CrossFit Open Workout 18.1 Hareket Standartları Açıklandı!

0

Reebok CrossFit Games 2018 yaklaşırken, CrossFit, Open Workout 18.1’in standartlarını ve kurallarını açıklamış bulunuyor.

Bu antrenmanı denerken, herhangi bir hata yapmamak ve zamanınızı boşa harcamak istemiyorsanız, kuralları dikkate almalısınız. Gelin kuralları birlikte inceleyelim.

Reklam

Image result for reebok crossfit games 2018

Toes To Bar

Image result for toes to bar

CrossFit antrenmanlarının vazgeçilmezi olan, ayak parmak uçlarını bara değdirdiğiniz “toes to bar” kuralları açıklandı. Her tekrarda vücudun tamamen esnemiş ve sarkmış olması gerekiyor. Daha sonra ayakların bara değmesi gerekiyor. Yalnızca düz tutuş geçerli.

İki ayağın da bara aynı anda değmesi gerekiyor, değen kısmın ellerden içerde olması gerekiyor. Bar etrafına sargı sarmak veya el koruyucusundan biri seçilmek durumunda, ikisi aynı anda yapılamıyor.

Kafa Üstüne (Overhead) Dumbbell Kaldırılan Hareketler

Image result for overhead dumbbell crossfit

Dumbbell yerden kalktığı an, sporcunun hakimiyeti sağladığını göstermesi için ağırlığı bekletip olimpik hareket varyasyonlarına öyle başlaması gerekiyor. Kafa üstüne kalkmadan evvel, omuzla da temas şart.

Omuzla temaz sonrası muscle clean, power clean (silkme), squat clean gibi varyasyonlarla dumbbell kafa üstüne kaldırılabilir. Shoulder press, push jerk, split jerk veya push press gibi tekniklerin hepsi omuzla temas sağlandığı sürece geçerli.

Dumbbell olmayan elin dumbbell ile teması kaldırış kesinlikle yasak. Ancak dumbbell yere indirilirken diğer el kullanılabiliyor.

Kalça ve diz, ağırlık kafa üstündeyken kesinlikle kilitli durumda olmalı.

Sağ koldan sol kola geçmeden evvel, biriyle 5 tekrar yapmak da zorunlu. Bir sağ bir sol gibi stratejiler ile daha kolaylaşabilmesini önlemek adına, her kolla en az 5 tekrar zorunlu kılınmış.

Row (Kürek) Standartları

Image result for rowing crossfit

Her row seti başında, rower monitörünün sıfırlanmış olması gerekiyor. Sporcu bunu kendisi de yapabilir, hakem de yardımcı olabilir. Sporcu, 14/12 kalori değeri gözükene kadar rower üstünde oturmak durumunda.

İşte Crossfit Games Open Workout 18.1!

Image result for CROSSFIT OPEN WORKOUT 18.1

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz