Kas Geliştirmenin Olmazsa Olmazı Yumurta ile Yapabileceğiniz 5 Tarif

0

İnanılmaz besin yumurta, dokuz önemli amino asit içeriğiyle kas geliştirmenin olmazsa olmazları arasında yer alır.

Yazan: Jenna Werner

Reklam

1. Yumurtalı Muffin

Fırınınızı önceden 180 dereceye ayarlayın. 12’li muffin tepsisini ince bir tabaka halinde yağlayın. 6 tam yumurta ile yine 6 yumurtanın akını (ya da 12 bütün yumurtayı) bir kapta çırpın. 55 gram rendelenmiş az yağlı peynir ve en az 150-200 gram küçük doğranmış çiğ sebze (biber, mantar, kıvırcık lahana ve benzeri sebzeler) ekleyin. Çeşni için tuz ve karabiber serpiştirin. Karışımı tepsinin gözlerine eşit miktarda pay edin. Tepsiyi fırına verin ve muffin’lerin ortasına batırdığınız kürdan ya da bıçak temiz şekilde çıkana dek 20-25 dakika pişirin. 2-3 adet muffin’i biraz meyveyle servis edin.

2. Tostunu Süsle

Kızmış tavaya yumurtayı kırıp ateşi orta ısıya indirin. Yumurtanın ak kısmı iyice pişene dek tavada tutun, sarısı yoğunlaşmış ancak tam pişmemiş olsun. Ardından yumurtayı ters çevirin ve istediğiniz kıvama gelene dek pişirmeyi sürdürün. İnce tam tahıllı ve lifli bir dilim ekmeği kızartın. Ekmeğin üzerine ezilmiş avokado sürün, domates dilimleri ekleyin ve bir tutam pul biber serpiştirin. En üste yumurtayı yerleştirerek servis edin.

3. Yulafı Zenginleştir

45 gram yulafı 1 yumurta ile karıştırıp mikrodalga fırına dayanıklı bir kaba aktarın. Paket talimatlarına göre belirtilen miktarda suyu da dökerek karışımı yaklaşık 90 saniye mikrodalgada pişirin. Üzerini tercihinize göre meyve ya da sebzeyle süsleyip servis edin.

4. Tahıllı Sebzeli Çılbır

Bir tencerede yaklaşık 10 cm. yüksekliğe denk gelecek miktarda suyu kaynatın. Kaynadıktan sonra ateşi en kısık seviyeye getirin ve bir yumurtayı nazikçe suyun içine kırın. Yumurtayı, beyaz kısmı güzelce renk alana dek pişirin. Bir kevgir yardımıyla yumurtayı tencereden alın ve çiğ yeşilliklerin üzerine yerleştirip arzunuza göre pul biber, limon suyu, tuz karabiber ve 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ile süsleyip servis edin.

5. Mikrodalgada Çırpılmış Yumurta

Mikrodalga fırına dayanıklı bir kupayı çok az yağlayın. İki yumurtayı kupaya kırıp iyice çırpın. 1 adet küçük kesilmiş biber veya 3-4 adet dörde bölünmüş ufak domates ile karıştırıp kupayı mikrodalga fırına koyun. 45 saniye piştikten sona kupanın içindekileri karıştırarak 30-45 saniye daha pişirin. Artık hiç kupadan yumurta yememiştim demezsiniz. (İsterseniz karışımın üzerine az miktarda rende peynir de ekleyebilirsiniz.)

NOT: Bir yumurtada ortalama 6 g protein bulunur, glütensiz, şekersiz ve karbonhidratsız bir besin olmasıyla birlikte oldukça ucuz bir protein kaynağıdır.

Kaynak: M&F 2016, Eylül

250 TL’den Daha Ucuza Alabileceğiniz En İyi 6 Protein Tozu [2018 Güncel]

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz