Dev Gibi Üst Kol Kasları İçin Alternatif Antrenman Programı

0

Dev gibi üst kollara sahip olmak için bu üç başlı canavarın her bir başına odaklanın. Triceps kaslarınız üst kolunuzdaki hacmin üçte ikisini oluşturur. Hedeflenecek üç başla birlikte triceps kasının tamamını uyarabilmek için hareket kombinasyonları en iyi seçenek olacaktır Hiçbir noktasını atlamamanız için overhead triceps extension, lying triceps extension ve pushdown hareketleri yeterli olacaktır.

Reklam

Overhead triceps extension bir dambıl veya EZ-bar ile yapılabilir. Ağırlığın başınızın arkasına düşmesine izin vererek iyice esneyin, sonra tavana doğru tamamen kaldırmaya çalışın. Lying triceps extension hareketi de bir dambıl veya EZ-bar ile yapılabilir. Ağırlığı alnınıza (veya başınızın üzerine) indirirken dirseklerinizi sıkı ve tavana doğru tutun ve sonra tavana doğru kaldırın. Son olarak pushdown hareketinin halat aparatını kullanarak da yapılabildiğini paylaşayım. Tekrar söylüyorum; dirseklerinizi içeride ve sıkı tutun, tamamen esnetip uzatın.

Alternatif: Dip hareketi de işe yarar.

Form ve İşlev: Triceps kasının uzun başı, kürek kemiğinden başlar. Kolunuzu başınızın üzerine kaldırarak esnemesine izin veren budur. Yanal ve orta başlar pazı kemiğinden başlar. Hepsinin girişi aynı yerde, dirseği kemiğine bağlanan noktadadır.

Triceps Trifecta Antrenmanı

Hareket                                     Set                     Tekrar

Rope Pushdown                                      3                                 12-15

Lying Extension                                      3                                 10-12

One-arm Overhead Extension             3                                 12-15

 

Kaynak: FLEX

Yazan: Bryan Haycock

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz