Kas İnşası ve Muhafazası İçin Altın Değerinde Olan Yiyecek: Mantar

0
mantar-kas-yaparmi

Mantarı doğal bir iltihaplanma düşmanına dönüştüren şeyin pirogalol denen fito-besin olduğu düşünülüyor.

Yazan: Adam Bible

Reklam

Kas inşası ve muhafazası için mantar mükemmel bir yiyecek!

mantar-kas-yaparmi

Besin bakımından zengin olan yiyecekleri seçerken mantarları nedense unuturuz ancak mantar tabağınıza geldiğinde beslenme düzeninizde birçok şeyi iyi yönde değiştirme potansiyeline sahip olan bir yiyecektir. Beslenme ve Diyetetik Akademisi sözcüsü uzman diyetisyen Kim Larson, “Mantar lif ve B vitaminleri bakımından çok zengindir” diyor. “Diğer önemli besinleri arasında potasyum ile selenyum, bakır, demir ve fosfor gibi mineraller bulunuyor.” Kas ve kemik sağlığında önemli bir göreve sahip olan D vitamini (kalsiyumun emilimini de yardımcı olur) açısından da yüksek olan mantarlar, bağışıklık sisteminin tepki kabiliyetini düzenlerken ağrıları ve iltihaplanmayı azaltır.

Kemiklerinizin kuvvetini arttırmak ve iltihaplanmayı azaltmak için de birebir!

Larson, “Yeterli miktarda D vitamin ile optimal kas işlevi arasında da güçlü bir ilişki vardır” diyor. “D vitamini bir hormondur ve aktive olduğunda kas inşasını, kas kuvvetini ve kas boyutunu etkileyen birçok geni düzenler. Patlayıcı atletik becerilerden sorumlu olan Tip 2 kas lifleri, D vitamini eksikliğine karşı aşırı derecede hassastır.” Bu tip lifler yeterli miktarda D vitamini alamadığında atrofiye (organ körelmesi) uğrayabiliyor ancak D vitamini takviyesi yapıldığında çabucak eski haline dönebiliyor.

Piyasadaki En İyi BCAA Takviyeleri
Piyasadaki En İyi Gainer Takviyeleri
Piyasadaki En İyi Kreatin Takviyeleri
Piyasadaki En İyi Pre-Workout Takviyeleri
Piyasadaki En İyi Protein Tozu Takviyeleri

Larson’a göre 30 ng/mL değerinin altında D vitamini seviyelerine sahip olan atletlerin sayısı az değil. “Atletler stres kırıklarıyla, kas-iskelet ağrılarıyla, kas zayıflığıyla veya sık görülen hastalıklarla baş etmek zorunda kaldıklarında bunun sebebinin D vitamini eksikliği olması oldukça muhtemel. D vitamini eksikliği aynı zamanda kuvvet seviyelerini etkileyen yüksek kan basıncıyla da ilişkilendiriliyor. Bir sonraki doktor muayenenizde D vitamini seviyelerinizi ölçtürün; D vitamini eksikliği yaşıyorsanız beslenmenize hemen dâhil edin.

Seçtiklerimiz:

Kültür/Beyaz/Portobello

En çok bilinen mantarlardan olup gelişimlerinin farklı aşamalarında toplanıp satılan aynı cinsten (Agaricus bisporus) mantarlardır.

Şitaki

Asya’ya özgü olan bu mantar Japonya’da 1200’lerden beri yetiştiriliyor. Şitakinin isli bir tadı vardır ve kan damarlarını koruyarak kardiyovasküler sağlığa iyi gelebilir.

Kavak

Bu ince mantar türü, doğada en çok aranan ve yetiştirilen mantarlardandır. Bir çalışmaya göre kolesterolü düşürebiliyor.

Enoki

Ufak şapkalı, uzun ve ince enoki mantarı Asya mutfaklarında bolca yenir. Bağışıklık sisteminin düzenlenmesiyle ilişkilendiren bir protein bakımından oldukça zengindir.

Maitaki

Ağaçsıl bir mantar türü olan maitaki, “ormandaki tavuk eti veya koyun kellesi” olarak bilinir. Çalışmalar, bağışıklık sistemi hücrelerini uyarabileceğini gösteriyor.

Kaynak: FLEX 2017, Nisan-Mayıs

Gönül Rahatlığı ile Kullanabileceğiniz Piyasadaki En İyi 6 Kreatin [Güncel]

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz