Oblik Kaslarınızı Patlatan Russian Twist Egzersizinin Faydaları

3

Oblik kasları, en çok ihmal edilen kaslardan biri olmasına rağmen karın kaslarını en estetik gösteren kaslardır. Karın kaslarından bir duvar örmüşsünüz gibi görünürsünüz ve oblik kaslarını geliştirdiğinizde merkez bölgeniz de güçlenir.

Oblik kaslarını çalıştırabilmeniz için bir sürü egzersiz seçeneği var. Biz bugün “Russian twist” egzersizini inceleyeceğiz. Basit görülen, basit sanılan ancak doğru uygulandığında da bir o kadar zor olan bu egzersizi kesinlikle karın rutininizin bir parçası haline getirmelisiniz.

Reklam

Russian Twist’in Faydaları

Anti-Rotasyonel Çalışmayı Sağlar

Image result for russian twist

Omurganın rotasyonunu sağlayan egzersizler ihmal edilen ve ihmal edildiğinde pek çok sporda sakatlık getiren egzersizlerdir. Ayrıca bu tip çalışmalarda obliklerdeki kas kütlesi, güç ve oblikleri kullanabilme yeteneği artar.

Daha iyi izolasyon sağlayan egzersizler olsa da Russian twist basit ve etkili olmasıyla da avantajlı.

Ekipmana İhtiyacınız Olmaz

Image result for russian twist

Russian twist her yerde uygulayabileceğiniz bir egzersiz. Tek ihtiyacınız olan şey; zaman. Yere oturup rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

İzometrik Merkez Bölgesi Kuvveti Sağlar

Image result for russian twist isometric

Sabit ve aktivitesiz bir şekilde pozisyon korurken kasları kasılı tutarak izometrik kuvveti geliştiririz. Russian twist egzersizi bize bu avantajı da sağlıyor. Merkez bölgesi sürekli olarak kasılıyken dönülen Russian twist egzersizi, bu sayede pek çok spor için iyi bir egzersiz seçimi olabilir.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz