Cheat Meal’da Yağlı Yağlı Pizza Yemekten Pişman mı Oluyorsunuz?

0

Cheat meal her sporcunun en büyük motivasyon kaynağı olabilir…

Bütün hafta sıkı bir diyet dönemi üzerine 10 yıldız 5 puan bir menü ile cheat meal yapılır. Ancak bazı zamanlarda ve özellikle ileri hedeflerde bu mükemmel motivasyon kaynakları pişmanlık duyulmasına sebep olabiliyor.

Reklam

Aslında cheat meal hem vücudun diyet kapsamında alaamadığı besinleri tüketerek bu besinlerin sindiriminin unutulmamasını sağlıyor. Bu, fizyolojik olarak önemli bir durum olduğu gibi çok ciddi de bir motivasyon sağlayıcı. Kalorileri yağları ve karbonhidratları arttırdığımız bu öğünlerde genellikle; pizza, hamburger soslu mangal etleri, kremalı pastalar, donutlar gibi normal zamanda yanına yaklaşmayacağımız öğünler tüketiriz. Peki bu öğünlerden pişmanlık duyuyor musunuz?

Böyle bir durum zaman zaman sporcularda oluşabiliyor. Bu sebeple sporcular cheat meallarını “daha sağlıklı” bir şekilde ayarlamak isteyebiliyor. M&F yazarlarına daha önce sorulmuş olan bu durumu sizlerle paylaşmak istedik:

Soru: Peçeteyle pizzanın yağını almak kalori oranını düşürür mü?

Cevap: Kesinlikle! Dilimden sızan her çeyrek yemek kaşığı yağ 20-40 kalori demektir, yani toplam kalori miktarına etki eder. Verilere göre ortalama bir insan ömrü boyunca 6.000 dilim pizza yiyor. Şu ana kadar yemiş olduğunuzu tahmin ettiğimiz yüzlercesini çıkaralım. Her dilimde 30 kalori eksilttiğinizi düşünürsek tam 150 bin kaloriden kurtulmuş oluyorsunuz. Bu sayısı 3.500’e bölersek (yaklaşık yarım kilodaki kalori sayısı), hayatınız boyunca 19 kilodan fazla bir kilodan kurtulmuş oluyorsunuz.

Marisa Moore, R.D.N.

Georgia’daki Marisa Moore Nutrition’ın sahibi.

Kaynak: M&F 2017, Nisan

Eddie Hall 226 Kilo Seated Log Lift İle Gümbür Gümbür Geliyor

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz