Daha Fazla Yağ Yakmanın 6 Yolu

3

Her gün spor salonuna gittiğiniz, tavuk göğsü yemekten fenalık geçirdiğiniz ve bir kimyager edasıyla doğru zamanlarda ve ideal oranlarda supplement aldığınız halde yeteri kadar yağ yakamıyorsanız, bu önerileri mutlaka uygulayın.

Düzenli spor yapma ve doğru beslenme çabalarınız boşa gidiyor sanmayın; vücudunuz protein yüklü küçük kas dağlarıyla kaplı olsa da üzerileri karla – yani yağla – örtülü oldukları için görünmüyorlar. Bu yağ tabakasını yok etmek ve içinizdeki gerçek cevheri göstermek elinizde. Yapacağınız bu ufak değişiklikler kaslarınızın ortaya çıkmasına yardımcı olacaktır.

Reklam

1- METABOLİZMANIZI ERKEN UYANDIRIN

Çocukluğunuzdan beri günün en önemli öğününün kahvaltı olduğunu binlerce kez duymuşsunuzdur. Ama size söylemedikleri şey, güne kahvaltı yaparak başlayanların, günün ilerleyen saatlerinde metabolizması “açlık moduna” giren kahvaltı yapmayan kişiler gibi yağ depolamak yerine yağ yaktıkları ve hızlı enerji sağlayan abur cuburdan uzak durduklarıdır. Güne kahvaltı ederek başlamak metabolizmanızın da erken saatlerde çalışmaya başlamasını sağlayacaktır. Bu da şu demek; ne kadar erken, o kadar çok yağ yakımı.

2. ÖĞÜN SAYISINI ÇOĞALTIN

Erken kahvaltı etmenin yanı sıra metabolizmayı aktif tutmanın bir diğer yolu da günde 5 ila 8 öğün yemektir. 1-2 saat arayla küçük porsiyonlar halinde yiyerek, kaslara düzenli olarak besin desteği vermiş olursunuz. Günde almanız gereken kalori miktarını 3 eşit parçaya bölmek yerine 5-8 parçaya bölerek tükettiğinizde, metabolizmanızı zorlamamış olursunuz. Küçük porsiyonlar halinde sık sık yemek, gün içinde acıkarak aşırı yemek yeme ihtimalinizi de ortadan kaldırır.

3. HAREKETLERİ KARIŞTIRIN

Sıradan bir antrenmanı yağ yakan bir antrenmana dönüştürmenin en iyi yolu, ağırlık egzersizleriyle vücut ağırlığı egzersizleri ni birleştirmektir. Bu şekilde kardiyovasküler sisteminizi de çalıştırarak, hem yağ yakabilir hem de dayanıklılığınızı artırabilirsiniz. Birkaç set bench press yaptıktan sonra, bir set de şınav çekebilirsiniz. Cable row hareketinden sonra barfiks çekebilir, triceps ekstensöründen sonra dips yapabilir ve leg press hareketinden sonra da lunges (bacak açma) hareketi yapabilirsiniz.

yesil cay icin

4. YEŞİL ÇAY İÇİN

Protein diyeti ya da karbonhidrat diyeti yapıyor olsanız da, diyetinize besin desteği olarak yeşil çay ekstresi içeren kapsüller ya da günde 2-3 fincan olmak üzere demlenmiş yeşil çay ekleyebilirsiniz. Yeşil çay, antioksidan özellikleri sebebiyle kalp ve damar sağlığına iyi gelir ve yağ yakımına destek olur. Kafein ve kateşin içeren yeşil çayın, termojenik etkiye sahip olması nedeniyle metabolizmayı hızlandırdığı, yağ dokusu artışını engelleyerek yağ yapımını baskıladığı, yağ emilimini azalttığı bilimsel araştırmalarla doğrulanmıştır.

5. BÖLGESEL EGZERSİZLERE YOĞUNLAŞIN

Antrenman yaparken inatçı yağların olduğu bölgelere yoğunlaşarak derialtı yağlarının daha fazla yakılmasını sağlayabilirsiniz. Yüksek tekrarlı ağırlık egzersizlerinin ardından 30 dakika kardiyo yaparak, çalıştırılan bölgedeki yağların daha fazla hareket etmesini ve daha fazla yakılmasını sağlayabilirsiniz. Danimarka Kopenhag Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, düşük ağırlıkla 30 dakika boyunca tek bacakla ekstensör yapan erkek deneklerin, çalıştırdıkları bacaklarındaki kan akışının daha hızlı olduğu ve daha fazla yağın kana karıştığı görülmüştür. Bu da demektir ki, ağırlık egzersizinden sonra yapılan kardiyo yağ dokusunu kırmaya yardımcı olmaktadır.

6. ANTRENMANI KARDİYO İLE DESTEKLEYİN

Koşarak yağ yakmak istiyorsanız, standart ağırlık antrenmanınızın arasına kısa ve yoğun koşu seansları ekleyin. 1 saat ağırlık çalışmasında her 15 dakikada bir 1 dakika koşarak, metabolizmanızı daha da hızlandırabilirsiniz. Buna ek olarak en son hareketinizi de tamamladıktan sonra, ekstra 20-30 dakika daha koşu bandında orta deviyede koşarak antrenmanınızı bitirebilirsiniz.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

3 YORUMLAR

    • Ne yediğinize bağlı bu. Protein ağırlıklı beslendiğiniz ve günlük kalori alımını kontrol altında tuttuğunuz sürece sorun yok.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz