Soğuk Algınlığını Daha Hızlı Atlatmak İçin İpuçları

0

Soğuk algınlığının doğrudan bir tedavisi yoktur. Doktora danışarak kullanabileceğiniz ilaç tedavisinin yanında soğuk algınlığını nasıl daha hızlı atlatabilirsiniz konusunu işlemek istedik. Çünkü birçok kişi son zamanlarda doğal bir şekilde iyileşmeyi tercih eder oldu…

Aşağıdaki önerilerimizi dikkate alarak soğuk algınlığından kaynaklanan semptomları hafifletebilirsiniz. Böylelikle antrenman programınıza daha güçlü, dinlenmiş ve yenilenmiş olarak yeniden dönebilirsiniz.

Reklam

Soğuk Algınlığını Daha Kolay Atlatmak İçin Yapabilecekleriniz:

1. Yeterli Miktarda Sıvı İçin

Su, meyve suyu, et suyu çorbası ya da balla hazırlanmış sıcak limon suyu burun tıkanıklığının giderilmesine yardımcı olup su kaybını önler.

2. Dinlenin

İyileşebilmesi için vücudunuzun dinlenmesi gerekmektedir.

3. Boğaz Ağrısını Yatıştırın

Tuzlu suyla hazırlanmış bir gargara (1/4-1/2 çay kaşığı tuzu bir bardak sıcak suya ekleyin) geçici olarak boğaz ağrısını yatıştırabilir.

4. Burun Tıkanıklığınızı Açın

Tuzlu burun damlaları ve spreyleri burun tıkanıklığını rahatlatabilir.

5. Sıcak Sıvılar Alın

Tavuk çorbası, çay ya da sıcak elma suyu mukus akışını sağlayarak burun tıkanıklığınızın giderilmesine yardımcı olabilir.

6. Havanızı Nemlendirin

Buhar makinesiyle evinizin havasını nemlendirin. Böylelikle burun yollarındaki tıkanıklığın giderilmesini sağlayabilirsiniz. Yalnız suyu gün aşırı değiştirdiğinizden emin olun.

7. C Vitamini Alın

C vitamini almanın, ortalama bir bireyi soğuk algınlığına karşı korumadığı düşünülmektedir. Soğuk algınlığına yakalanmadan önce C vitamini almak ise semptomların süresini düşürebilir.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz