Bench Press Dünya Rekorunun Kimde Olduğunu Biliyor muydunuz?

0

Bench press, milyonlarca insanın antrenmanlarına dahil ettiği bir hareket. Vücut geliştirmede göğüs büyütmek ve güçlenmek için, atletik sporlarda itiş kuvveti için kullanılan bench press son yılların gözdesi powerlifting sporunun bir amacı. Dolayısıyla dünya rekoru genelde powerlifting sporcularında oluyor.

Hem Rekortmen, Hem Bir Lider: Kiril Sarychev

Image result for kirill sarychev

Reklam

Dünya rekorunu geçtiğimiz yıllarda kıran Kiril Sarychev, rekoru öyle bir kırdı ki, yıllardır kırılamayan rekorun üstüne tam 7,5 kilogram ekledi ve 335 kilogram kaldırdı. 

Yıllardır 327,5 kilogramlık rekoru elinde bulunduran Eric Spoto’nun dahi bu rakama ulaşamayacağı düşünülüyor (Eric Spoto, zaten çok zorlu bir sakatlıktan kendini onarmaya çalışıyor). Çünkü Eric Spoto da, Scott Mendelson’ın elinde bulunan rekoru 0,5 kilogramdan da az bir rakamla zar zor geçebilmişti ve bu rekor uzun süre rekor olarak kalmıştı. 

Uzun yıllar kırılamayan rekoru zar zor 0,5 kilogramla kıran bir ismin rekoruna aniden 7,5 kilogram ekleyen Sarychev, kırılamaz bir rekora ulaşmış olabilir.

Milyonlarca kişinin yaptığı bu egzersizi, Kiril o kadar sıradışı bir boyuta taşıdı ki, rekorun uzun yıllar değişmeyeceği düşünülüyor.

Kiril Sarychev, bench press odaklı bir powerlifting sporcusuyken son yıllarda squat ve deadlift odaklı da çalışmaya başladı. Sıradışı bench press rakamının yanına, güçlü squat ve deadlift rakamları da koyarak çok zorlamadan dünyanın gelmiş geçmiş en yüksek 10 powerlifting totali (squat, bench press ve deadlift toplamı) arasına girdi. Kendisi 380 kilogram squat ve 400 kilogram deadlift yaptı. Bu rakamların çok üstünde rakamlar bulunsa da, bench press rakamı o kadar uçuk ki, adını tarihe altın harflerle yazırabilidi. Kendini çok fazla zorlamadığını kaldırışları izleyerek rahatlıkla görebilirsiniz!

Kiril Sarychev, son birkaç yılda ise kendi kurduğu powerlifting federasyonu olan WRPF (World Raw Powerlifting Federation) ile ilgileniyor. Powerlifting sporcusu olmanın yanı sıra, powerlifting için önemli işler yapan bir lider olmaya da çalışıyor. Dünya starlarının yarıştığı bu federasyonun temsilciliği de ülkemizde Türkiye Powerlifting Derneği’nde bulunmakta.

Kiril Sarychev Tam Bir Genetik Harika!

Kiril Sarychev, kendisinin de söylediğine göre 16 yaşındayken 131 kiloydu ve yağ oranı düşüktü. Daha sonra aynı yaşta 162 kilograma çıktı. 198 boyundaki ve 28 yaşındaki bu dev, kas kütlesini arttırarak 180 kiloluk bir kas yığını haline geldi.

Yalnızca ağırlık arttırmayı amaçladı ve bunun için beslendi. Ortaya dünya rekoruna büyük bir fark atarak yeni rekor kıran canavar çıktı!

Image result for kirill sarychev jay cutler

Ne kadar büyük olduğunu, Jay Cutler ile olan bu resminden anlayabilirsiniz.

Raw ve Ekipmanlı Powerlifting Farkı

Bu yazıda bahsettiğimiz rekorların hepsi raw kategorisi içerisine dahildir. Squat, bench press ve deadlift için özel kumaşlardan yapılan ve ağırlık kaldırmayı kolaylaştıran ekipmanlı kategorisinin rekorları dolayısıyla çok daha fazladır. Scott Mendelson gibi 500 kilogram dolaylarında bench press yapan isimler ekipmanlı kaldırışlar yapmaktadır. Ekipman olmadan yapılan raw kaldırışlarda rekor Kiril Sarychev’dedir.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz