Antrenman Öncesi Beslenmeyle İlgili Bilmeniz Gereken İlginç Bilgiler

0

Antrenman öncesi beslenme, antrenman öncesi beslenmeye göre çok daha komplike bir faktördür. Antrenman sonrasında bir protein shake kafaya dikerek uzun süre idare edebilirsiniz. Peki antrenman öncesinde?

Antrenman öncesinde yedikleriniz performansınızın belirleyicisidir. Bu nedenle antrenman öncesi beslenme gelişimin de belirleyicisidir, bu konuda hassas olmak gerekir. Hedefiniz nolursa olsun, bulk veya definasyon dönemi farketmeksizin antrenman öncesinde iyi beslenmelisiniz.

Reklam

Her vücut farklıdır ve her antrenman tipi de farklı besinler talep eder. Amacınıza göre ve antrenman tipinize göre almanız gereken besin miktarı değişebilir. Ancak besinlerin ne yoğunlukta olması gerektiği pek değişmez.

Antrenmana ne kadar zaman kala yediğiniz de bir diğer önemli faktördür.

Antrenman öncesinde kesinlikle karbonhidrat ve protein ağırlıklı beslenmelisiniz. Karbonhidrat performansı arttırmaya yardımcı olan bir enerji kaynağıyken, protein de kasları besleyerek kas yıkımını önler.

Eğer doğru zamanlama, doğru besinler ve doğru porsiyonlarla beslenmezseniz performansınız olumsuz etkilenebilir. Sindirim konusunda zorlanmayacağınız, antrenman performansınıza katkı sağlayabilecek, açlık hissinizi azaltacak besinlere yönelmelisiniz.

Antrenmana 1 veya Daha Az Saat Kala Öğünü

Image result for workout shakes

Eğer antrenmana az zaman kaldıysa, protein ve karbonhidrat almalısınız ancak karbonhidratlar proteinlerden fazla olmalı. Porsiyon da çok büyük olmamalı.

12 gram protein ile birlikte 30-40 gram karbonhidrat almanız iyi seçeneklerdendir.

Süt veya süte karıştırılmış az miktarda protein tozu iyi bir seçenek olabilir.

Antrenmana 1 Saatten Fazla Zaman Kala Öğünü

Image result for what to eat before a workout

Antrenmana daha çok zaman varsa, öğününüzün protein oranını yükseltebilirsiniz.

Meyveler, basit şeker içeren bal gibi besinler, süt ürünleri, tahıl ürünleri, fıstık ezmesi gibi besinlere yönelebilirsiniz.

Yulaf, süt ve muz klasiği kesinlikle antrenmana 1 saatten fazla zaman varken iyi bir kombinasyondur.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz