Bilekleriniz Ön Squat Egzersizi Sırasında Zorlanıyorsa Esnekliğinizi ve Kuvvetinizi Arttırın!

0

Soru: Ön squat yaptıktan sonra el bileklerim ağrıyor. Bileklerimin kuvvetini ve esnekliğini nasıl geliştirebilirim?

Cevap: Bileklerinizin hareket kabiliyetini geliştirmezseniz, sertleşmesine, bu sertleşmeyle de KB press (solda) ve ön squat gibi bilekleri zorlayan hareketleri yaptıktan sonra daha da kötüleşmesine yol açabilirsiniz. Aşağıda sıraladığımız taktiklerle bileklerdeki hareket kabiliyetini geliştirebilir ve sorunu antrenman yaparak ortadan kaldırabilirsiniz.

Reklam

Uygulama:

1. Bilek Yuvarlama:

Parmaklarınızı birbirine kenetleyip ellerinizi, dirseklerinizde 90 derece bir bükülme olacak şekilde önünüze doğru tutun. Dirsekleriniz kilitli haldeyken bileklerinizle yavaşça yuvarlaklar çizin. Bu hareket antrenmandan önce, sonra veya günün herhangi bir saatinde uygulanabilir.

2. Ön Squat Heraketinde,

front rack pozisyonunu koruyamıyorsunuz, iki kayışı bara sardıktan sonra uzun ucundan çekerek kaymayacak şekilde tutturun. Front rack pozisyonundayken kayışların uçlarını kavrayarak, barın oturabileceği bir “raf” yaratmak için dirseklerinizle itin.

3. Diğer Bir Seçenek İse

bilekleri denklemden tamamen çıkaran çapraz kol tekniğidir. Barı üst göğsünüz ve omuz kaslarınıza doğru oturttuktan sonra kollarınızı birbirinin üzerinden geçirin; barın sabit kalabilmesi için dirseklerinizin dik olması gerekiyor.

Jîm Smith, C.P.P.S.

Diesel Strength & Conditioning sahibi.

Kaynak: M&F 2017, Nisan

Squat Yapmaya Öncelik Vermeden Canavar Gibi Bacak Kaslarına Sahip Olmak Mümkün mü?

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz