Hem Bel, Hem Kalça, Hem Karın Hem de Hamstring Güçlendiren Egzersiz

0

Egzersiz seçimi, kas geliştirmede büyük rol oynar. Zayıf noktalarınızı güçlendirerek daha da güçlü bir hale gelmek için, doğru egzersizleri seçmeniz büyük farklar yaratabilir.

Belinizin zayıf olduğunu mu düşünüyorsunuz. Bu egzersiz ile belinizi en verimli şekilde güçlendirirken, ek olarak kalça ve hamstring (arka bacak) kaslarınızı da güçlendirebilirsiniz. Bu bölgeleri güçlendirirken, hipertrofi de elde edebilirsiniz.

Reklam

Goodmorning Egzersizi ile Bel, Kalça, Karın ve Hamstring Bölgelerini Güçlendirin

Goodmorning; squat, bench press ve deadlift gibi bileşke egzersizlerin yanına ekleyebileceğiniz en iyi yardımcı egzersizlerden biridir.

Kalçadan bükülerek eğilme anlamına gelen “hip hinge” hareketiyle sırtınızda bir ağırlıkla eğilip kalktığınız bu hareket aynı anda birçok kas grubunu çalıştırır.

Kalçadan bükülmede esneyen hamstring kasları yoğun olarak çalışır. Deadlift hareketinin de arka bacak kası gelişiminde en etkili egzersizlerden biri olması bu yüzdendir. Arka bacakları yükleyerek yaptığınız her eğilme hareketinde ciddi miktarda hamstring kas kütlesi elde edersiniz.

Sırtınızda bir ağırlık varken eğilerek, aynı zamanda bel kaslarını da yoğun olarak çalıştırabilirsiniz. Hem bilimsel veri, hem de anektodal bilgi goodmorning egzersizinin bel güçlendirmede en iyi egzersiz olduğunu gösteriyor.

Kalçadan bükülmede kalça aktivasyonu da gerçekleşir. Bu nedenle güçsüz bir kalçanız varsa goodmorning egzersizine şans verebilirsiniz.

Merkez bölgesini de aktif olarak kullanabilmeyi sağlayan goodmorning egzersizinde, sırtınızda bar ile öne eğildiğiniz için karın kaslarınız aktif olarak çalışır. Özellikle yüksek ağırlıklarda doğru formu koruyabildiğinizde karın kaslarınızı en iyi çalıştıran hareketlerden biridir.

Tek Hareket ile Maksimum Kas Gelişimi

Eğer bu kas gruplarını geliştirmek istiyorsanız ve programınızda çok fazla egzersize yer yoksa, yalnızca goodmorning egzersizi ile ilerleyebilirsiniz. Hem belinizi, hem kalçanızı, hem karnınızı hem de hamstring kaslarınızı geliştirmek istiyorsanız kesinlikle goodmorning egzersizine bir şans vermelisiniz.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz