Takipçimiz Her Gün Yalnızca 20 Barfiks Çekerek Bakın Nasıl Sonuçlar Aldı!

2

Barfiks çekemediği için spor salonuna yazılan ve 2 yıl boyunca CrossFit yapıp doğru formla tek barfiks bile çekemeyen bir spor tutkunu düşünün. Evet doğru duydunuz. 2 yıl tecrübe ve 0 barfiks…

Çünkü bu takipçimiz, CrossFit antrenmanlarında barfiks gerektiği zaman daha kolay bir egzersizle barfiksi değiştiriyormuş. Dolayısıyla barfiksini geliştirmeye çalışmıyormuş. Hatta yaptığı diğer hareketlerin barfiksini de geliştireceğini hayal ediyormuş. Maalesef, bu hayal çok toz pembe bir hayal.

Reklam

Bantlı Barfiks Uyguladı ve Mükemmel Sonuçlar Aldı

Image result for banded pull ups

Bantla yapılan barfikslerin, yeni başlayanlar için en iyi sırt egzersizi olduğunu söylemiştik. Arkadaşımız da bizi dinlemiş ve bunu uygulamış.

Türkiye’de fazla seçenek olmasa da, bantları zorluk seviyesine göre almalısınız. İleri seviye bantlar, gergin oldukları için barfiksleri daha fazla kolaylaştırırlar. Gerçekten başlangıç seviyesindeyseniz, gergin bir banttan hafif bir banta, ardından vücut ağırlığınıza geçebilirsiniz.

Takipçimiz, banttan aldığı desteği yavaş yavaş azaltmaya odaklanıp, antrenmanlarda yaptığı barfiks sayısını asla düşürmemiş. Günde yalnızca 2 defa, 10 tekrar barfiks setleri uygulayan takipçimiz zaman zaman da güçlenmek adına tekrar sayısını umursamadan temiz teknikle gidebildiği yere kadar gitmiş.

Zorlandığı noktalarda ufak hileler (yere basıp kendini hafifçe itmek) de uygulayan takipçimiz, uyguladığı hileleri de zamanla kesmiş. Fakat temiz tekniğe odaklanmak için bantı uzun süre kullanmış.

Sonuç olarak birkaç hafta sonra, bandı ilk kez bıraktığında 2 tekrar barfiks çekebilmiş!

Daha İyi Barfiks Çekebilmek İçin Tavsiyeler

Image result for pull ups

Tabii ki takipçimiz, ilk barfiksini çekmek konusunda ısrarcı olduğu için, her gün barfiks çekmeyi göze almış. Ancak bu herkese önerebileceğimiz bir şey değil.

Bir hedefe hızlıca ulaşmak için, her gün o hedefe yönelik çalışmak mantıklı olabilir. Fakat uzun vadede, dengeli bir gelişim için barfiks haftada 3 kez uygulandığında çok iyi sonuçlar alabileceğiniz bir egzersiz.

Bilmeniz gereken en önemli şey; temiz tekrarlara odaklanın, sayıyı unutun. Hileli ve başka kasları harekete dahil ederek yaptığınız barfiksler, sizi hileye alıştırır. Mümkün mertebe doğru kas gruplarına odaklanın.

Haftada üç kez, zayıflıklarınıza ve antrenman programınızın gerektirdiklerine göre birçok farklı barfiks çeşidini uygulayabilirsiniz. İşte sizin için bazı alternatifler:

  • Kendinizi yukarıya bir destekle itip, hareketin negatifini yavaşça uygulamak.
  • Dipte bekleyip, esneme refleksini kullanmadan tekrar baştan başlayarak barfiks çekmek.
  • Hareketin yukarısında beklemeye çalışmak.

 

Bu teknikler ve tavsiyeleri uygulayarak, barfiksinizi çok daha ileri bir seviyeye taşıyabilirsiniz.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz