Gelmiş Geçmiş En Çekişmeli Rekabete Sahip İki Vücut Geliştirici

0

Her dönemin ezeli rakipleri vardır. Örneğin Sergio Olivia ve Arnold Schwarzenegger dönemin iyi rekabetlerinden biriydi. Hatta bu rekabet, oldukça gergin dakikalara da şahit oldu. Aynı şekilde Mike Mentzer ve Arnold Schwarzenegger de büyük rekabet içerisine girmişti. Özellikle Mentzer, 1980 yılında Arnold’un kazandığı Mr. Olympia’nın haksız olduğunu düşündüğünü yıllarca dile getirdi ve hatta o haksız rekabet sonrasında emekli oldu.

Reklam

Jay Cutler ve Ronnie Coleman da birçok kez kapıştılar, 90’ların sonunda ve 2000’lerin başında birçok kez rakip oldular. Ronnie Coleman, yenilmez fiziğiyle birçok kez galip oldu ve en çok Mr. Olympia ödülünü kazanan isim olarak adını tarihe kazıdı.

Ancak bu bahsettiğimiz isimler hiçbir zaman çok da gergin anlar yaşamadı, birbirleri hakkında olumsuz konuşmalar yapmadı. Deyim yerindeyse, kan akmadı… Hatta ezeli rakip olan çoğu vücut geliştirici arkadaşlıklarını sürdürdüler ve gayet centilmen şekilde rekabet ettiler.

Vücut geliştirme tarihine baktığımızda, öyle bir rekabet var ki… Gerçekten izlemesi zevkli ve fanları da bölen bir rekabetti.

Kai Greene ve Phil Heath Rekabeti

2011 yılında, ilk kez ezeli rakip olmalarıyla başlayan bu rekabet başlarda gayet centilmen bir rekabet gibi görünüyordu. Kai Greene sürekli ikinci, Phil Heath ise sürekli şampiyon olmaya başladığında fanlar arasında bir bölünme oldu. 2011-2015 arası süren bu kapışma, sahneye de yansıdı.

Daha zor şartlarla günümüze kadar gelen, üzücü bir hikayesi ve özgün bir karakteri olan Kai Greene severler ile şampiyonluğu sürekli elinde bulunduran güçlü karakter Phil Heath severler bölündü. Kai Greene’in çok daha iyi gözüktüğü yıllarda, Kai Greene’e haksızlık edildiğini düşünen birçok vücut geliştirme tutkunu da Greene fanları arasında yerini aldı ve şampiyon olmamasına rağmen Kai daha fazla fan kitlesi elde etti.

Bu bölünme tabii ki ikilinin sahne performansına da yansıdı. Çok yakın bir çekişme içerisinde olan ikili, yanyana geldiğinde gerçekten sıkıntılı dakikalar yaşandı. 2014 yılında, ilk kez bir Mr. Olympia tarihinde fiziksel gerginlik ortaya çıktı. Birbirlerine bağırdıkları da rahatlıkla gözlemleniyordu. Bu da çekişmeyi tarihin çekişmesi yapan önemli faktörlerden biri.

Bir diğer faktör ise tabii ki sosyal medya. Bu büyük çekişmeye kadar sosyal medya çok popüler bir noktada değildi ve her şey sosyal medyada konuşulmuyordu. Bu çekişmenin gerçekleştiği yıllar ise sosyal medyanın hızla büyüdüğü yıllardandı ve herkes kendi tepkisini ortaya koyabilmeye başladı. Arnold ve Sergio, Ronnie ve Jay zamanında sosyal medya yoktu bile. Ancak Kai ve Phil kapışması döneminde, fanlar taraf olarak fikirlerini belli etmek için sosyal medyayı yoğun olarak kullandılar. Bu da bölünmeyi hızlandırdı, hatta şampiyon Heath’e olan nefreti de arttırdı. Heath ile ilgili tüm detaylar eleştirilmeye başlandı.

2014 yılındaki tarihi rekabet sonrasında, Kai Greene geri dönüp tekrar ödül için mücadele etmeyi denemedi bile. Bu da Greene’in spordan uzaklaştırıldığı ile ilgili teorilerin ortaya çıkışını hızlandırdı denebilir.

Kai’nin Mr. Olympia olamamasının sebebi olarak birçok teori ortaya atılıyor. Özellikle Kai Greene’in porno skandalı sebebiyle ödül alamaması çok fazla tartışılıyor. IFBB’nin imajını zedelememek istemesi yüzünden Heath’i seçmesi birçok Greene fanının savunduğu teorilerden.

Bu rekabet tarihin büyük rekabetlerinden olması sebebiyle, birçok insanı sporun içine çekti ve sporun kitlesini arttırdı. İyi veya kötü, vücut geliştirmeyi popülerleştiren bu rekabet vücut geliştirme tarihinin en büyük rekabeti.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz