En İyi 6 Whey Protein Tozu Hangisi? [ 2020 Güncel Liste ]

0

Whey Protein Nedir?

Whey proteini, peynir altı suyundan veya sütten üretilen bir protein formülüdür. Daha çok peynir altı suyundan elde edilir. Pek çok besinin içerisinde protein kaynağı olarak kullanılmaktadır.

Hızlı sindirilebilen bir protein çeşidi olduğu için sporcular tarafından yaygın olarak tercih edilmektedir. Piyasada en yaygın kullanılan, en çok tercih edilen protein takviyesi de bu sebeple whey proteindir.

Reklam

En İyi 6 Whey Protein Tozu [ 2020 Güncel Liste ]

1. Weider Premium Whey

En popüler protein tozu markası Weider’in en popüler ürünü. Tat konusunda sık övgü almaktadır. 77 servislik bir üründür. Biyolojik değeri 100’dür. Bir servisinde 23 gram protein bulunur. %20 oranında izole whey protein bulundurur, bu sayede bir kısmı hızlı emilime sahiptir.. %25 oranında BCAA bulundururken her ölçeğinde 2 gram glutamin de bulundurmaktadır. Topaklanma yapmaz, kolay karışır.

2. Optimum Gold Standard Whey

Diğer bir popüler üründür. 73 servis protein tozu bulundurur. İçeriğinde mikrofiltre edilmiş konsantre whey proteini ve iyon-değişim whey protein izolesi bulunduğu için emilimi oldukça hızlıdır. Bir servisinde 24 gram protein bulunur. Her ölçekte 5.5 gram BCAA ve 4 gram glutamin bulundurur.

Servis sayısı genellikle 73 olmakla birlikte aromalara göre farklılık göstermektedir; çikolata ve fıstık ezmesi aromalıda 68, çilek aromalıda 77, karamel aromalıda 71, kurabiye aromalı da ise 74 servis protein tozu bulunmaktadır.

3. Supplementler.com Whey Protein

Supplementler.com Whey Protein Tozu ürünü ile Türk sporcularına kalite ve uygun fiyat opsiyonlarını bir arada sunmayı hedeflemektedir. Avrupa’nın en prestijli süt üreticilerinden Volac markasından protein ham maddesini temin etmektedir. İçerdiği proteinin %100’ü ultra filitrasyon teknolojisiyle elde edilen %100 peynir altı suyu konsantresidir. Ürün servis başına 23 gr protein, 5,2 gr BCAA ve 4,1 gr glutamin içermektedir. İyi Üretim Uygulamaları kapsamında denetime tabî tutulan protein tozu vücut geliştiriciler ve fitness ile uğraşanlar için iyi bir seçenektir.

en-iyi-5-whey-protein-tozu-hangisi

4. Multipower %100 Pure Whey

İçeriğinde hem izole, hem konsantre, hem de hidrolize protein bulunmaktadır.  Servis sayısı 67’dir. Her bir servisinde 24 gram protein bulunur. Ayrıca, ölçek başına 5,7 gram BCAA bulundurur. Protein sentezine destek olan B6 vitamini içeriğine de sahiptir. Günlük protein ihtiyacını karşılamak isteyen bireyler için de gayet uygun bir üründür.

5. Scitec Whey Professional

Scitec, son yılların hızla yükselen markalarından biri.

Son yılların hızla büyüyen markalarından Scitec aynı zamanda Arnold Classic 2017 şampiyonu Cedric McMillan’ın sponsorudur. Sindirim enzimleri ile sindirimi kolaylaştıran Scitec’in tek servisinde 22 gram protein bulunur. Toplamda 78 servis bulunduran Scitec Whey Protein’in BCAA oranı ise %23tür.

Scitec Whey Professional ürün satış sayfasını incele >

6. Hardline Whey 3Matrix

Türk firması olarak Türkiye’nin en çok tercih edilen protein tozlarından olan Hardline Whey 3Matrix, izole, hidrolize ve konsantre yapısıyla öne çıkıyor. 37 gram protein içeren bu üründe aynı zamanda 3 gram kreatin, 5.4 gram glutamin ve 8.4 gram BCAA bulunuyor. Bu yapısıyla kreatin, glutamin ve BCAA bakımından güçlü bir içeriğe sahip.

Hem izole, hem hidrolize, hem de konsantre whey protein içermesi sebebiyle “3Matrix” ismini alan bu formül oldukça zengin. Zengin içeriği, bulk dönemine daha çok hitap ediyor.

 

Whey Protein Kas Gelişimine Nasıl Etki Eder?

Kas yapmayı sağlayan en önemli etken, kaslardaki protein sentezidir. Yeterli miktarda protein alınmadığı zaman, vücut her zaman kasları enerji kaynağı olarak kullanmaya yönelir. Çünkü kaslar çok fazla enerji tüketirler ve vücut daima ekonomik olanı tercih eder.

Bu nedenle, kas yıkımı yerine kas yapımı için vücudun oldukça fazla proteine ihtiyacı vardır. Whey protein de bunu az kalorili ve hızlı sindirilebilir bir biçimde bize sağlar. Ayrıca whey proteini, en ekonomik protein kaynaklarından olduğu içn yaygın olarak tüketilir.

Protein ihtiyacı ortalamanın üstünde olan kişiler, fiziksel aktivitesi fazla olan kişilerdir. Bu kişiler, genellikle sporla uğraşan kişilerdir. Dolayısıyla spor yapan kişiler whey protein tozunu tüketen kitlenin büyük kısmını oluştururlar.

Whey Protein Zararlı Mıdır?

Whey proteininin zararlı olduğuna dair pek çok yanılgı piyasada hakimdir. Ancak bu söylemler, yalnızca yanılgıdan ibarettir.

Whey proteini, işlenmemiş gıdaların yerini tutma iddiası ile ortaya çıkmış bir ürün değildir. Ancak vücut kompozisyonuna etkisi açısından, et veya süt gibi ürünlerden farkı hiç bir araştırmada yer almamaktadır. Yani vücuda etten gelen proteinle aynı ölçüde fayda sağlayabilmektedir.

Günlük protein ihtiyacının bilincinde olan kişiler tarafından, fazla protein ihtiyacı durumunda takviye olarak kullanılabilir. Çünkü proteinli besinler genellikle kalori anlamda ve tüketim kolaylığı anlamında whey proteine göre dezavantajlıdır.

Fazla tüketiminde şişkinlik, gaz yapabilir. Ancak yan etkisi ekstrem noktalara gidilmedikçe bulunmamaktadır.

Protein Tozu Böbrekleri Yorar mı?

Böbrekleri gereğinden fazla yorduğu söylenmekte olan protein tozları ile ilgili abartılarak kullanılmadıkları takdirde böbreğe zarar verdiklerine dair hiç bir bilimsel kanıt bulunmamaktadır. Bahsedilen olumsuzluklar, böbreği zaten rahatsız olan bireyler için söylenmekte olan olası olumsuzluklardır. Böbreği hali hazırda rahatsız olan kişiler, bu riski fazla et veya süt ürünü tükettiklerinde de taşımaktadırlar.

Whey Protein Çeşitleri Nelerdir?

Whey protein; konsantre, izole ve hidrolize olmak üzere üç kategoriye ayrılır.

Konsantre whey proteini, en yaygın olarak kullanılan whey proteini çeşididir. Gıdaların da pek çoğundaki whey protein içeriği bu formüldedir. Pastörize whey ile elde edilen konsantre whey, bebek maması da dahil bir çok besinde bulunur.

Öte yandan izole whey proteini, yüzdesel olarak daha fazla protein içeren whey proteini çeşididir. Az kalorili, kolay çözünebilen bir protein takviyesidir. Laktoz ve yağ bulundurmaması sebebiyle hızlı emilime sahiptir. Ayrıca bu ürünlerin şeker ve karbonhidrat oranı da sıfıra yakın veya sıfırdır. İzole whey proteini ile ilgili daha fazla bilgi için “Neden İzole Protein Tozu?” yazısını kesinlikle incelemelisiniz.

Hidrolize whey proteini ise henüz çok yaygın kullanılmayan bir whey protein çeşididir. Proteinin belki de en ayrışmış hali olması sebebiyle diğer protein tozlarına göre pahalıdır. Vücudun en hızlı absorbe ettiği protein tozudur demek de yanlış olmaz. Çok yeni bir üründür, kimi kaynakta sindirilmiş proteinler olarak geçmektedirler.

Bu makale Supplementler.com sponsorluğunda ve Supplementler.com uzmanları tarafından hazırlanmıştır.

Not: Gözü Kapalı Alabileceğiniz Piyasadaki En İyi 5 Protein Tozu içeriği için buraya makaleyi inceleyebilirsiniz.

[yasr_overall_rating]

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz