Beslenme ve Antrenman Hakkındaki 6 Şaşırtıcı Araştırma

0
beslenme-ve-antrenman-hakkindaki

Beslenme ve antrenman hakkında doğruluğu araştırmalarla kanıtlanmış bazı şaşırtıcı gerçekleri duymaya hazır mısınız?

İşte 6 ilginç araştırma sonucu:

1. Bant Olsun

Reklam

Journal of Strength & Conditioning Research dergisinde çıkan ve genç ragbi oyuncularıyla yapılan bir çalışmada, barbellere zincir veya bant takılarak yapılan değişken direnç antrenmanı şeklinde yapılan antrenmanların, eklentisiz direnç olmadan yapılan antrenmanlara nispeten oyuncularının 1RM’lerinde artış sağladığı görüldü.

2. Yemek mi Yememek mi?

İngiltere, Bath Üniversitesi tarafından yürütülen bir çalışmada antrenmandan önce yemek yemenin aşırı kilolu erkeklerde bir işe yarayıp yaramadığı araştırıldı. Denekler ya aç karnına ya da karbonhidratı yüksek bir kahvaltı yaptıktan iki saat sonra orta seviye koşu bandı testine tâbi tutuldu. Antrenmandan sonra alınan kan örneklerinde, deneklerdeki yağın antrenmandan önce aç olup olmadıklarına göre farklı tepki verdikleri anlaşıldı. Dokunun gen ifadesini kontrol eden araştırmacılar, depolanmış yağ ve enerjiyle ilintili olan iki genin aç karnına çalışan erkeklerde harekete geçtiği, öncesinde kahvaltı eden erkeklerde ise bu genlerin ifadelerinde düşüş meydana geldiği gözlemlendi.

3. Hafızanı Canlandır

Journal of Science and Medicine in Sport dergisinde yayımlanan bir çalışmada, yoğun direnç antrenmanının, yeni sinir hücresi (nöron) ve sinir kavşağı (sinaps) büyümesini ve gri maddenin daha iyi işlemesini destekleyen bir beyin proteinini canlandırdığı, hatta uzun erimli belleği geliştirebileceği bilgisi geçildi.

Piyasadaki En İyi Pre-Workout Takviyeleri
Piyasadaki En İyi Protein Tozu Takviyeleri
Piyasadaki En İyi Kreatin Takviyeleri
Piyasadaki En İyi Gainer Takviyeleri
Piyasadaki En İyi BCAA Takviyeleri

4. Yaşamak İçin Koş

Coopers Enstitüsünün yürüttüğü bir çalışmanın verilerini inceleyen araştırmacılar, kötü alışkanlıklarınız, yüksek kan basıncınız ya da aşırı kilonuz olsa dahi, koşarak erken ölme riskinizi %40 oranında düşürebileceğiniz sonucunu vardılar. Ömrünüzü en fazla üç yıl kadar uzatabileceğinizi söyleyen araştırmacılar haftada dört saat koşu yapıldığında bunun düzenli bir seyir izlediğinin altını çizdiler Diğer egzersiz türlerinin de ömrü uzatabileceği ancak koşu kadar etkili olmadıklarını belirttiler. Yürüyüş, bisiklete binme ve diğer egzersiz türlerinin erken ölüm riskini %12 oranında düşürdüğünü kaydettiler.

5. HIIT Farkı

Mayo Clinic araştırmacıları, HIIT ve direnç antrenmanlarını test edip bu antrenmanları birleştirerek 12 hafta boyunca yaşlı ve gençlerden oluşan deneklerine uygulattılar. Neticede bazı hücresel yaşlanma tiplerinin tersine çevrildiğini gördüler. Araştırmada ayrıca antrenmanının yaşlı deneklerde kas kütlesini arttırdığı ve iki antrenman türünün de yağsız kas kütlesiyle insülin hassaslığın geliştirdiği görüldü.

6. Kemik Sağlığı

Missouri Üniversitesinde yapılan bir araştırmada, uzun süre ağırlık kaldırılarak yapılan antrenmanların vücutta kemik oluşumu ve kemik yoğunluğu gelişimi gibi değişimler yarattığı görüldü. Düşük kemik kütlesi olan 25-60 yaş arası erkekler, ağırlık kaldırıp squat ve lunge gibi hareketler yapan bir grup ile tek veya çift bacakla sıçrama hareketleri yapan başka bir gruba bölündü. 12 aylık protokol sona erdiğinde kemik gelişimini olumsuz yönde etkileyen sklerostin proteini seviyelerinin iki grupta da azalmış, kemik gelişimini harekete geçiren IGF-1 hormonu miktarının ise artmış olduğu bulundu.

Kaynak: Flex Dergisi Ekim – Kasım  2017

Muhtemelen Bilmediğiniz, Araştırmalarla Kanıtlanmış 7 Bilimsel Vücut Geliştirme Gerçeği

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz