Kaliteli Uyku İçin Kesinlikle Kullanmanız Gereken 2 Takviye

2

Uykunun sağlık için ve kas gelişimi için ne kadar önemli olduğundan bahsetmemize gerek bile yok. Vücudun dinlenip, kendini yenilemesi ve onarması için gerekliliğinin yanı sıra; vücudun yaşamsal aktivitelerini sürdürebilmesi için uyku bir zorunluluktur.

Sağlıklı uyku miktarı bilimsel araştırmalara göre günde en az 7-8 saat olmalıdır. Ancak uykunun miktarından ziyade uykunun kalitesi çok daha önemlidir. Derin ve kaliteli olmayan 7-8 saatlik bir uyku, yeterince dinlenmiş hissedememenize sebep olabilir. Bu noktada uyku kalitenizi arttırmanız gerekir.

Reklam

Uyku kalitenizi teknolojik aletlerden uzak durarak, egzersiz yaparak, uykuya yakın zamanda yemek yemeyerek, kendinize sessiz ve karanlık bir ortam yaratarak arttırabilirsiniz. Biz zaten bu tip detaylara dikkat ettiğinizi varsayarak, size uyku kalitenizi arttırmanıza yardımcı olacak vitamin ve mineral takviyeleri tavsiye edeceğiz.

Genelde çoğu insanda yaygın olarak eksikliği görülen bu takviyelerle uyku kalitenizi başka bir boyuta taşımanız mümkün.

D Vitamini Uyku Kalitenizi Arttırmaya Yardımcıdır

D vitamini, bilimsel araştırmalara bakıldığında uyku kalitesini arttırıyor. Plasebo ilaç ve D vitamini verilen iki grubun 8 hafta boyunca uyku kalitesi gözlemlendiğinde, D vitamini alan grubun uyku kalitesinin ciddi oranda arttığı gözlemleniyor.

Uyku sorunu yaşayan insanların çoğunda, D vitamini eksikliğinin olduğu da bir diğer bilimsel veri. Aslında insanların büyük çoğunluğunda eksikliği bulunan D vitamini, uyku sorunu yaşayan insanlarda çok daha sık eksikliği görülen bir vitamin.

Uyku kalitesinin yanı sıra, sağlık için de çok önemli role sahip olan D vitamininin takviye olarak kullanılması çok faydalı. Kemik sağlığı ve gücü, kan şekerinin dengelenmesi, erkeklerde testosteron artışı, çocuklarda alerji riskinin azalması gibi faydaları bulunan D vitaminini doktorunuza danıştığınızda da almanız gerektiğini göreceksiniz.

Magnezyum Kaliteli Bir Uyku İçin Çok Önemlidir

Image result for magnesium chocolate

Magnezyum, stres azaltıcı ve rahatlatıcı etkisi sayesinde uyku kalitesini bir üst seviyeye taşımaya yardımcıdır. Kasları rahatlatan, stresi azaltan, kan basıncını düzenleyen magnezyum düzenli olarak tükettiğinizde uykudan alacağınız verimi arttırabilir.

Ayrıca magnezyum da D vitamini gibi insanlarda yaygın olarak eksikliği görülen bir mineraldir. Magnezyum takviyesi, bu nedenle sağlık için de çok önemlidir. Küçük bir detay diyip geçmemek gerekir.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz