David Diehl’in Üs Vücut Antrenmanı

0

Yazan: Matt Thompson

İki kez Super Bowl Şampiyonu olmuş David Diehl, sahalara veda ettikten sonra daha ince ve sağlıklı bir vücuda geçiş yaptı

Reklam

“Sporcular iki kez ölür” diye eski bir laf vardır. İlki spor hayatları sona erdiği zamandır. Sahalardan uzaklaşmayla başlayan sporcular için geçiş dönemi çok zorlayıcı olabilir çünkü çoğu sporcu ikinci bir kariyere hazır değildir ve rekabetten uzakta geçecek bu dönemde vücutlarına ne olabileceğine karşı hazırlıksızdırlar. Eski New York Giants ofansif oyuncusu David Diehl, emekliliğinde bu iki sorunun da üstesinden gelebilmiş. Önce, hala sporcuyken 2007 yılında televizyon dünyasında kendine yer bulmuş. Günümüzde ise Diehl, Fox kanalında NFL maç yorumcusu olarak çalışıyor ve New York Giants yayın ekibinin de bir parçası.

“Tek bir sakatlanma yüzünden bütün kariyerimi kaybedebileceğimin hep farkındaydım” diyor Diehl. “Bu gerçeğe başkaları üzerinden bizzat şahit oldum ve gözlerim açıldı. Hayatınızın geri kalanıyla karşılaştırdığınız zaman, spor kariyeriniz çok küçük kalıyor. Sporcuyken, pazar gününü dahi plansız geçirmezsiniz, spordan sonraki hayatınız da bundan farklı olmamalı”.

Diehl, NFL’deki 11 sezonu boyunca New York Giants takımı ile birlikteydi. Chicago doğumlu oyuncu 38 maç hiç bozulmadan sahaya çıkan Giants Ofansif line’ındaki en kilit isimlerden biriydi. Bu ofansif line ünitesinin başarısı olarak 2008 sezonunda 2 running backleri 1000 yard üzerine çıkmıştı ve bu NFL’da sadece 6 kez yaşanmış bir olaydı. 2013 yılında emekli olduğunda bir çok kez All Star takıma seçilmiş ve 2 kere de Super Bowl’u kazanmıştı.

Diehl, “Oyuncu olarak yapılabilecek herşeyi yaptım. 5.tur dan seçilmiş bir oyuncu olmama rağmen gururlanacak bir çok şeyim var; Giants tarihindeki önemli isimlerden Phil Simms’in maça çıkma rekorunu egale ettim. Tüm bunları gerçekleştirirken, sadece iki kere elimden ve bir kere dizimden ameliyat olup hiç bir şekilde beyin sarsıntısı geçirmediğim için de çok şanslıyım,” dedi.

Pek çok eski sporcu, vücutlarının kötüye gittiğini düşünür ancak bu fenomen Diehl’i hiç etkilemiyor. Hala Spor salonlarında çılgınlar gibi antrenman yapıyor. Ağırlık çalışmayı hala çok sevse de, şimdi esas odaklandığı şey spor geçmişinden kalan yaklaşık 130 kiloyu verip temel antrenmanlara geri dönmek.

“Spor benim için bir terapi” diyor 35 yaşındaki Diehl. NFL’de oynadığım zamanlarda hissettiğim ağrıların bir kısmını kilo vererek azaltmak istedim. Bir de 8 yaşındaki kızımın babası olarak beden sağlığımın en iyi halde olmasını istiyorum ki her zaman onun yanında olabileyim. Tek bir vücudunuz var, güçlü ve fit olmak istiyorsanız vücudunuzu her gün çalıştırmalısınız. Tüm futbol kariyerim boyunca felsefem buydu, aynı düşünce bugün de beni motive ediyor.

David Diehl’in Üst Vücut Egzersizi

Diehl bu egzersizi haftada bir kez yapıyor.

HareketSetTekrar
Single – arm Floor Press312
Pushup*100
Inverted Row*100
Underhand Barbell Row210
Lateral Raise210
Plate Raise210
DB Shrug220
Hammder Curl210
Triceps Kickback215
  • Kaç set yapabilirseniz.
Kaynak: M&F 2016, Ocak
SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz