En Etkili Kazein Protein Tozu Hangisi?

0

Kazein Nedir?

Kazein, genellikle peynir altı suyundan elde edilen whey proteine göre daha uzun süreli emilimi olan protein tozu çeşididir. Sütten elde edilir. Uzun süreli protein ihtiyaçları söz konusu olduğunda, uğramak gereken adreslerdendir. Çünkü midedeki pH seviyesinde uzun süreli sindirimi söz konusudur.

Genellikle uyku proteini olarak da literatürde sözü edilir. Uykudan önce kullanıldığında, uyku boyunca vücudun protein ihtiyacını yavaş sindirimi sayesinde karşılar.

Reklam

Kazein Nelerde Bulunur?

Kazein süt ve süt ürünlerinin çoğunda bulunur. Sütten elde edilen bir protein tozu takviyesidir.

Lor peyniri ve peynir çeşitleri en yoğun bulunduğu diğer besinler arasındadır. Diğer örnekler arasında mısır gevreği, krem şanti, salam ve sosis, bebek maması, mısır gevreği ve whey protein de bulunmaktadır.

Kazein Zararlı Mıdır?

Kazein, hali hazırda yukarıda da belirttiğimiz gibi sık tükettiğimiz bir çok besinde bulunmaktadır. Kazeini toz formunda tüketmek, bitkilerdeki vitaminler yerine vitaminleri takviye olarak kullanmaktan farksızdır. Her besin gibi kazein de gereğinden fazla dozda kullanıldığında yağlanma gibi olumsuzluklara sebebiyet verebilir. Ancak direkt olarak bir zararı konusunda bilimsel bir çalışma bulunmamaktadır.

Kazein mi Whey mi?

Protein kaynağı olarak kazein veya whey kullanmak, tamamen tercihle ilgilidir. Whey hızlı sindirilirken, kazein daha yavaş sindirilir. Günlük protein ihtiyacı doğrultusunda tüketilmeleri en önemli kriterdir. İkisinin etkisi tamamen protein ihtiyacını karşılamaya yöneliktir.

Uzun süreli sindirime uğrayan protein kaynaklarını zaman zaman tercih edebiliriz. Ramazanda oruç tuttuğumuz zaman dilimi, buna iyi bir örnektir. Bu gibi durumlarda, kazein daha çok yönelebileceğimiz bir protein kaynağı olabilir.

En İyi Kazein Seçenekleri

Kazein protein tozları, aralarında çok fazla fark bulunmasa da belli özelliklerine göre daha fazla veya daha az tercih edilebiliyor. Biz de bu özellikleri göz önünde bulundurarak, sizler için en iyi seçenekleri bir araya getirdik.

Weider Day&Night Casein

Weider, sporcu besinleri söz konusu olduğunda ilk akla gelen markalardandır. Tabii ki kazein ürünü de, en çok tercih edilen ürünler arasında. Servis başına 19,5 gram protein bulunduran Day&Night Casein’in içerisinde ek olarak BCAA, amino asit profili ve glutamin bulunuyor. Ürün 500 gram ve 20 servis içeriyor.  Hem gece hem de gündüz çok rahat kullanılabilecek bir alternatif olmasıyla öne çıkıyor. Hem ara öğün olarak, hem de gece kullanılmak üzere güzel bir alternatif.

Weider Day&Night Casein 500 Gr

Optimum Gold Standard Casein

Tek servisinde 24 gramlık yüksek protein oranına sahip olan Optimum Gold Standard Casein, en sık tercih edilen ürünlerden bir diğeri. Ürün 1818 gram ve 55 servislik servis sayısına sahip. Glutamin öncüleri, BCAA ve diğer önemli amino asitleri içermesi sebebiyle oldukça popüler bir ürün. İçeriği, vitamin ve mineraller açısından zengin. Karbonhidrat, şeker ve yağ bakımından da dengeli bir içeriğe sahip olması bir diğer tercih edilme sebebi.

Optimum Gold Standard Casein 1818 Gr

Muscletech Essential Series Platinum %100 Casein

Bir çok kazein seçeneği gibi, “micellar casein” formülüne sahip olan Muscletech Essential Series Platinum Casein, tek servisinde 24 gram protein içeriyor. Toplamda 1700 gram olan bu üründe; BCAA, glutamin ve arjinin, alanin gibi önemli amino asitler bulunuyor. Şeker ve yağı, yok denecek kadar az bir miktarda içeriyor. 55 servislik bu ürün, en çok tercih edilen kazeinler arasında yer alıyor.

Muscletech Essential Series Platinum %100 Casein 1700 Gr

Nutrend Micellar Casein

Nutrend de, diğer kazein seçenekleri gibi “micellar casein” yapısında. İçerisinde ayrıca probiyotik ve prebiyotik bulunuyor. İçeriğindeki probiyotik ve prebiyotik, LactoWise tarafından da tescillenmiş durumda. Servis sayısı 50 iken toplamda 2250 gramlık bir ürün. Tek servisinde 34,6 gram protein var, piyasada tek servisinde en fazla protein bulunduran kazein protein tozlarından biri. Amino asitler bakımından zengin bir içeriği olan Nutrend Micellar Casein, zengin içeriği sebebiyle tercih edilen kazeinlerden biri.

Nutrend Micellar Casein 2250 Gr

Hardline Casein Matrix

Türk firma olması sebebiyle dikkati üzerine çekip, en çok tüketilen markalardan olmayı başaran Hard Line’ın kazein ürünü olan Casein Matrix de oldukça fazla tercih ediliyor. 1800 gramlık, 54 servislik Casein Matrix, her servisinde 25.3 gram protein içeriyor. Arjinin bakımından da zengin olan Casein Matrix; BCAA, glutamin bakımından da zengin bir “micellar casein” tozu.

Hardline Casein Matrix 1800 Gr

Bu makale Supplementler.com sponsorluğunda ve Supplementler.com uzmanları tarafından hazırlanmıştır.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz