Kas Ağrısına Ne İyi Gelir?

0

Yoğun antrenmanlar sonrası yaşadığınız kas ağrısına ne iyi gelir diye düşünüyorsanız, bu 5 öneriye göz atmanızı tavsiye ederiz.

Spor salonunda yaptığınız yoğun bir antrenman sonrasında kendinizi çok iyi hissediyor olsanız da ertesi gün çılgın kas ağrılarıyla uyanabilirsiniz. Bu kas ağrılarını dindirmek için antrenmandan sonra alacağınız ufak önlemler ile ağrıların şiddetini azaltabilirsiniz.

Reklam

visne suyu

1) Vişne Suyu

2010 yılında İskandinav Spor Bilimi ve İlaçları dergisinde yayımlanan bir araştırmada, antrenmandan sonra içeceğiniz vişne suyunun, vişnenin içerisindeki antosiyanin adlı antioksidan içeriğin enflamasyonu azaltarak, kas ağrılarını azalttığını belirtmektedir. Antrenman günleri ağrınızı ve enflamasyonu azaltmak için vişne suyu içebilirsiniz.

 

kahve

2) Kahve

Araştırmalar antrenmandan önce içilen kahvenin, kafein içeriği dolayısıyla kas ağrılarını ve yorgunluğu yarı yarıya azalttığını ortaya koymaktadır. Çok satan “Eat Right for Life” kitaplarının yazarı Ann Kulze, antrenmandan önce içilen 2 fincan kahvenin, dayanıklılığı artırdığını söylemektedir.

 

buz

3) Buz Kompresi

Antrenmandan sonra küveti sıcak suyla doldurup içine girme şansınız yoksa, kasların ağrısını azaltmak için bir buz torbasıyla ağrıyan bölgeye buz kompresi yapabilirsiniz.Kriyoterapi” adı verilen bu bölgesel soğuk tedavi yöntemi, tüm vücudu rahatlatan ve az da olsa kas ağrılarını azaltan sıcak banyoya göre, iyileşmeyi hızlandırır ve kas hasarını önler. Su geçirmeyen bir torbaya buz küpleri koyarak ve bu torbayı bir havluya sararak, kas ağrısının olduğu bölgeye soğuk kompres uygulayabilirsiniz.

bengay çayı

4) Arnika Çayı

2007’de yayımlanan bir araştırmaya göre, öküz gözü, Türk çiçeği ya da yara otu olarak da bilinen Arnika bitkisinden yapılan çaylar, kremler ya da jeller kas ağrılarına iyi gelmektedir. İçeriğinde arnika bitkisi olan kremler kas ağrısı olan bölgeye uygulandığında ya da arnika bitkisinin kendisi antrenmandan sonra normal çay şeklinde demlenip içildiğinde, kas ağrılarını azaltmaktadır.

 

masaj

5) Masaj

Antrenmandan sonra yaptıracağınız derin doku masajı, kaslara kan akışını artırarak, kas ağrısına yol açan enflamatuvar kimyasalların dışarı atılmasını hızlandırmaktadır. Önce ağrıyan bölgenin üstüne ve altına masaj uygulanmalı, daha sonra ağrıyan bölgeye masaj yapılmalıdır. Bir tenis topuyla da ağrıyan bölgeye kendi kendinize dairesel hareketlerle masaj yapabilirsiniz.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz