Bölgesel İncelme Gerçekten Mümkün mü?

0
bolgesel-incelme-mumkun-mu

Harika bir vücuda uzanan yolda keşke her şey bir tık kadar uzağımızda olsa değil mi? Ya da bölgesel kilo verme gerçek olsa…  10 mekik, 10 planktan sonra yunan tanrılarını kıskandıracak karın kaslarına 1 hafta kol çalışıp 40 santim bicepslere sahip olsak… Ne yazık ki durum böyle değil ve bugün size bölgesel zayıflama ile ilgili duyduklarınızın neden gerçek olmadığından bahsedeceğiz.

Zayıflama Nelere Bağlıdır?

Kilo verme ve kilo alma durumu 3 faktöre göre değişiklik gösterir. İlki beslenme ikincisi egzersiz ve üçünsü ise genetiktir. Ve ister inanın ister inanmayın dünya üzerinde yaşayan herkes için kilo konusunda aynı kurallar geçerlidir.

Reklam

bolgesel-incelme-mumkun-mu

Zayıflamak için yapmanız gereken ilk hareket beslenmenizi yenilemenizdir. Fazla mı kalori alıyorsunuz? Bu fazla kaloriyi bir gün boyunca tabaklarla yemek yediğiniz için mi yoksa 1 kavanoz fıstık ezmesi bitirdiğiniz için mi alıyorsunuz? Peki beslenmenizi nasıl bir dengeye getirirseniz zayıflamaya başlayabilirsiniz?

Aynı şekilde zayıflamak için yenilemeniz gereken ikinci faktör egzersiz düzeninizdir. Televizyon koltuğunda bütün gününüzü geçirmekten başka bir şey yapmıyor musunuz? Ya da evinize vardığınızda asansör ve merdiven seçeneklerinden ikincisini seçenlerden misiniz?

Üçüncü ve kabul etmeniz gereken üzerinde değişiklik yapamayacağınız etmen genetiğinizdir. Belinizin kalınlığı elinizden gelebilecek her şeyi %100 verim ile uygulasanız bile genetiğinizin el verdiği kadar belinizi inceltebilirsiniz. Genetiğiniz gerçeğinin yanına bir de cinsiyetinizi eklemeden geçmeyelim. Cinsiyet de yağ oranı ve yağ yakımı üzerinde önemli bir etkendir.

bolgesel-incelme-mumkun-mu

Bölgesel incelme yöntemleri, zayıflamayı size getirecek ve istediğiniz vücuda sahip olmanızı sağlayacak etken değildir. Çünkü bölgesel diyet diye bir şey olmadığı gibi tek bir bölgeyi çalıştırmak bölgesel zayıflama sağlamaz sadece yağ yakmanızı ve yağ dokularının fazla olduğu her yerden zayıflamanızı sağlar.

Nasıl Zayıflayabilirsiniz?

Yukarıda bölgesel zayıflama egzersizleri furyasının size hizmet etmeyeceğibi açıklamak istedik. Şimdi tam olarak kilo vermenin nasıl gerçekleştiğinden bahsedeceğiz.

Yediğimiz her yiyeceğin bir kalori değeri vardır. Vücudumuz kalorileri farklı farklı besinlerden alır, proteinler, yağlar ve karbonhidratlar kalori değerleri olan besinlerdir. Balık, muz, yoğurt, ceviz, ıspanak… Aklınıza ne gelirse gelsin her yiyeceğin içerisinde bulunan besinler size kalori sağlar. Bu kaloriler vücudumuzda enerji kaynağı olarak kullanılırlar. Enerji üretimi sırasında parçalanan besinler kaslarımıza, organlarımıza ve her bir hücremize metabolik faaliyetlerini sürdürebilmeleri için enerji sağlarlar.

bolgesel-incelme-mumkun-mu

Eğer günlük kalori ihtiyacınızdan fazla kalori alırsanız bu kalorilere sahip besinler vücudunuzda olası kıtlık durumları için depolanır. Biriken besinler yağ depoları olarak sizin kilo almanıza sebep olur.

Tam bu noktada zayıflamak istediğinizde beslenmeniz ve egzersiz düzeniniz üzerinde değişiklikler yapmanız gerekir. Beslenmenizde tükettiğiniz yiyeceklerin kalorilerine dikkat etmeniz, gerekiyorsa günlük kalori ihtiyacınızdan daha az kaloriye sahip beslenerek vücudunuzu depoladığı yağları yakmaya teşvik etmeniz gerekir. Egzersizlerinizi arttırarak (buna en basitinden merdiven kullanmaya başlamak ve evde her gün düzenli ufak antrenmanlar yaparak başlayabilirsiniz) enerji ihtiyacınızı arttırıp vücudunuzu daha çok yağ yakımına teşvik etmeniz gerekir.

Burada vücudunuzun vereceği tepki aynı anda tüm vücudunuzda ısıyı ve kan dolaşımını arttırarak tüm yağ depolarını harekete geçirmektir. Aynı anda vücudunuzun her yerinden yağ hücreleri enerji ihtiyacını karşılamak için parçalanarak daha küçük yağ asitlerine dönüştürülmeye başlanır. Bu da bölgesel bir yağ yakımının gerçek olmadığını bize gösteriyor.

Her ne kadar sadece karın egzersizi yaparak karın bölgesini yağlardan kurtarmak kulağa mantıklı gelse bile durum böyle değil. Bu sebeple size bölgesel yağ yakımı mümkündür diyen hiçbir yayına ya da kişiye inanmamanızı tavsiye ediyoruz.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz