Deadlift Yaparken Kası Yırtılmasına Rağmen Pes Etmeyen Savaş Gazisi

0
SONY DSC

Vücut geliştirme acıması olmayan bir spor. Sadece en iyi antrenmanları ve katı diyetleriyle değil, yarışma sonuçlarıyla da bir o kadar zorlayıcı. Garrett Downing ve onun az miktarda bulunan şampiyonluklarını ele alalım mesela. 1995 Kaliforniya Şampiyonluğunu kazandı, o kadar. Downing, 1999 ABD Şampiyonasında ağır sıklet alanında profesyonel oldu ve 2000’den 2005’e 14 profesyonel şovda en fazla beşincilik alabildi. 170 cm boyu ve 100 kilo ağırlığıyla üst vücudu mükemmeldi ama bacakları geriden geliyordu.

Reklam

Ağırlık aşkı Kuveyt’te doğdu. İlk Körfez Savaşı sırasındaki 11 aylık görevi de dâhil tam beş sene denizcilik yaparken powerlifter oldu. Vücut geliştirme antrenmanlarındaki “insan ağırlığa karşı” yaklaşımını korudu. Ne yazık ki 2003’te canavar gibi 185 kiloyla stiff leg deadlift yaparken ağırlıklar onu yendi. Hamstring kası yırtıldı. Downing sahnelere yine de geri döndü ancak hala üst sıralarda yer alamıyordu.

Başarı elde edememesi konusunda kuşkuları olan bu cana yakın savaş gazisi, “Karakterimle ve vücut geliştirme sporuna bir şeyler katabilmiş olmakla anılmayı çok isterim gerçekten” diyor.

Özel Detay: Downing, deniz piyadesi birliğinde powerlifting takımının bir üyesi olarak 89 kiloyken 340 kilo deadlift yaptı.

DOWNING’IN TRAPEZ RUTİNİ

HAREKET                        SET              TEKRAR

Barbell Shrug                     3                       15-20

Dumbbell Shrug                 3                       15-20

DOWNING’DEN TRAPEZ ANTRENMANI ÜZERİNE

“Boyun kaslarını sırttan sonra çalıştırıyorum. Bana kalırsa omuzlara nazaran boyun kasları işlevsel anlamda sırt ile daha bütünleyici nitelikte.”

“Dümdüz yukarı omuz silkin. Omuzlarınızı öne ve arkaya döndürmeyin. Hareket boşa gider ve omuzlarınıza zarar verebilir.”

“Barbel yüksek ağırlıkları kaldırabilmeme olanak veriyor ancak dambıl daha etkin bir hareket aralığı sağlıyor.”

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz