Calum Von Moger 2018 Mr Olympia’ya mı Katılacak?

0

En son yayınladığı videolarından birinde, Calum Von Moger hedeflerinden birinin Mr. Olympia 2018’de classic physique kategorisinde yarışmak olduğunu açıkladı.

Reklam

Bu yarışmaya katılabilir mi, katılırsa nasıl bir performans sergiler gibi sorular haliyle kafaları kurcalıyor.

Bu soruları cevaplamak için öncelikle Calum Von Moger’in vücut geliştirme geçmişini incelemek gerekiyor. WFF federasyonunda 3 kez Mr. Universe ödülünü kazanan Von Moger, NPC’de de birçok ödüle sahip.

Yani aslında potansiyeli oldukça yüksek. Yine de Mr. Olympia’ya katılmak için neler yapması gerektiğine de göz atmak gerekiyor.

Calum Von Moger’in Yarışma Geçmişi

Image result for calum von moger

IFBB Pro olmayan Von Moger’in öncelikle IFBB Pro statüsüne sahip olması gerekiyor. IFBB’de yarışıp, Olympia için yeterli özelliklere sahip olduğunu kanıtlamazsa Mr. Olympia’da yarışamaz. 

NPC’de yarışmış olduğu halde Amerikalı olmadığı için Pro statüsünü Amerika’da kazanamayacak. Bu nedenle Arnold’un amatör yarışmalarından biri, izleyebileceği en iyi yol. Daha sonrasında ise Pro statüsündeki bir yarışmayı kazanarak Olympia’da yarışabilecek bir vücut geliştirici olduğunu kanıtlaması gerekecek.

IFBB Pro kartını alabilecek kapasiteye çok açık ve net sahip olduğunu düşünüyoruz. Fiziğinde herhangi bir eksikliği yok, geçmişi de bunu gösteriyor.

Related image

Bu adımları geçtiği zaman, Calum Von Moger’i Olympia sahnesinde görebileceğiz. Ancak rakibi olan sporcular karşısında Von Moger’in avantaj ve dezavantajlarını da incelemek önemli.

Fiziği, classic physique kategorisi için elverişli ve rakiplerine bakıldığında üst sıralarda olabilmesi mümkün görünüyor. Estetik anlamda ve kas kütlesi anlamında üst düzey bir fiziğe sahip olan Calum Von Moger’in vücudu adeta bu kategori için yaratılmış.

İlla ki üst standartlardan bahsedeceksek ve Von Moger’in bir eksiğini vurgulayacaksak bu kesinlikle sırt kasları. Von Moger’in sırt kaslarını Olympia yarışmacılarıyla kıyasladığımız zaman, büyük bir eksiklik göze çarpıyor. Çünkü Olympia yarışmacılarının ciddi anlamda geniş, kütleli ve kalın sırt kasları var. Bu bölge Von Moger’in zayıf noktası gibi gözüküyor. Eğer bu bölgeyi yeterince güçlendirebilirse Olympia’da çok iyi bir derece yapabilir.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz