işinin bittiğini öğrenmeden kullanmaya başlamayın. Nazikçe kullanıp kullanamayacağınızı sorabilirsiniz.

10.Su Çeşmelerine Tükürmeyin

Ortak su içme çeşmeleri herkesin sağlığı ve rahatlığı için var. Çeşmelerin temiz kalmasına özen gösterin.

11.Yürüken Telefonunuzla İlgilenmeyin

Yürürken dikkatinizin telefonunuzda olması, mesajlaşmanız, bir şeyler izlemeniz bir anda ayağınızı benchin kenarına çarpmanızla ya da daha da kötüsü birine toslamanıza sebep olabilir. Böyle durumlar yaşamak istemezsiniz değil mi?

12.Antrenör İle Çalışanların Dersini Kaçak İzlemeyin

Hem antrenöre hem de çalıştırdığı kişiye bir saygısızlık olur bu yapacağınız. Merak ettiğiniz denk gelip gördüğünüz bir çalışma ise nazikçe sormayı deneyebilirsiniz.

13.T-Shirtünüzü Çıkartıp Gezmenize Gerek Yok

Garip bir şekilde bu bazen gerçekleşebiliyor. Unutmayın, herkes spor yapmak için salona geliyor ve kimseye itici gelmek istemezsiniz.

 

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz