Kahvaltıyı Atlamanız Kilo Almanıza ve Damar Sertleşmesine Sebep Oluyor!

1
kahvaltiyi-atlamak-kilo-verdirir-mi

Eğer kahvaltının zaman kaybı olduğunu düşünüyorsanız, tekrar düşünmenizde fayda var.

Reklam

Son dönemde gerçekleştirilen bir çalışmayla her sabah güne sağlıklı bir öğünle başlamanın yararına dair güçlü kanıtlar bulundu. Amerikan kardiyoloji vakfının dergisinde yer alan yazıya göre araştırmacılar damar sertleşmesi sorununun kahvaltıyı atlayan kişilerde ve kahvaltıda total kalori ihtiyacının %20 sinden azını alan kimselerde görülme oranının yüksek olduğunu buldu. Aynı kimselerin daha yüksek kan basıncı ve açlık şeker seviyelerine sahip olmalarının yanı sıra bu kişilerin bel çevrelerinin daha geniş ve vücut kitle endekslerinin daha yüksek olduğu saptanmıştır. Daha düşük kan basıncı, daha sağlıklı bir kardiyovasküler sistem ve daha ince bir bel çevresi için her sabah besleyici bir kahvaltı yapmaya zaman ayırmamız gerekiyor.

Kahvaltıyı atlamak kardiyovasküler risk faktörleriyle doğrudan ilişkili olmasının dışında aterosklerozun gelişimi ve ilerlemesi ile ilişkili olan genel sağlıksız beslenme veya sağlıksız yaşam tarzı için bir gösterge olabilir diyor Friedman Beslenme Bilimi ve İlkeleri Okulu’nda yardımcı doçent olan ünlü yazar Jose L. Peñalvo, Ph. D. “Bulgularımız sağlık alanında çalışanlar için önemlidir ve kişilerin yaşam tarzına ilişkin gerçekleşen tavsiyeler ve insan sağlığı stratejileri için basit bir mesaj olarak kullanılabileceği gibi diyet öneri ve kılavuzları için de bilgilendirici olabilir.” diye ekliyor Peñalvo.

Peki tüm bunlar her sabah bolca tereyağı ve salam, sucuk gibi yiyecekleri yiyebileceğimiz anlamına mı geliyor? Tabiki hayır. İyi bir kahvaltı yapmış olmak için yulaf ezmesi, meyve, yumurta, peynir ve protein shake gibi sağlıklı kahvaltı seçeneklerine odaklanmalısınız.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz