Antrenman Partnerinizle Yapabileceğiniz En İyi Kardiyo ve Kondisyon Antrenmanı

0

Daha önce kürek çekmiş miydiniz? Cevabınız hayırsa artık kürek çekmeye başlamalısınız.

Kürek çekmek hem kondisyonu arttırır, hemde tüm vücudu aktif olarak çalıştırdığı için kas kondisyonu da sağlar. Bu sayede zorlu ve ağır antrenmanlardaki dayanıklılığınız da artacaktır. Crossfit sporcularının kürek makinesiyle çok yakın dost olma sebepleri bundan dolayıdır.

Reklam

Partnerinizle Yapabileceğiniz Basit ve Etkili Kürek Antrenmanı

Image result for rowing crossfit

İlk adım olarak bir antrenman partneri edinin. Daha sonra boş bir kürek makinesi (row machine) bulun.

Yapacağınız antrenman çok basit. İlk olarak 500 metre kürek çekmeyle başlayacak olan antrenman, 100’er metre azalan setlerle ilerleyecek. Partneriniz 500 metreyi bitirdikten sonra sizi bekleyecek, o sırada siz 500 metre çekiş yapacaksınız. Ardından partneriniz 400 metre çekecek ve siz bekleyeceksiniz, sıranız geldiğinde 400 metreyi siz çekeceksiniz.

Bu şekilde 100 metrelik mesafeye kadar inip antrenmanı tamamlayacaksınız.

Bitirebildiğiniz kadar hızlı bitirmeye çalışıp, her geçen antrenman yeni bir rekoru hedefleyebilirsiniz. Bu sayede antrenmanları eğlenceli bir hale getirebilirsiniz!

Kürek Antrenmanının Faydaları

Image result for rowing crossfit

Kürek çekerken kalçanız, merkez bölgeniz, sırtınız, bacaklarınız, kollarınız, kısacası tüm vücudunuz çalışır. Bütün bu çalışan kaslar, bu kadar uzun soluklu strese maruz kalınca dayanıklılık inşa ederler.

Ayrıca kürek çekmek, kalbi aşırı zorlamadığınız takdirde kalbe iyi gelir. Metabolizmanız hızlanır ve kan dolaşımınız da aynı şekilde hızlanır. Bu sayede kilo verebilir, yağ yakabilirsiniz.

 

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz