Kollarınız Pütür Pütürse Vitamin ve Mineral Eksikliğiniz Olabilir!

0

Cilt problemlerinin büyük çoğunluğu beslenmeyle ilintilidir. Fazla yağ tükettiğinizde çıkan sivilceler, yediğiniz besinlerin sebep olduğu alerjik cilt problemleri ve pek çok sorun beslenmeyi yoluna koyduğunuzda düzelir.

Kollarda bulunan pütürler de beslenme kaynaklı olabilir. Hatta genele bakıldığında bazı vitamin ve mineral eksikleri tamamlandığında bu pütürlerin geçtiği görülüyor.

Reklam

Kollardaki Pütürlere Hangi Vitamin veya Mineral Eksikliği Sebep Olur?

Kollarınızdaki pütürlerde, genetik de dahil pek çok faktör rol oynar.

Kollar üzerindeki pütürlerin şikayeti ile doktora gidip test yaptıranlarda en yaygın görülen vitamin eksikliği A vitamini eksikliğidir. A vitamini, cilt sağlığı için en önemli vitaminlerden biridir. Bu nedenle kollarınızda pütür varsa A vitamini eksikliğiniz olup olmadığını test ettirmelisiniz.

A vitamini eksikliğiniz varsa kara lahana, marul, kavun, havuç,  patates gibi besinler tüketebilirsiniz. Ayrıca A vitamini takviyesi de kullanabilirsiniz.

Image result for zinc food

Mineral eksikliklerine değinecek olursak, kollarda pütürcüklere sebep olan mineral eksikliği ise çinko eksikliğidir. Çinko da cilt sağlığında önemli rol oynayan bir mineraldir. Çinko içeren besinler olan kuruyemişler, kırmızı etler tüketilebilir veya çinko takviyesi de kullanılabilir.

Çinko takviyesi ayrıca testosteronu arttırdığı için ve sporcularda toparlayıcı etkiye sahip olduğu için de kullanılabilir. Çünkü genelde pek çok sporcuda çinko eksikliği görülmektedir.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz