Eski Zamanların En Damarlı Vücut Geliştiricisi Kimdi?

0

Damarlı vücutlar, vücut geliştirmede daima ilgi çekmiştir. Çünkü damarlılık bir yağsızlık belirtisidir. Damarları son derece belirgin bir vücut, vücut geliştirmedeki istenen definasyon kriterlerine uyulduğunu gösterir.

Image result for vascular bodybuilder

Reklam

Damarlı görünüm büyük oranda genetiğe bağlı olsa da, damarların görünürlüğü için gerçekten yağsız olmak gerektiği de aşikardır.

Günümüzde Jose Raymond gibi damarlı fizikler daha çok görülebiliyor olsa da, eski zamanlarda damarlılık çok da yaygın değildi. Bunda birçok faktörün etkisi var. İlaç kullanımı da bu faktörlerin başında geliyor…

Bu tip fizikleri görebilmenin çok mümkün olmadığı Arnold zamanında, pek yaygın olmayan bir damarlılığa sahip olan vücut geliştiriciyi biliyor muydunuz? Muhtemelen bilmiyorsunuz. Çünkü çok popüler bir vücut geliştirici değil, fakat kesinlikle incelemeye değer bir isim. Özellikle de vücut geliştirme fanları için.

Vücut Geliştirmenin Altın Çağında Damarlarıyla Dikkat Çeken İsim: Clint Beyerle

Image result for clint beyerleImage result for clint beyerle

Damarlılık görecelidir. Tabii ki estetik vücut geliştirmenin altın çağlarındaki fizikler, sahnedeyken damarlarıyla dikkat çekiyordu. Fakat bahsettiğimiz damarlılık, ilk baktığınız anda gözlerinize damarların çarpmasına sebep olan ölçüde.

Estetik, yağsız vücutlarla dolu bir dönemde farkını damarlılığıyla ortaya koyan Clint Beyerle, birçok yarışmada ödül almış olsa da çoğu insanın hakkında pek bilgiye sahip olmadığı bir isim.

90-95 kilogram arasında gidip gelen, 180 boyu olan Clint Beyerle 1970’de yarışmaya başlamış. Junior Mr. California yarışmasında 2. olmuş. En verimli vücut geliştirme yılları ise 1975 olarak gözüküyor. Çünkü bu yıllarda Mr. America, Mr. Southern California, Mr. USA gibi büyük yarışmalara katılmış ve toplam 5 şampiyonluk elde etmiş. 1976’da ise Mr. World seçilmiş. 

Image result for clint beyerle

Bu ödülleri AAU federasyonuna bağlı yarışmalarda kazanan Clint Beyerle, daha sonra en üst seviyeye çıkabilmek için IFBB kariyeri yapmaya odaklanmış. 1991’de 2 IFBB yarışmasında yarışmasına rağmen, ödül alamamış. IFBB kariyeri de pek başlayamadan bitmiş. Dolayısıyla birçok insanın bilmediği bir isim olarak tarihe gömülmüş. Bizler yine de, döneminde böylesine farklı bir fiziğe sahip olan Beyerle’nin başarılarına değinmek istedik. Çünkü dönemin en damarlı fiziğini ortaya koyarak, vücut geliştirme tarihinde yer etmiş bir isim.

Muhteşem estetik bir fiziği olan Clint Beyerle, hepimizin hayalini kurduğu vücuda sahip ve saygıyı hakediyor.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz