Kusursuz Erkek Vücudu Standartlarının Geçmişten Bugüne Akıl Almaz Değişimi

0

Günümüzdeki estetik bir vücudun standartları içerisinde kas kütlesi fazla biceps kasları, parçalı ve derin karın kasları yer alıyor. Kas kütlesindense belli bir orantının korunmasının önemi daha fazla.

Nickolay Lamm, birkaç resimle mükemmel erkek vücudu algısının değişimini bizlere çok iyi özetliyor. Aynı zamanda bir araştırmacı olan Lamm, 3D bilgisayar modelleme teknolojisiyle son 150 yıldaki standartların değişimini bizlere sunuyor.

Reklam

Kültür değişimi, beslenme alışkanlıklarının değişimi gibi faktörler nedeniyle değişen standartlar, beklenenin çok ötesinde bir değişime sahip.

Örneğin 1870’lerde, göbekli ve bel çevresi geniş erkekler daha ön plandaydı. Çünkü o dönemde bu durum zenginliği temsil ediyordu. Hollywood ile beraber bu standartlar 20. yüzyılda çok farklı bir noktaya geldi. Aktörler, sanatçılar ve spor salonlarındaki vücut geliştiriciler özellikle 1960 sonrasını yoğun şekilde etkiledi.

1980’li yıllara bakıldığında, Arnold Schwarzenegger ve Sylvester Stallona gibi isimler vücut geliştirmeyi popülerleştirdiği için standart daha “büyük” adamlara yönelikti.

Bu değişimlere görünce siz de şaşıracaksınız.

1870’lerdeki Standart

 Image result for 1870 perfect body

1930’lar: Kaslı Mezomorf

          male-body-ideals-throughout-time-34

1960’lar: Yağsız ve Zayıf Rockstar

       male-body-ideals-throughout-time-30male-body-ideals-throughout-time-32

1980’ler: Vücut Geliştirme Furyası

Related image

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz