Diyet Yaparken Güç Kaybetmemek İstiyorsanız Bu Bilgilere İhtiyacınız Var!

0

Diyet döneminden sonra güç kaybı yaşama ihtimaliniz çok yüksektir. Çünkü diyette daha az kalori alırsınız ve kalori açığı kas kaybı riskini arttırır. Kas kaybı da güç kaybına sebep olabilir.

Ayrıca yağsızlaştığınızda eklemlerinizin taşıyabildiği yük de azalır, bu nedenle kaldırdığınız ağırlıklarda azalma olabilir.

Reklam

Yine de bu tip durumlarla karşılaşmamak, bu tip durumlarla karşılaşma riskini azaltmak için uygulayabileceğiniz birçok strateji var. Özellikle sikletine girebilmek için diyet yapan profesyonel sporcular, güç kaybı yaşamadan diyet dönemini atlatabiliyorlar.

İşte yağ yakarak güç kaybı yaşamamanızı sağlayacak taktiklerden bazıları:

Antrenman Esnasında Beslenmeye Özen Gösterin

Image result for intra workout nutrition

Profesyonel sporcuların en büyük sırlarından biri, antrenman esnasında yedikleridir. Antrenman yaparken karbonhidrat ve protein ağırlıklı, mide yormayan öğünler tüketmek performansınızı arttırır ve diyetteki yorgunluk hissini önler.

Özellikle hızlı sindirilen karbonhidratlar ve protein katabolik evreye girmenizi önler. Bu sayede yağ yakarken kas yapmak mümkün hale gelir.

Tükettiğiniz Protein Miktarı Konusunda Katı Olun

Image result for beef steak

Tükettiğiniz protein miktarı, diyet yaparken daima fazla olmalıdır. Kalori açığının kas kaybını kolaylaştırması sebebiyle protein ihtiyacınız artar. Daha fazla protein tükettiğinizde, kas kütlenizi koruyabilirsiniz.

Kas kütlenizi koruduğunuzda, gücünüzü de koruma ihtimaliniz yükselir. Mümkün mertebe yağdan kilo kaybedin ki gücünüzü koruma ihtimaliniz artsın!

Karbonhidrat Tüketimini Antrenmana Yakın Zamanlarda Yapın

Image result for oatmeal

Antrenman esnasında beslenme gibi, antreman öncesi beslenme ve antrenman sonrası beslenme de çok önemlidir.

Karbonhidratı antrenmana yakın zamanda tükettiğiniz zaman, antrenman performansınız artacaktır.

Antrenman öncesinde, esnasında ve sonrasında kalorilerin büyük kısmını tüketmeniz bu nedenle çok önemlidir.

Bizim önerimiz, günlük karbonhidrat tüketiminizin %80-90’lık kısmını antrenman öncesi, esnası ve sonrasında tüketmeniz. Bu şekilde performansınızı arttırarak, güç kaybı riskini azaltabilirsiniz.

Stresi Azaltıp Uykuyu Arttırın

Image result for sleep bodybuilding

“Stresi azaltın demek kolay!” diye düşünüyor olabilirsiniz. Ama stresin antrenmanları en olumsuz etkileyen faktör olduğuyla da yüzleşmeniz gerek. Hayatınızın önceliği daha geride olan alanlarından stresi uzaklaştırarak uyku sürenizi arttırdığınızda, antrenman kaliteniz bir üst seviyeye çıkar.

Uyku kalitenizi arttırabilmek adına çinko, curcumin, balık yağı, magnezyum gibi takviyeler tüketmenizi tavsiye ediyoruz.

Antrenman Hacminizi Düşürmek Yerine Arttırmaya Çalışın

Image result for training volume

Genellikle antrenman hacmini düşürerek, kolay bir diyet dönemi geçirmeniz tavsiye edilir. Biz ise bunun tersini tavsiye ediyoruz. Çünkü yaptığınız antrenman hacmini koruyarak devam etmeyi denemeyip, direkt olarak sorgusuz sualsiz antrenman hacmini düşürdüğünüzde kas kaybına davetiye çıkarmış olursunuz.

Eğer beslenmenizi doğru bir strateji ile uygularsanız, antrenman hacminizi arttırmanız bile mümkün. Bu sayede güç kaybetmeyip, güç bile kazanabilirsiniz.

Bu şekilde diyet yaptığınızda, diyet yapmanın güçsüzleşmek olmadığını göreceksiniz. Hem güçlü görünüp hem güçlü olabileceksiniz!

 

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz