Şampiyonların Antrenman Öncesi ve Sonrası İçtiği ‘Garip’ Shake Tarifi

0
tavuk göğsü

Şampiyonlarla ilgili bazı efsaneler vardır ki, insan “neden bir insan kendine bu zulmü yapsın?” diye düşünmeden edemez. Mike Mentzer’in kendi idrarını içmesi buna güzel bir örnekti, geçmişte değinmiştik.

Şimdi bahsedeceğimiz shake tarifi de, içmesi çok da zevkli olmayan bir tarif. Fakat içeriği ve pratikliği sebebiyle kesinlikle denenebilir.

Reklam

Bu tip tarifler, ilk kez ünlü strongman sporcusu Derek Poundstone tarafından popüler hale getirilmişti. Daha sonra önü alınamadı ve birçok vücut geliştirici, powerlifting sporcusu, strongman bu tariflere beslenmesinde yer verdi. Öyle ki, bu tip shake tarifleriyle tüm gününü geçiren sporcular dahi mevcut!

İşte O Şampiyonların İçtiği Meşhur Shake Tariflerinden Biri!

Tek bir shake ile protein, karbonhidrat, yağ alırken; sebzelerden vitamin ve mineral, sindirim kolaylığı gibi kolaylıklar sağlamayı amaçlayan sporcular aslında normalde tüketilen besinleri bir mikser içerisine boşaltmışlar diyebiliriz.

Güncel olarak birçok sporcunun tükettiği bu tarifin içerisinde;

  • Tavuk (tercihen göğüs) 250-500 gram,
  • Yulaf ezmesi
  • Ispanak, brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler,
  • Süt (hazımsızlık yapıyor ise su da kullanılabilir)

bulunuyor. Tercihe bağlı olarak fıstık ezmesi de ekleyebilirsiniz. Yine de baskın tavuk tadının önüne geçmek pek mümkün değil. Dolayısıyla tadı çok önemsemeden, hızlı ve pratik, besleyici bir öğün tüketmek isteyenlere daha çok tavsiye ediyoruz.

Bu tip tariflerle oturup büyük bir öğün tüketmeye vaktiniz olmadığında, kısa yoldan ihtiyacınız olan besinleri tüketebilirsiniz. Eğer iştahınız iyi değilse, bu tip shake tarifleri hazırlayıp sıvı haldeyken kafaya dikerek kolay bir şekilde kalori alabilirsiniz.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz