DNP Adlı Yağ Yakıcıyı Kullandı ve Öldü!

0

Haziran ayında, Liam Willis isimli vücut geliştirici bir otel odasında ölü bulunmuştu. Ölümünün sebebi, yağ yakıcı olarak kullanılan bir tarım ilacı olan Dinitrophenol (DNP) olarak tespit edildi.

Korkunç derecede hızlı kilo vermeyi sağlayan bu ilaç, yan etkisi çok fazla olan bir ilaç. Son yıllarda ölüme sebep olmasıyla da sık sık gündeme geliyor.

Reklam

Şunu unutmamak gerekiyor ki, hızlı yollar ve kısa yollar her zaman bir bedelle sonuçlanırlar. Bunu Willis’in ölümünden anlayabiliyoruz.

Image result for liam willis death

DNP Denen İlaç Tam Olarak Ne Yapıyor?

DNP bazal metabolizmayı hızlandırarak, hızlıca kilo vermeyi sağlıyor. Hiç efor sarfetmeden yüzlerce kalori yakmanızı sağlayan bu ilaç vücut geliştirmede yağ yakıcı olarak kullanılsa da aslında 1. Dünya Savaşı’ndan kalma bir tarım ilacı. Ahşap koruyucu olarak kullanılan bu ilacın yağ yakıcı etkisi yıllar sonra keşfediliyor.

1933 yılında ilk kez insanlar üzerinde denenen DNP’nin içerisindeki açık sarı bileşenin yağ yakıcı etkisi olduğu görülüyor. Bu nedenle mucizevi yağ yakıcı etkisi popüler hale geliyor. Fakat sonu ölümle biten kullanımların yaygınlaşması sebebiyle 1938 yılında “son derece tehlikeli ve insanlar tarafından kullanılmaması gereken maddeler” listesine giriyor.

Profesör Andrea Petroczi, DNP hakkında derinlemesine yaptığı araştırmaların sonucunda, DNP’nin yan etkilerini şu şekilde açıklıyor:

“Yağ yakıcı etkisi için yüksek dozlarda kullandıldığında; uyuşukluk, uykusuzluk, kusma, aşırı hızlanan kalp atışı gibi yan etkileri bulunuyor. Uzun süreli kullanımlarda katarakt, böbrek hasarı ve ölümler de meydana gelebiliyor.”

DNP’ye Erişim Neden Bu Kadar Kolay?

Image result for dnp drug

Geçtiğimiz yıllarda Nicholas Bachynsky isimli doktorun DNP ile tedavi uygulaması sonucunda ilacın tekrar popülerlik kazanması, günümüzdeki ölümlerin arkasındaki sebep denebilir.

Bachynsky, daha sonra bu sebepten ötürü hapse girdi. Çünkü bu zararlı ilacın popülerlik kazanmasını sağladı ve bu ilacın sağlık açısından birçok faydası olduğu algısını yaratmaya çalıştı.

Amerika ve İngiltere’de yasaklanmış olan bu ilaç vücut geliştiriciler için kolay yağ yakma araçlarından biri. Erişim ise oldukça kolay. İnternette satışı da rahatlıkla yapılıyor.

DNP sebepli ölümler, fit ve genç insanlar arasında her geçen gün katlanarak artıyor. Geçtiğimiz yıllarda bir vücut geliştirici de “güvenli doz” olarak kullandığı DNP sebebiyle hayatını kaybetmişti, kalp masajı dahi yapılamamıştı.

“Güvenli doz”dan dahi söz edilmemesi gereken bu ilacı tükettiğinizde, ölüm riskini göze aldığınızı unutmamalısınız…

Kilo vermek için bu tip ilaçlardansa, doğru şekilde diyet yapmayı öğrenmelisiniz!

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz