Connor McGregor ve Floyd Mayweather Maçını Kim Kazanır?

0

Bu haftasonu Türkiye saati ile Pazar sabah 06:30’da gerçekleşecek olan, MMA (mixed martial arts) yıldızı Connor McGregor ve boks yıldızı Floyd Mayweather arasındaki maç, herkesin sabırsızca beklediği bir maç. Bunun sebebi ise aynı disiplinde yer almayan bir sporcunun, farklı disiplindeki en iyi sporculardan birine meydan okuması.

Connor McGregor, bir MMA sporcusu olarak boksörler arasında kendi sikletine yakın isimlerin belki de en iyisi olan Floyd Mayweather’a meydan okumuştu. Bu durum ilk başta çok tiye alındı. Çünkü iki sporun kuralları arasında sayısız fark bulunuyor ve McGregor’ın meydan okuduğu sporcu da diğer disiplinin krallarından biri olarak gösteriliyor. McGregor, Mayweather’ın disiplininde dövüşmek istediği için durumlar biraz karışık.

Reklam

Bir noktadan sonra reflekse dönüşen hamleler, Mayweather için tehlikeli durmasa da McGregor için tehlikeli. Çünkü sadece yumruk darbelerini barındıran boks sporunun aksine,  MMA sporunda sayısız farklı strateji mevcut. Bu stratejiler, boks müsabakasında sportmenlik dışı sayılabilir. McGregor bu nedenle müsabakanın dalga geçilen tarafı haline gelmiş durumda.

Ancak McGregor, bir çok insanın imkansız bulduğu galibiyet ihtimaline oldukça inanıyor. Röportajlarında sürekli olarak ego patlaması yaşayan McGregor, kazanmasına ihtimal vermeyen insanlara yönelik pek çok söylemde bulundu.

Hayatında ilk kez boks maçı yapmaya hazırlanan McGregor, “Dövüş sporcusu dediğiniz böyle olmalı. Ben her disipline ayak uydurabilirim.” diyor. “Onu kendi alanında yerle bir edeceğim ve bana diğer hak ettiğim tahtı da verecek.” diye ekliyor.

McGregor vs. Mayweather: Kim Kazanır?

Bu soruya cevap vermek güç. Çünkü McGregor, boks eldivenleriyle çok sert çalışırken pek çok kez görüntülendi. Bu sürede boks konusunda yetenekliyse, ortaya şaşırtıcı sonuçlar çıkarabilir. Sonuçta bir maçın galibini hiç bir zaman net olarak belirtemeyiz. Yine de bu disipline yıllarını vermiş olan Mayweather’ı yenme ihtimali, kurallar ve mantık gereği oldukça düşük.

MMA kariyerinde ona 18 nakavt kazandıran yumduk gücüne rağmen, McGregor bir kaç aylık boks antrenmanı ile 20 yıldan uzun süredir boks ile uğraşan Mayweather’ı zor alt eder gibi gözüküyor.

Ayrıca Mayweather’ın yaptığı 49 maçta hiç mağlup olmadığı da işin en korkutucu kısmı. McGregor ile dalga geçen pek çok insan, genellikle bu veriyi kullanıyor.

Şüpheli taraf, şüphesiz ki Connor McGregor. Ancak maç gerçekleşene kadar kimsenin söylemi bir şey ifade etmeyecek.

McGregor, kendisiyle dalga geçen kişilere: “İnsanların dalga geçişi ve becerilerimi hafife alışı hayal kırıklığı yarattı bende. Vizyonu dar olarak gördüğüm bu insanlara, inanç ve gücün birleştiğinde alt edemeyeceği bir şey olmadığını göstereceğim. Evet, farklı disiplinlere saygı olmalı. Evet, geliyorum ve geçmişte hiç uğraşmadığım bir dövüş disiplininde meydan okuyorum. Bu nedenle insanları anlayabiliyorum ancak dediğim gibi, vizyonu genişletmekte fayda var.” şeklinde konuştu.

Connor McGregor, sikletine denk olan Paulie Malignaggi ve boks hakemlerinden Joe Cortez ile sıkıbir çalışma içerisinde. Tüm hayatı boyunca yumruk attığını ve bu yüzden kendine güvendiğini vurgulayan McGregor, “Kimseyi rol model olarak almıyorum, sadece içimden geleni yapıyorum. Her dövüş disiplininin hayranıyım, bu nedenle çok alanda kendimi geliştirdim. Bunun etkisiyle hareket ediyorum.” dedi.

“Kamp çok iyi geçti. Gerçekten farklı bir insan oldum. Ekibim ve ben gelişimimden oldukça memnunuz. Gereken her adımı yerine getiriyoruz.” diyen McGregor bu konudaki iddialılığı ile dövüş severleri şaşırtıyor.

Son 10 maçına baktığımızda, McGregor’ın 9 dakikalık bir ortalaması var. Teknik anlamda da gerçekten ilerlediğini varsayarsak, yeterince iyi bir rakip olabileceğini de vurgulamak gerek. Çünkü 12 round süren çalışmaları 5 dakikalık MMA defanslarından çok daha hafif bulduğunu belirten bir McGregor ile karşı karşıyayız.

Son antrenmanından sonra “Gerçekten korkutucu bir anternmandı. Bu maça hazır olmama ihtimalim söz konusu bile olamaz. Her senaryoya hazırız. 12 round boyunca savaşmaya hazırım ve onu 10 saniyede nakavt edeceğim.” diye konuşan Connor McGregor, oldukça iddialı görünse de favori taraf boks disiplininin krallarından olan Mayweather gibi gözüküyor.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz