Olmasını Hiç İstemediğiniz Yağlarınızdan Kurtulmanızı Sağlayacak En İyi 5 Karnitin

2
dunyanin-en-iyi-karnitin-markasi

Karnitin Nedir ve Ne İşe Yarar?

Halk arasında yağ yakıcı olarak bilinen L-Carnitin, aslında vücudumuzda böbrek ve karaciğerlerde üretilen ve ek olarak sperm hücrelerinde de bulunan bir tür amino asittir. L-Carnitin’in vücudumuzda oynadığı en önemli rol, hücrelerimizde enerji üretiminden sorumlu olan mitokondrilere yağ transferine yardımcı oluyor olmasıdır. Yani, L-Carnitin sayesinde yağlar enerji üretiminde yakıt olarak kullanılabilmektedir. Ayrıca, L-Carnitin görevini siz egzersiz yaparken de dinlenirken de yapmaktadır; ama yapılan araştırmalar L-Carnitin’in özellikle yoğun egzersizler boyunca daha etkili olduğunu göstermiştir.

Supplement piyasasında karnitini, birden fazla formda ve markada bulmanız mümkün. Kimi markalar L-Carnitin’i saf olarak satarken kimileri de çeşitli içeriklerle kombinasyon yaparak satmakta. Hal böyleyken kafalarda, hangi marka ve formdaki L-karnitinin daha etkili olduğu yönünde soru işaretleri oluşmaması mümkün olmamakta. Kafanızdaki soru işaretlerini gidermek adına sizler için, en iyi L-Carnitin alternatiflerini listeledik.

Reklam

İşte Piyasadaki En İyi 5 Karnitin:

5- Weider L-Carnitine Tablets

 

Weider, Türkiye’de en sevilen markalardan biri. Ananas aromali L-Carnitin tableti de sevilen ürünleri arasında.

3 tabletlik servislerinde, 900 mg L-Carnitin bulunuyor. Ham maddesi ise piyasanın en kaliteli karnitin ham maddelerinden olan Carnipure.

Kolay tüketilebilen, tadı güzel olan, rahat taşınan l-karnitin tableti arayanların yağ yakımı sürecinde kesinlikle tercih etmesi gereken takviye; Weider L-Carnitine Tablets.

4- Power System L-Carnitine

Power System, özellikle karnitin takviyeleri arasında en sevilen markalardan. Diğer ürünleriyle çok fazla öne çıkmamasına rağmen, L-Carnitin alternatifleri birçok sporcu tarafından tercih ediliyor.

Sebebi ise tabii ki Carnipure gibi kaliteli bir ham maddeden elde edilmesi ve tek servisinde yoğun miktarda (3600 mg) L-Carnitin içermesi. Yarım servisle dahi çok iyi etki alabileceğiniz bu ürüne yağ yakma sürecinin verimini arttırmak istiyorsanız kesinlikle şans vermelisiniz.

3- Weider L-Carnitine Liquid

 

Weider’in çok sevildiğini söylemiştik… Tablet formdaki L-Carnitin alternatifinin yanı sıra, ampul formdaki L-Carnitin seçeneği de sıkça tercih ediliyor ve müthiş övgüler alıyor.

İlave C vitamini sayesinde bağışıklığınızı güçlendiren, Carnipure ham maddesi içeren bu takviye tek servisinde 2500 mg L-Carnitin bulunduruyor. Antrenman sırasında vücudunuzun besinleri çok daha rahat bir şekilde enerjiye dönüştürmesini sağlıyor. Özellikle yağ tüketiminiz sonrasında, yağların da enerji kaynağı olarak kullanılabilmesine yardımcı oluyor.

İşlevsel, güçlü bir içerik arayanlar, kesinlikle Weider L-Carnitine Liquid’e yönelmeli!

2- Scitec L-Carnitine

Son zamanların yükselişte olan markası Scitec, tüm besin takviyelerinde olduğu gibi l-karnitin seçeneğinde de oldukça başarılı bir ürün ortaya çıkarmış.

Kolin ilavesi içermesi sayesinde yağ metbolizmasına katılıp enerji seviyenizi çok daha yukarıya taşıyan Scitec L-Carnitine, yarım ampülünde 3000 mg L-Carnitin içermektedir.

Bu takviyeyi antrenman öncesinde alıp kendinizi iyi hissetmemeniz gerçekten çok zor.

Hızlı bir şekilde etki eden, tat konusunda sayısız olumlu geri bildirim alan, saf karnitin içeren Scitec L-Carnitine kesinlikle piyasanın en iyilerinden.

1- Hardline Thermo L-Karnitin

en-iyi-hardline-takviyeleri

 

Türk bir marka olması, kısmen uygun fiyatlara sahip olması ve kaliteli içerikleri olan ürünler üretmesi sebebiyle Hardline da piyasanın en çok tercih edilen markalarından biri.

Hardline Thermo L-Karnitin ürünü ise kolay tüketilebilen, tek bir şişe içerisinde farklı tüketim alternatifi sunan, lezzetli karpuz aromasına sahip olan bir alternatif olarak özellikle L-Carnitin’i ilk kez deneyenlerin sıkça tercih ettiği bir ürün.

Sıvı formu hızlı bir emilime sahip, her servisinde ise 2000 mg L-Carnitin bulunuyor.

Hardline Thermo L-Karnitin, aynı zamanda her servisinde 100 mg kafein içeriyor. Bu sayede antrenmandaki enerji seviyesini ciddi oranda arttırabiliyor, antrenman performansına da sağlıklı kafein dozu ile katkıda bulunuyor.

Kafein içeren, performansa da katkıda bulunan, spor çantanıza atıp yanınızda taşıyarak rahatlıkla tüketebileceğiniz bir L-Carnitin alternatifi arıyorsanız; cevap Hardline Thermo L-Karnitin.

Peki Karnitin Yağ Yakma Konusunda Gerçekten Etkili Midir?

Bu konuya açıklık getirmekte fayda olduğunu düşünüyorum. L-Carnitin’in tek başına yağ yakması mümkün değildir. Vücutta yağları, enerji olarak kullanmak için mitokondri yakmaktadır. Karnitin, vücuttaki yağ hücrelerinin mitokondriye ulaştırılmasına yardımcı olur ve mitokondrinin daha iyi bir şekilde çalışmasına yardımcı olarak yağ yakım sürecinin başlamasına katkıda bulunur. Ayrıca, yaşam tarzınızda dengeli beslenme ve spor yok ise, kullandığınız L-Carnitin takviyesinin size o beklediğiniz faydayı sağlamayacağına emin olabilirsinz. Diğer tüm gıda takviyeleri için geçerli olduğu gibi L-Carnitin’in de mucizevi bir takviye olmadığını lütfen unutmayalım.

Karnitin Nasıl ve Ne Kadar Kullanılmalıdır? Yan Etkileri Nelerdir?

L-Carnitin’in tavsiye edilen günlük kullanım dozu 500 mg ila 2000 mg arasındadır. Halihazırda mevcut bulunan araştırmalara dayanarak, günde en fazla 2 gramlık bir doz, minimum yan etkilerle güvenli ve etkili bir şekilde kullanılabilir. Bu miktardan fazla alacağınız doz size ekstra avantaj sağlamayacaktır çünkü, vücudunuz o aldığınız fazla miktarı kullanmayıp dışarı atacaktır. Dolayısıyla, günlük 2000mg dan fazla kullanmamanız hem keseniz hem de sağlığınız açısından faydalı olacaktır.

Karnitin takviyesinin kullanımı hakkında genellikle, günün herhangi bir saatinde kullanılabileceği belirtilse de kullanımını, yapacağınız antrenmandan veya kardiyodan 15-30 dk önce gerçekleştirmeniz daha mantıklı olacaktır.

L-Carnitin supplementinin, günlük normal dozda yada fazla tüketiminin kişiden kişiye değişmek ile beraber nadir gerçekleşen bir durum olsa yan etkilieri olabilir. Bunlar; çarpıntı, ishal, kusma, kaşıntı ve halsizlik gibi etkiler olabilir. Böyle durumlarda supplement kullanımını kesmenizi ve derhal bir doktora gözükmenizi şiddetle tavsiye etmekteyim!

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

2 YORUMLAR

  1. L-carnitine spor yapıldığında yani vücut oksijenlendiği zaman çalışıyor bildiğimiz kadarıyla. fakat ben bir ürün kullanıyorum. Celloxy W kullandım. L-carnitin + oksijen içeriyor. yatarken 20 damla kullanıyorum ve 4 haftada 4,5 kilo verdim ve çoğu yağlardan. ayrıca içinde carcinia cambogia var iştah kesiyor. bu ürünü inceledeniz mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz