Şeker Tüketimini Kontrol Altına Alın Karın Bölgenizdeki Yağlanmayı Engelleyin

0

Yazan: Adam Bible

Uzman Hakkında: Alissa Rumsey, New York’ta bulunan Academy of Nutrition & Dietetics’in sözcüsü.

Reklam

Soru: Artık yağ yerine şekerden uzak durulması tavsiye ediliyor, peki günlük limit ne olmalı? Antrenmanlarıma ve vücuduma enerji sağlaması için belli bir miktar şekere ihtiyacım yok mu?

Cevap: Doğal ve sonradan eklenmiş olarak iki tür şeker vardır. Doğal şekerler meyve ve süt ürünlerinde bulunurken sonradan eklenen şekerler gazlı içecekler, işlenmiş atıştırmalık gıdalar ve diğer benzer ürünlerde bulunur. Markette paketlenmiş herhangi bir ürünün etiketini inceleyin ve bir porsiyonunda ne kadar şeker olduğuna bakın. Gördüğünüz rakamı dörde böldüğünüzde eklenmiş şekerin tatlı kaşığı cinsinden miktarını elde etmiş olursunuz. Örneğin bir üründe 24 gram şeker olduğu yazıyorsa bu, ürünün ortalama 6 tatlı kaşığı kadar şeker içerdiğini gösterir.

Şekerle ilgili en büyük problemlerden biri ve 2015-2020 Amerika Beslenme Rehberi’nin şeker tüketimini günlük alınan kalorinin %10’uyla sınırlamasının sebebi, fazla şeker tüketiminin kan şekerinde artışa sebep olarak vücudun insülin salgılamasını tetiklemesidir. İnsülin, depolanan bir hormon olduğu için alınan fazla şekeri yağ olarak, özellikle de karın bölgesinde depolamaya alışıktır. Fazla şeker tüketimi aynı zamanda kalp-damar hastalıkları ve diyabet gibi hastalık risklerini arttırabilir.

Şeker tüketiminizin büyük bir kısmı doğal kaynaklardan oluşmalı. Tüketiminizi günde 12 tatlı kaşığı, yani 50 gram ile sınırlandırın. Eğer şeker içeriği yüksek bir besin tüketecekseniz antrenmanınızdan hemen sonra, kaslarınızın besinleri daha hızlı kullandığı aralıklarda tüketin.

 

Kaynak: FLEx 2016, Eylül

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz