Dünya Üzerindeki En Güçlü Oblik Kaslarını Görünce Şok Olacaksınız!

0

Letonya’lı Martins Licis, yarışmalarda aldığı dereceye bakıldığında dünyanın en güçlü 4. adamı. En son World’s Strongest Man (dünyanın en güçlü adamı) yarışmasında 4. sırayı alan Licis, görebileceğiniz en güçlü oblik kaslarına sahip.

Merkez bölgesindeki kasların, lateral gücünün adeta bir gösterisi olan Steinborn squat hareketi ile yapabildiği maksimum ağırlığı Instagram hesabına yükleyen Licis herkesi şok etti. Bir videoda görülmüş gelmiş geçmiş en ağır Steinborn squat olan 226,8 kilogramlık rakamı, onun dünyanın en güçlü oblik kaslarına sahip olduğunun kanıtı.

Reklam

İşte söz konusu video:

Alışkın olmayan gözlere çok tuhaf gözüken bu egzersiz, özellikle güç sporlarında yoğun olarak kullanılır. Oblik gücünü zirveye taşıyan bu squat varyasyonu omurgayı mobilize eder ve merkez bölgesinin stabilitesini arttırmaya yardımcı olur. Ağırlığın sırttan yere doğru, yana yatarak yavaş bir şekilde indirilmesi tahmininizin çok daha ötesinde bir zorluğa sahip.

Image result for milo steinborn

Hareketin mucidi Milo Steinborn, söylentilere göre dünya rekorunun sahibi. Söylentilere göre Steinborn 360 kilogramlık bir fili sırtlayabiliyordu. Üstelik bunu yapabiliyorken 1950 yılında, 57 yaşındaydı. Söylentilere göre 140 kilogram squat setlerini 80li yaşlarında dahi yapabiliyordu.

Bu hareketi yapmak gerçek bir ustalık istiyor. Denemenizi pek önermeyiz. Bu hareketi yapan sporcular çoğunlukla güç konusunda zirveye yakın isimler oluyor. Göründüğünden çok daha zor olan bu hareketi birkaç yıllık güç sporu tecrübeniz yoksa denememelisiniz. Çünkü gerçekten hafif kilolarla bu hareketi uygulayabilmek dahi sağlam bir merkez bölgesi temeli gerektiriyor.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz