İdman Sonrası Ne Yenmeli?

0

Bodyforumtr de dahil olmak üzere, fitness ve vücut geliştirme ile ilgilenen insanların en çok sorguladığı konulardan biri antrenman sonrası beslenmedir.

Bu sorunun çok basit bir cevabı var, ama yine önemli detaylara inmekte fayda var.

Reklam

Basit Bir Cevap: İdman Sonrası İstediğinizi Yiyebilirsiniz!

Antrenman, beslenme ve benzeri konularda eninde sonunda cevap hayat stilinize ve ne istediğinize bakıyor. Antrenman sonrasında çok fazla şeker tüketmek belki optimum olan değil, ama istediğinizi yediğinizde ve kendinizi kısıtlamadığınızda genelde en iyi sonuçları almaya yatkın olursunuz.

Esnek diyet sistemi olan “flexible dieting” (esnek beslenme) bu yüzden var. Kişinin kalori ve besin değeri kısıtları etrafında olduğu müddetçe, istediğini yiyebileceğini dile getiren bu sistem son dönemin iyi sporcuları tarafından tutuluyor.

Siz de kendinizi kısıtlamadan, istediğinizi yiyerek ilerleyebilirsiniz. Yalnızca kalori ve makro sınırlarına dikkat edin!

En İyi Sonuç İçin de İstediğimizi Yiyebilir Miyiz?

Tabii ki! Yiyebilirsiniz.

Gelişiminizi en çok etkileyen faktörleri yerine getirdiğinizde, gelişiminiz zaten %90 oranında en iyiye yaklaşacaktır. Antrenman yapmak, kalorileri doğru almak ve makroları doğru almak zaten bu %90’lık dilimi tamamlıyor. Kalan %10, çok küçük dinamikleri barındırır. Yediğiniz yemeğin zamanlaması da bunlardan biridir. Sanıldığı kadar büyük bir etkiye sahip değildir.

Ancak her şeyi mükemmel bir düzene koymak isteyenlerdenseniz tabii ki antrenman sonrasındaki zaman diliminde bol protein tüketmek araştırmalara göre sporcuların daha iyi hissetmesini sağlayabiliyor. Antrenman öncesinde karbonhidrat tüketmek, antrenmanın verimini arttırabiliyor.

Kaslarınızın yenilenmesini hızlandırabilecek amino asitleri barındıran yiyecekleri antrenman sonrasında tüketmek mantıklı gözüküyor.

Dikkat ederseniz, “daha iyi hissetmenizi sağlar” veya “antrenmanın verimi artar” demiyoruz. “Sağlayabilir” veya “arttırabiliyor” diyoruz. Çünkü bu konularda yapılan araştırmalar asla kesin bir sonuca ulaşmıyor. Kesinliği bile belirsiz olan bu tip detaylar ile kendinizi kısıtlamak yerine, neden daha esnek bir beslenmeye yönelmeyesiniz?

Keyif Alın!

Profesyonel bir sporcu iseniz her şeyi mükemmel yapıp, spor için yaşamanız zaten bir gereklilik. Ancak bu tip bir yaşam stili sizin için bir gereklilik değil ise keyif almanız pek çok şeyin önünde olmalı.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz