Arnold Schwarzenegger Geçmişte Ne Kadar Güçlüydü?

0

Arnold’un geçmişte en çok Mr. Olympia ödülü kazanan vücut geliştiricilerden biri olarak, vücut geliştirme efsanesi olduğunu zaten biliyoruz. Bunu yapabilmek için, vücut geliştirmede en iyilerden olabilmek için çok güçlü olmak gerektiğinin kanıtı olan isimlerden biri de Arnold.

Gücün vücut geliştirmede bir ihtiyaç olmadığını savunan geniş bir kitle var. O kitlenin haksız olduğunu bir çok Mr. Olympia örneği göstermişti ancak Arnold’un resmi ve resmi olmayan ağırlık rakamlarına bakmak aydınlatıcı olacaktır.

Reklam

Arnold Spora İlk Olarak Olimpik Halterle Başladı!

Image result for arnold weightlifting

1963-1965 yılları arasında Arnold olimpik halterde yarışıyordu. O zamanlar olimpik halterin içinde clean and press hareketi de bulunuyordu.

Arnold’un halterdeki en iyi rakamları; 120 kilogram overhead press, 110 kilogram koparma (snatch) ve 135 kilogram silkme (clean & jerk). Arnold’un  o zamanlardaki yaşında bu rakamlar şu an dahi korkunç bir güç ve teknik anlamına geliyor.

Arnold Powerlifting Platformunda da Yer Aldı

1965 yılında halteri bırakıp, 1966 yılında resmi olarak powerlifting yarışmalarında yarışmaya başlayan Arnold bu alanda da gücünü ortaya koydu. 1966-1968 yılları Arnold’un resmi powerlifting rakamları bulunan seneler. Bu dönemlerin kayıtlarındaki en iyi rakamları; 215 kilogram squat, 200 kilogram bench press ve 310 kilogram deadlift. 1968’de 21 yaşında olan Arnold, powerlifting yarışmalarını da bu tarihlerde bırakıyor.

İnşa ettiği güç temeliyle zaten mükemmel bir fizik oluşturan Arnold, sonraki senelerde vücut geliştirmeye odaklanarak daha detaylı şekilde kas yapmaya başlıyor.

Arnold’un Salonda Kaldırdığı En Ağır Ağırlıklar

Image result for arnold powerlifting

Blueprint programı hakkında konuşurken Arnold’un dile getirdiğine göre en iyi salon rakamları; 250 kilogram squat, 225 kilogram bench press ve 322 kilogram deadlift. Bu rakamlar dile getirişne göre Arnold’un en ağır rakamları ve bu rakamları ilk Mr. Universe ödülünü almadan önce gördü.

Arnold’un Gücünün Sırrı Neydi?

Arnold da iyi bir vücudun temelinde iyi bir güç temeli bulunması gerektiğini bilen vücut geliştiricilerden biriydi. Dolayısıyla güç için çalışmalar uygulayarak güçlendi.

Ayrıca sürekli olarak kendisinden güçlü antrenman partnerleriyle çalışmasının da katkısı oldu. Franko Columbu en iyi örneklerden biri. Arnold’a göre çok daha hafif olup Arnold’dan çok daha ağır kilolar kaldıran Columbu Arnold’un güçlenmesindeki önemli etkenlerden biri.

Franco Columbu’nun en iyi rakamları; 300 kilogram squat, 240 kilogram bench press ve 340 kilogram deadlift. Vücut ağırlığı ise 90 kilogram civarlarındaydı. Bu Arnold’dan yaklaşık 20 kilogram hafifken bu ağırlıkları kaldırdığı anlamına geliyor.

Yani Arnold yalnızca güçlü değildi, güçlü insanlarla da çalıştı. Bu da onu güçlendirdi.

Vermek İstediğimiz Mesaj: Güç ve Vücut Geliştirme Paralel İlerler

Güç antrenmanlarının ve güç odaklı çalışmaların vücut geliştiriciler tarafından ihmal edildiği şu günlerde gücün önemini vurgulamak istedik.

Güç, vücut geliştirmenin temelidir. Yalnızca pump ve kas hasarı ile ilerlemek oldukça zordur. Doğru şekilde ilerleyebilmek, güçlü bir temel ile mümkündür.

Arnold, ön plana alınan bir özelliği olmasa da çok güçlü bir vücut geliştiriciydi. Başarılı vücut geliştiricilerin daima uzun yıllar boyunca güç temeli oluşturduğunu görüyoruz. Bunu da tüm vücut geliştirmeyle ilgilenen kişilere kesinlikle öneriyoruz.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz