Evde Kolayca Kalça Güçlendirmenizi Sağlayacak Egzersizler

0
kalça geliştirme

Kalçalarınızın sizin için birçok görevi olduğunu biliyorsunuz değil mi? Kalça kaslarınız olmasaydı, yürüyemez, koşamaz ya da tırmanış yapamazdınız. Ayrıca vücut dengeniz de kalçalarınız olmadan olmazdı. Ancak çoğumuz yeterince kalçalarımızı geliştirip güçlendirecek egzersizler yapmıyoruz. Bahaneler olmasına rağmen evde kolayca kalça geliştirebileceğinizi biliyor musunuz?

Kalça egzersizlerini yapmak için sadece kalça eritme, kalça büyütme ya da kalça sıkılaştırma gibi hedefleriniz olmamalı. Kalçalarınız vücudunuzun en çok ihtiyaç duyduğu büyük kas gruplarından biridir. Elbette kalça egzersizleri daha iyi bir fizik için yapılabilir ancak bu durumdan dolayı biz düzenli bir şekilde evde kalça büyütme hareketleri yapmanızı ve kalça kaslarınızın sağlığını ve gücünü koruyup geliştirmenizi öneririz.

Reklam

Neden Kalça Egzersizleri?

Daha detaylı anlatmak gerekirse, kalça kaslarınız, gün içerisinde uzun süreli oturmaktan en çok kayba uğrayabilecek ve güçsüzleşebilecek kas gruplarından bir tanesidir.

Unutmamalısınız ki kalçalarınız gün boyu aktif kalmak üzere evrilmiştir. Modern hayatın gereksinimlerinden dolayı, spor hocası dansçı ya da sürekli yer değiştiren bir iş ile uğraşmıyorsanız, kalçalarınızın üzerinde oturduğunuz zaman onları aktif olarak kullandığınız zamandan fazladır.

kalca-guclendirme-egzersizleri

Bütün gün oturmak ya da uzun zaman boyunca oturmak, ölü kalça sendromu ya da gluteal amnezi sendromu adı verilen, hareketsizliğe bağlı kalça kaslarında ağrı ve kayba yol açabilir. Bunun yanısıra, yeterince kullanılmayan kalça kaslarını dengeleyebilmek için üst bacak, karın ve bel bölgesindeki fazla çalışma diz ve bel ağrılarını tetikler. Ayrıca bu durum çok ileri seviyelerinde sakatlanmalara sebep olabilir. Bu sebeple kalça büyütme egzersizleri, kalçalarınızın sıkılaşıp kaslarınızın güçlenmesini sağlayarak genel sağlığınız için oldukça faydalıdırlar. Belki de daha önce egzersiz yaparak fark etmeden kalça şekillendirme ile olası sağlık problemlerinizin önüne geçtiniz bile…

[ls_content_block id=”6553″]

Evde Kalça Geliştirme Egzersizleri

New York’ta yaşayan National Academy of Sports Medicine sertifikalı Lena Marti, her gün iki dumbbell ile evde uygulayabileceğiniz 15 dakikalık tüm kalça kaslarınızı çalıştıran bir program öneriyor. Unutmayın bu egzersizler sadece kalça eritme egzersizleri değil, sağlam, sıkı ve sağlıklı kalçalar için harika bir program.

Sumo Pulse Squats — 12 tekrar

kalca-guclendirme-egzersizleri

Curtsy Lunges — 12 tekrar

kalca-guclendirme-egzersizleri

Donkey Kicks — 12 tekrar

kalca-guclendirme-egzersizleri

Weighted Glute Bridges — 12 tekrar

kalca-guclendirme-egzersizleri

Bulgarian Split Squats — 12 tekrar

kalca-guclendirme-egzersizleri

Single Leg Deadlifts — 12 tekrar

kalca-guclendirme-egzersizleri

Kneeling Side Kicks — 12 tekrar

kalca-guclendirme-egzersizleri

Lateral Lunges — 12 tekrar

kalca-guclendirme-egzersizleri

Eccentric Deadlifts — 12 tekrar

kalca-guclendirme-egzersizleri

Three-Pulse Squat Jumps — 12 tekrar

kalca-guclendirme-egzersizleri

Görseller SELF.com’dan alınmıştır.

Kalça Kaslarınızı İhmal Etmeyin Barbell Hip Thrustı Antrenmanınıza Ekleyin!

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz