505 Kilo ile Squat Yapan Vlad Alhazov’un Rekoru Resmi Kabul Edilmiyor

0

Evet yanlış okumadınız, tam 505 kilo ile squattan bahsediyoruz ve resmi olarak kabul edilmiyor…

Bakın bu bir dramdır. Biz haberi okuduğumuzda, videoyu izlediğimizde bile yüreğimiz ağzımızdaydı; Rus powerlifter Vlad Alhazov kırmızının her rengine büründü, ama o rekor gerçek bir rekor sayılmadı.

Reklam

505 Kilo ile Squat

Videoda da gördüğünüz gibi Vlad Alhazov bu akıllara sığmayacak denemeyi geçtiğimiz günlerde ProRaw Powerlifting fuarında Avustralya’da gerçekleştirdi. Ağırlıkların yanında 3er kişinin, Alhazov’un arkasında ise 2 kişinin beklediğini görüyoruz.

Vlad Alhazov, 505 kiloyu dizlerinde kendi yaptığı özel sargılarla kaldırdı. Videonun her bir anını biz yumruk ısırarak izlerken bu efsane ânı orada yaşayanları ve özellikle Alhazov’un o anki hissini hayal etmemiz mümkün değil…

Rus powerlifter, bu denemesi ile hem kendi rekorunu kırdı (bir önceki squat rekoru 500 kilo ile Temmuz 2017’deydi) hem de dünya rekorunu!

Ancak Rekor Resmi Kayıtlara Alınmadı!

İşin fena kısmı burada başlıyor…

Powerlifter bu rekoru Arnold Spor Festivali haftasonunda, Avustralya’da kırdı. Ancak herhangi bir federasyon kapsamında bu deneme yapılmadığı için rekor “resmileşemedi”.

Ancak birçok powerlifter ve sporcu, akıllara sığmayan bu efsane olay için sosyal medyada direkt olarak “dünya rekoru” demekten geri çekinmedi.

Vlad Alhazov’un bu rekoru ile ilgili ufak bir eklememiz de var; powerlifter eskiden diz kapağı ameliyatı geçirmiş biri. Yani şok üstüne şok yaşamaya devam ediyoruz.

Ne diyelim hem sevindik hem üzüldük. Bakalım powerlifter kendi rekorunun üstüne çıkacak mı ya da bu rekorun üstüne başkaları çıkabilecek mi… Siz bu konu ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Kaynak: BarBend

Squat Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken 3 Mekanik Kural

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz