Büyüme Hormonunu Arttırdığından Haberdar Olmadığınız 2 Mucizevi Takviye

1

Büyüme hormonunu doğal yollarla, büyüme hormonu kullanmadan (!) arttırmanın birçok yolu var. Kas gelişiminde önemli role sahip olan büyüme hormonu, gelişiminiz üzerinde oldukça etkili. Bunu zaten bildiğinizi varsayıyoruz…

Bunlardan ilk akla gelen tabii ki derin uyku sürenizin fazlalığı. Biliyorsunuz ki büyüme hormonu, derin uyku esnasında son derece aktif.

Reklam

Intermittent fasting diyeti de büyüme hormonu salgılanmasını arttırdığı yaygın olarak bilinen bir diğer faktör.

Egzersiz yapmanın, düşük yağ oranına sahip olmanın büyüme hormonuna olumlu etkisinden bahsetmemize zaten gerek yok…

Bu taktiklerin dışında, beslenmenizin içerisine dahil edebileceğiniz veya takviye olarak kullanabileceğiniz bazı maddeler var ki; büyüme hormonu seviyenizi arttırabiliyor. İşte büyüme hormonu arttıran, muhtemelen kullanmadığınız o 2 takviye:

1- C Vitamini

Image result for vitamin c

C vitamini eksikliği çok fazla gözlemlenen bir durum değil. Çünkü C vitamini hemen hemen her meyvede ve sebzede bulunuyor. Ancak yapılan araştırmaların gösterdiği bir gerçeklik var ki, dünyada yeterli miktarda sebze ve meyve tüketen insan yüzdesi yaklaşık %10 civarında…

Bağışıklık sistemini desteklemesinin yanı sıra, büyüme hormonu salgılanmasını da tetikleyen C vitaminini yeterli miktarda tükettiğinize emin misiniz?

Yediğiniz sebze ve meyve miktarını arttırarak veya takviye olarak C vitamini kullanarak, muhtemelen büyüme hormonu salgılanmasını arttırabilirsiniz. Çünkü muhtemelen, yeterli sebze ve meyve tüketmeyen %10’luk dilimdesiniz…

2- Arjinin

Image result for arginine

Yaygın olarak tercih edilmeyen arjinin amino asiti, şaşırtıcı bir şekilde büyüme hormonu üzerinde etkili.

Antrenman öncesi ve sonrasından ziyade, dinlenik haldeyken günün farklı zamanlarındaki GH salgılanmasını arttıran arjinin, büyüme hormonu seviyenizi önemsiyorsanız tüketebileceğiniz bir takviye.

Yapılan araştırmalardan biri, arjinin tüketen bireylerde, uyku halindeki büyüme hormonu salgılanmasının %60 arttığını gösteriyor! Günlük 7 gram arjinin kullanımı (evet, normalde önerilen dozlardan birazcık fazla), büyüme hormonu üzerinde oldukça etkili. Düşük dozların ise büyüme hormonu üzerinde pek etkisi yok.

Bu takviyeleri satın almak için, Supplementler.com‘u ziyaret edebilirsiniz.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz