Amino Asit Mi, Protein Tozu Mu?

0

Evet, o sert görünümlü gri bir kutu. Kapağını açın ve içerisinde diğer Animal ürünleri gibi haplarla dolu küçük özel paketlerin bulunduğunu göreceksiniz. Bunlar nedir?

Beslenme değerleri kısmına bir göz atın. Ne gördünüz? Toplam her bir paketi 12,000 mg dan oluşan (arginine, histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, phenylalanine, threonine, and valine) içerisinde B6 vitamini ve niacin de barındıran bir takım amino(tam olarak 9 tane) asit. Ayrıca her paketin size 9000 mg üzerinde BCAA vereceğini de görecekseniz.

Reklam

Eğer siz de sporcuların %99’u gibi amino asitlerin hiçbir şeye yaramayacağını düşünen sporculardansanız, bu makaleyi okumayı hemen bırakın. Ancak aminoların değerini bilen %1’lik kesimdenseniz, okumaya devam edin çünkü sizler de Amino Nitro’nun diğer amino asitler gibi olmadığını fark edeceksiniz. O, aminoların doğru şeklini (ayrışık), doğru türünü (gerekli amino asitler) ve doğru oranları (İnsan kası proteini kompleksi) içeren türünün tek örneği amino asittir.

Animal nitro saf altın gibidir. Eğer okumaya devam ederseniz, tamamında anlatılmak istenenin mevzu bahisten çok daha farklı olduğunu göreceksiniz. Böylece doğru amino karışımını alır ve elde etmek istediğinize ulaşabilirsiniz.

AMİNOLAR PROTEİN’E KARŞI

 

Yıllardır “protein” ve “amino asit” kelimeleri birlikte telaffuz edilmiştir, bir çok kişiye göre ikisi de aynı şeydir. Protein? Amino? Arasındaki fark nedir? Ne yazıktır ki; etkili bir amino asidin yaptığı görevi protein kompleksi yapamaz. Yiyeceklerdeki kompleks proteinler ve saf protein, casein, yumurta ya da soya protein tozları; kimyasal bağlarla bir araya gelmiş amino asitlerden oluşmaktadır. Bazı enzimler ince bağırsakta proteinleri, daha küçük taneciklere parçalar ve aminolar ortaya çıkar. Kompleks proteinler öncelikle bu küçük taneciklere ve tam emilimi gerçekleşmeden önce de amino haline dönüşürler. Bazı deneyler; bir yemekteki 15 gramlık süt proteinin %70–80 inin 8 saat içinde emildiği göstermiştir.

Sindirilmesi ise çok daha fazla zaman alırken, supplement olarak alınan proteinler; vücutta önemli fonksiyonları düzenler ve yeni doku gelişimine yardımcı olarak amino asit seviyesinin belirli bir oranda tutulmasını da sağlar. Bu temel fonksiyonların yerin getirebilmesi için, suppleement çözümünde proteinden daha iyi bir alternatif yoktur. Oldukça ucuz ve etkili oldukları herkesçe bilinen bir doğrudur. Ancak protein takviyeleri ve yiyeceklerdeki protein altın madeni gibi düşünülür. Kayalıklarda saf altın vardır ancak kullanmak için onları bulundukları yerden çıkarmalısınız. Gerçekten de onları ortaya çıkarabilirsiniz fakat bu zaman ve çalışma gerektirir.

Protein tozları dozlarının etkisine gelince, amino asitlere göre daha az etkilidir. Protein tozlarındaki birçok amino, karaciğer tarafından parçalanır. Diğer bir deyişle; daha fazla amino kaybedersiniz. Aslında aşırı miktarda protein tüketirseniz, protein paradoksu diye adlandırılan bir nedenden ötürü gelişiminiz zarar görebilir. Diğer bir yönden, ayrışık (individual) amino asitler katı saf altın gibidirler. Çünkü ayrışık aminolar hızlı bir şekilde emilir ve asimile edilir böylece etkili olmanın çok daha ötesindedirler.

 

Amino asitler de protein tozları gibi vücudun protein ihtiyacını karşılayabilirler. Daha da önemlisi; ayrışık aminolar kan dolaşım sistemine doğrudan etkili bir biçimde girdiği için az sonra bahsedeceğimiz ek faydaları da sunmaktadır.

aminoasit 1
Animal Nitro’nun formülü sadece ayrışık amino asitleri içerir, kompleks proteinleri değil. Peki Neden? Ayrışık amino asitler; anabolizma, hormon düzenleme (büyüme hormonu, insulin), bağışıklık sistemini düzenleme ve sinirsel faktörleri düzenleme gibi durumları etkileyen yapısal ve kimyasal etkileri yönetebilir.

 

Diğer bir deyişle, amino asiler vücut için yapı taşlarından çok daha fazlasını üretir. Protein tozlarının aksine aminolar etkileşen ve etkileşmeyen maddeleri kullanır. Ayrıca hormonsal fonksiyonları da etkilemektedir.

Ayrışık aminoların doğru oranda, doğru şeklinin ve doğru türünün tercih edilmesiyle, protein tozunun yapamayacağı; dayanıklılığı artırma, onarım süresini kısaltma, yorgunluğu giderme ve yağsız kas kütlesini artırma gibi işlevleri vardır. O zaman Animal Nitro yu kullanırsak, protein tozuna ihtiyacımız yok anlamına mı gelir(aslına bakarsanız protein karışımınız yerine Animal Nitroyu kullanabilirsiniz. Şüphesiz ki daha iyi ve daha etkili olacaktır ancak bir o kadar da masraflı olacaktır)?

 

Cevap; Hayır, en doğrusu ikisini birlikte kullanmaktır. Aslına bakılırsa yüksek protein içeren bir diyet uyguluyorsanız, o zaman protein paradoksu diye adlandırılan sebepten ötürü Animal Nitro almayı tercih etmelisiniz.

Aşırı miktarda protein almak, büyümeyi ve gelişimi desteklemek yerine zarar verdiğini tartışan birçok araştırma vardır. İşte bu protein paradoksudur. Bilim adamları aşırı miktarda protein bakımından zengin yiyeceklerin yenilmesinin ve protein içeceklerinin tüketilmesinin dokulardaki amino seviyesini düşürebileceğine inanmaktadır. Aminoların bu şekilde azalması, protein sentezini yavaşlatır, nihayetinde kilo alımıyla sonuçlanır. Örneğin; çok fazla miktarda protein içeceği içmek size çok fazla BCAA kazandırabilir ancak yüksek protein oranlı beslenmelerde bu BCAA’lar tam emilim gerçekleşmeden çok hızlı bir şekilde kana karışır ve görevini yerine getiremez.

Ayrıca araştırmacılar; yüksek oranlı protein diyetlerinin, metabolik dengesizliklere, vücuttaki temel amino asitlerin yetersizliğie ve protein sentezini yavaşlatabileceğini tahmin etmektedirler.

Öyleyse yüksek proteinli beslenmeler vücut geliştiriciler için önemliyken, protein alımızı yükselttiğinizde bile çok az bir kısmı vücuda kalmaktadır. Almış olduğumuz proteinin her gramında oldukça az miktarda fayda sağlarsınız. Daha da önemlisi, belli bir noktadan sonra aşırı miktarda protein, kasın gelişimine negatif etki yapabilir ve bu da daha fazla aminonun kaybolmasına neden olabilir. Protein paradoksu, enerjisinin büyük bir kısmını proteinden alan vücut geliştiriciler için etkileyici faktör olabilir. Protein alımında, proteinin tam olarak ne zaman harekete geçeceğini bilemediğimiz için çözüm olarak çabuk etkileşime geçen Animal Nitro gibi amino asitleri kullanmalısınız.

Ayrışık Aminolar (Uncoupled Aminos)
Animal Nitro; ayrışık aminolardan oluşmaktadır. Bu üründe sadece içine whey protein doldurulmuş kapsüller olmadığını görecekseniz. Ayrışık aminolar farklı nedenlerden ötürü tercih edilmektedir. Bu alanda yapılan birçok araştırma; ayrışık aminoların, yiyeceklerdeki ve supplementler deki çok daha hızlı emiliminin gerçekleştiğini göstermektedir. Ayrışık aminoların sindirilmesi gerekmediği için, vücutta emilimin hızlı olduğu zamanlarda alınmalıdır.

aminoasit 2
Ayrıca ayrışık aminolar birçok bakımdan diğerlerine göre farklıdır. Genellikle karaciğerde bir işlem görmeden geçer ve kan dolaşımına karışır. Bu esnada ürünün etkileri fark edilebilir. Nasıl çalıştığını ise şöyle açıklayabiliriz; bir şeyler yediğimizde veya protein içeceği içtiğimizde, aminolar ayrışır ve karaciğere iletilir. Ayrışık aminoların, karaciğerde parçalanmadan vücuda iletilme yetenekleri vardır.
Bu avantaj sayesinde ayrışık aminolar karaciğere ulaştığında, karaciğerdeki parçalanma sürecinden kurtulabilir. Başka bir deyişle, bu aminolar hızlı ve etkili bir şekilde kan dolaşımına girebilir ve etki göstermesi gereken bölgeye ulaşarak fizyolojik etkiyi gösterebilir. Tablet amino asitler ya da protein tozlarının sindirilmesi uzun sürer ve etkisini karaciğerdeki sindirimde kaybeder. Bu sebeple Animal Nitro hızlı çözülen ayrışık amino asitleri tercih eder.
Bunun yanı sıra, doğru amino asidi seçmek tek başına yeterli değildir ayrıca doğru miktarda amino kullanımı da önemlidir. Ayrışık aminoların dezavantajları ise fiyatı(oldukça pahalı) ve tadıdır(çok iyi değil). Bu bizi Esansiyel amino ve Esansiyel olmayan amino tartışmasına götürür.

Esansiyel Aminolar(EAA) – Esansiyel Olmayan Aminolara(NEAA) Karşı
Artık ayrışık aminoları kullanmak neden protein içeceklerinden daha ileride biliyoruz. Aminoların çeşitleri hakkındaki bilgiyi tamamladık ve şimdi de hangi aminoların daha önemli olduğu hakkında konuşalım. Aminoların durumuyla ilgili tartışmaya girmeden önce amino asitlerin herkesçe kabul edilen iki farklı çeşidi bulunmaktadır: Esansiyel (Gerekli, vazgeçilmez) ve Esansiyel olmayan(vazgeçilebilir).
Esansiyel amino asitler (EAA) vücut için vazgeçilmezdir. Vücut onlar olmadan yapamaz; vücudumuz onları yiyeceklerden ve supplementlardan da sağlayabilir. Diğer bakımdan, Esansiyel olmayan amino asitler (NEAA) vücut tarafından sentezlenebilir.
Apaçık ortadadır ki; EAA lar oldukça değerlidir. Peki, ne kadar değerlidir? Bunu şöyle açıklayalım; insan vücudu sadece EAA lar gerekli olduğunda nitrojen dengesini sağlar ve Animal Nitro 8 EAA (Histidine, isoleucine, lecuine lysine, methionine, phenylalanine, threonine, valine) ve ayrıca arginine amino asitlerini içermektedir. Peki, neden bu 9 amino asit? Öncelikle bu amino asitlerin insan vücudu üzerinde etkilerini inceleyen sayısız çalışma vardır. Klinik çalışmalar EAA ların nitrojen dengesi ve protein sentezi yoluya önemli anabolik etki yaptığını göstermiştir.
İkincş olarak ise NEAA lar yapıcı metabolizmayı ve protein sentezini harekete geçirmek için o kadar da gerekli olmadığı ispatlanmıştır. Kesin bir ifadeyle, Teksas Üniversitesi Araştırmacıları 6gr EAA nın protein sentezini harekete geçirmede 6 gr kompleks amino asitlerden 2 kat daha etkili olduğunu bulmuştur. Bu araştırmacılar ayrıca; NEAA nın kas protein dengesinin hareket geçmesinde gerekli olmadığı sonucuna varmışlardır. Diğer araştırmacılar da bu bulguyu onaylamıştır. Vardıkları sonuç; NEAA lar, EAA ların tek başına yapmış olduğu kas yapı metabolizmasını harekete geçirmede önemli bir etkiye sahip değildir. NEAA lar çok büyük önem taşımamaktadır.
Diğer bir nokta ise gelişme konusunda ayrışık EAA ları büyük bir yere sahiptir. EAA yı inceleyen bir araştırmacı; “gitgide artan amino asit alımı, kas kütlerinin gelişimini destekleyecektir” sonucuna varmıştır. Buraya kadar amino asitlerin türleri hakkında bilgi verdik, şimdi de amino asitelerin oranları konusuna göz atalım.

İnsan Kası Proteini 
Daha önce de bahsettiğimiz gibi Animal Nitro ayrışık esansiyel (EAA) aminolardan oluşur. Çok pahalı olmasına rağmen, ayrışık aminolar karaciğerde işlenerek kan dolaşımına hızlı bir şekilde karışması bakımından eşsizdir. Kimyasal ve hormonsal düzenleme(insulin, GH), bağışık sistemini düzenleme, yapıcı etki (protein sentezi yoluyla) gibi yapısal etkileri de oluşturur.
Ayrıca bizler sadece EAA’ları kullanırız çünkü son zamanlarda yapılan birçok çalışma ağız yoluyla alınan EAA ların yapıcı etkisini ve protein sentezi üzerindeki etkiyi incelemiştir ve yapılan araştırma sonucunda; az bir miktarda EAA nın vücut için gerekli olduğu ve NEAAların(esansiyel olmayan) fayda bakımından gereksiz olduğu saptanmıştır. Örneğin; araştırmacılar besin takviyelerinde sadece EAA ların kullanımıyla vücudun gerekli amino asit ihtiyacının karşılanabileceğini ve protein sentezinin artış gösterebileceğini bulmuşlardır.
Antrenman sonrasında alınan NEAA ların kas dokularında herhangi bir tepkime oluşturmadığı da gözlenmiştir. Sonuç olarak bu 9 aminoyu seçtik çünkü bunlar insan kası proteininin tam olarak aynısıdır yani Animal Nitro, insan kası protein ve amino oranını içerir. Diğer hiçbir amino asit takviyesine benzemez tamamıyla tektir. Animal Nitro, kaslarınızın gereksinimine göre formüle edilmiştir. Kaslar üzerinde bir kilit olduğu varsayılıyorsa, Animal Nitro bu kilidi açacak anahtardır!
Animal Nitro’dan bahsetmeden önce, ağız yoluyla alınan amino asitlerin etkisine göz atmamız gerekir. İlk bölümde değindiğimiz gibi kullanacağımız aminonun türü, dozu, yapısı ve ne zaman alınacağı yapısal etki söz konusu olduğunda farklılık gösterebilir. Birçok araştırmanın da gösterdiği gibi antrenmandan sonra alınan amino asit gözle görülür bir miktarda kas protein sentezini arttırabilir. Diğer bir deyişle amino asitler kaslar üzerinde anabolik bir etki oluşturabilir. Geçmişteki çalışmalar aminoların damar yoluyla alınması üzerinde dururken, günümüzdeki çalışmalar ağız yoluyla alınan amino asitlerin de yapıcı etki oluşturabileceğini göstermiştir.
Sonuç olarak sağlıklı sağlıklı bir antrenman üzerine yapılan araştırmalar; sporcunun ağız yoluyla aldığı amino asit takviyesinin; protein sentezinde, damar yoluyla alınan amino asit kadar etkili olduğu sonucuna varmışlardır.

amino asit 4

Artık bildiğimiz gibi, çalışmalar ayrıca aşırı miktarda aminoya ihtiyacımız olmadığını göstermiştir. Bazı yayınlanmamış sonuçlara göre, araştırmacılar; sadece yeterli miktarda EAA, protein sentezine eklenir. 40 gr whey protein sindirildiğinde, urea üretimi gözle görülür bir biçimde artar.

Animal Nitro Size Ne Sağlar?
Bu noktaya kadar, Animal Nitronun ne olduğunu öğrenmiş olmalısınız. Bu küçük paketlerin her biri kaslarınızın ihtiyacı olan kanıtlanmış 6gr amino asit dozu içermektedir. Animal Nitro saf, temiz, basit ve etkilidir. Animal Nitro sadece ayrışık esansiyel amino asitleri, B6 vitaminini ve niacin içerdiği için sporcunun ihtiyacı olan amino asit ve dayanıklılığı tamamıyla karşılar. Ancak size karşı dürüst olacağız. Animal Nitroyu bu alandaki en iyi amino asit olarak üretmeyi düşünürken, bir yanda da profesyonel sporcuların bu yeni üründen maksimum kazanım sağlamasını da hesaba kattık.
Antrenmana yeni başlamış veya tecrübesiz vücut geliştiriciler, doğru bir beslenme ve antrenmanla büyük bir gelişme elde edebilirler. Bu kişiler için yeterli miktarda yemek ve sıkı bir antrenman büyük miktarda ilerleme getirir. Ancak üst düzey sporcular ise mucizevi gelişimler beklemektedir yani antrenmanlarından ve beslenmelerinden alabileceklerinin son damlasına kadar yararlanmaya ihtiyaç duyarlar.

 

Şunu söylemeliyiz ki; Animal Nitro birkaç gün içerisinde size inanılmaz bir güç veya kas kütlenizde büyük bir gelişme vermeyecektir. Bu sporla uzun süredir ilgilenen sporcular bilir ki bunu gerçekleştirebilecek bir ilaç yoktur. Ancak yarışma hazırlığındaki profesyonel sporculara için Animal Nitro ekstra üstünlük sağlar.
Bu durumda tecrübeli vücut geliştiriciler bunun pound ve inc’lerle ilgili olduğunu bilir. Animal Nitro; dayanıklılığı arttırmak, onarımı hızlandırmak, yorgunluğu azaltmak ve daha sıkı bir antrenman için gerekli enerjiyi sağlamak üzere üretilmiştir. Bu, şu anlama gelir; Bench’te maksimum tekrarınıza 1 tekrar daha eklemek ve vücudunuzun hızlı bir şekilde onarılarak kas dokularının gelişimini sağlayabilecek konuma gelmesi anlamı taşır.
Yapılan son araştırmalara göre süreç de önem taşımaktadır. Anabolik açıdan baktığımızda, tüm vücut geliştiriciler için varolan önemli bir beslenme süreci vardır. Bu süreçte vücudunuzun anabolik sistemini en üst düzeyde çalıştırarak maksimum kas kazanımını sağlamak mümkündür. Bu süreci kaçırırsanız kaslarınızı tam anlamıyla geliştiremeyebilirsiniz.
Animal Nitro; antrenmandan hemen önce ve tabi antrenman sonrasında da hemen alınmalıdır. Bir sonraki antrenmanda protein sentezi aktif halde olacaktır. Burada önemli nokta, kas protein dengesinin negatif değil pozitif olması gerektiğidir. Pozitif durumdayken, vücudunuz anabolik bir koşuldadır.
Antrenmandan önce Animal Nitro almak da oldukça faydalı olabilir. Amerika’da fizyoloji, hormon bilimi ve metabolizma üzerine yayınlanan bir araştırmada, araştırmacılar, antrenman öncesinde ağız yoluyla alınan amino asitleri incelemiştir. Ağız yoluyla antrenman öncesinde alınan amino asitler üzerine yapılan araştırma sonucunda; antrenman öncesinde alınan amino asit, antrenman sonrasında alınana göre kas protein sentezini desteklemede daha etkili oldukları sonucuna varılmıştır. Araştırmacılar bunun; hedef dokulara giden amino artışından olduğunu düşünmektedir. Bu yüzden en iyi etki için Animal Nitro hem antrenmandan önce hem de antrenmandan sonra alınmalıdır. Sporcular; yağ oranının azalması ve hacim kazanma amaçlı bu ürünü kullanmaktadır.
Sporcular ayrıca; Animal Nitro’dan alacakları esansiyel amino asitler haricinde, ekstra olarak BCAA da alabilirler. Esansiyel amino asitler vücutta diğer esansiyel olmayan amino asitleri üretmek amacıyla da kullanılmaktadır. Karbonhidrat ve proteinin az olduğu diyetlerde en iyi tamamlayıcıdır. Ayrıca hacim kazanmak amacıyla profesyonel sporcular da Animal Nitro’dan faydalanabilir çünkü Animal Nitro, esansiyel amino asitleri çok hızlı ve etkili bir şekilde vücuda iletebilir.Bu noktada vücut çoğu zaman değişkenlik gösterip yiyecek ve protein içeceklerindeki proteini tam olarak değerlendiremeyebilir ve bunun vücuda getirisi çok az olabilir. Bu durumda, Animal Nitro tamamlayıcı olma görevini görür. Animal Nitro; gücü artırır, onarımı hızlandırır, yorgunluğu azaltır ve testosteron seviyesini düzenler. Kısacası; Animal Nitro; tüm sporcular için oldukça faydalıdır.

amino asit 5
Animal Nitro’yu Nasıl Kullanacaksınız? 

Oldukça basit. Antrenmandan hemen sonra bir paket Animal Nitro alabilirsiniz. Ancak Animal Nitro’nun tam anlamıyla etkisini göstermesini istiyorsanız, o zaman antrenmandan önce ve sonrasında da 1 paket almalısınız.
Animal Nitro’nun kullanımı ile ilgili bir sır ise aç karnına kullanmaktır. Çünkü Animal Nitro’daki aminolar, normal protein gibi sindirilmek zorunda değildir, ayrıca midenizde sorun yaşamayacak ve doluluk hissine kapılmayacaksınız. Eğer antrenman sonrası, devamlı kullandığınız bir protein içeceğiniz varsa, bunu Animal Nitro ile birlikte antrenmandan sonra alabilirsiniz. Yarım saat ya da bir saat içinde de karbonhidratlı ve proteinli yiyecekler tüketmelisiniz.
Bileşik amino asitler basit supplementlerdir. Animal Nitro ise doğru aminoların karışımından oluşur. Anabolizmayı harekete geçirme konusuna gelince hiçbir protein içeceği ya da amino asit takviyesi, Animal Nitro kadar etkili değildir. Animal Nitro kullanmak, vücudu harekete geçiren elektrik anahtarını açmak gibidir. Animal Nitro’nun eşsiz formülü kas-protein dengesini negatiften pozitife çevirerek yapıcı metabolizamanın aktif hale gelmesini sağlayabilir. Animal Nitro’yu antrenmandan önce ve sonra alarak anabolik etki aktif hale gelir ve bu, bu süreç boyunca aynı kalır.

GERÇEK SONUÇLAR
Şüphesiz ki amino asit takviyeleri uzun süredir gündemde ve hala kullanılıyor olmaları size bir şey söylemeli. Spor salonlarında, herkesçe bilinen bir çok başarıya imza atmışlardır. Bir çok vücut geliştirici amino asit kullanmaktadır. Amino asitler ayrıca yıllar boyu bir çok çalışmanın konusu olmuştur. Daha da önemlisi hala yeni çalışma yapılmaktadır. Bu yüzden aminolar yeni bir şey değildir.
Daha önceki bölümlerde de bahsettiğimiz gibi son birkaç yılda yayınlanmış yeni çalışmalardan bazıları esansiyel amino asitleri incelemektedir ve sporcuların onları kullanarak nasıl anabolizmayı daha da iyi harekete geçirebileceğini hedeflemişlerdir. Bizler, en son araştırmaları baz alarak Animal Nitro’yu en iyi amino asit takviyesi olarak sizlere sunduk.
Ancak asıl önemli olan gerçek sonuçlardır. Bu amino asitleri kullanan sporcular gerçekte ne düşünmekteler? Ne kadar kas gelişimi elde etmişlerdir? Amino asitleri kullanmaya gerçekten değer mi? Bunlar bizim de cevabını bulmak istediğimiz sorulardan bazıları. İşte bu yüzde Alfa test programını oluşturduk. Ürünlerimizin profesyonel sporcular tarafından kullanıldığında, sporcuların nasıl bir sonuca vardığını görmek istedik.
Animal Nitro’yu test etmek için çeşitli sporcular seçildi. Ürün 3 haftalık süreçle sporculara verildi. 52 sporcu başarılı bir şekilde bu 3 haftalık süreci tamamladı. Bu işe başlamadan önce Alfa testlerinin Animal Nitro’dan beklentilerini biliyorduk ancak sonuçları gördüğümüzde biz de çok şaşırdık. Animal Nitro’nun ANIMAL ürünleri arasında sağlam bir yer edineceğini biliyorduk.
İnanıp inanmamakta serbestsiniz hatta bu ürünü test etmiş sporcuların yorumlarına da inanmak zorunda değilsiniz. Eğer emin olmak istiyorsanız, ürünü kendiniz denemelisiniz. Her şeyden önce ürünümüzün garantisi olarak arkasında durmayı vaat ediyoruz. Eğer Animal Nitro’yu dener ve beğenmezseniz geri iade edin, paranızı hemen geri iade edelim. Bu kadar basit. Daha fazla ne merak ediyorsunuz? A tabi sonuçlar…

OBJEKTİF SONUÇLAR
Genel olarak bir objektif ve bir sübjektif olmak üzere iki şeyi kriter aldık. İlk olarak sporcunun bench press’te, deadliftte ve squatta yapabileceği maksimum tek tekrarı ölçtük. İkinci olarak 3 haftalık Animal Nitro uygulamasından sonra sporculara ilerlemelerini gösterdik Ayrıca dayanıklılık, yorgunluk, onarım ve enerji gibi sübjektif elementleri ölçtük. Yeni başlayanlar için Alfa testleri hakkında kısa bir bilgi verelim. Örneğin; 31 yaşında %13’lük vücut yağı ile kilosu 201 pound(92kg) dan biraz daha zayıf birisini ele alalım. Programın başlangıcında benchten 272(123 kg), deadliftte 335 pound(152kg) ve squatta 358 pound(162kg) kaldırabilmekteydi. Alfa testine katılan aynı sikletteki yarışmacıların en iyisi sırasıyla benchte, deadliftte ve squatta 400, 525, 765 pounddaydı. 52 Alfa testi katılımcısından 3’ü hariç tümü ilerleme göstermiştir. Bu fena değildir. 3 hafta sonra bench presse baktığımızda maksimum tek tekrar bench press’teki ortalama artış %4.7’dir. Bu artış 12,88 lb’ye tekamül eder. Diğer bir deyişle, bench press’te test edilen sporcuların %60’ı maksimum tek tekrarı 6 ile 45 pound arasında bir ilerleme kaydetmiştir.
Deadlift’te de benzer sonuçlar görülmüştür. Sadece 3 haftadan sonra maksimum tek tekrar deadlift artışı 18,07lb olmuştur. Alfa testine katılan sporcuların %65’inden fazlası deadlift’te 6 ile 45lb arasında ilerleme kaydetmiştir. Squata gelince maksimum tek tekrardaki artış %5,9’luk ilerleme ile 21,52lb gelişim elde edilmiştir. Alfa testi katılımcılarının %73’ü ortalama 6 ile 55lb arasında squatta gelişim göstermiştir.
Animal Nitro’yu kullanarak güçte belirli bir artış beklerken bench’te 13lb, deadliftte 18lb ve squatta 22lb’lik bir artış beklemiyorduk. Bu oldukça etkileyici. Maksimum tek tekrarda böyle bir başarı özellikle de profesyonel sporcuları için oldukça önemlidir. Bütun bunların hepsinin sadece 3 haftalık Animal Nitro kullanımından sonra olduğunu unutmamalıyız.
Vücut yağına ve ağırlığına baktığımızda değişik bir durum söz konusudur. Ortalama vücut ağırlığında 0,78lb’lik bir artış vardı. Bunun yanı sıra katılımcıların vücut yağlarında %0,9’luk bir düşüş gözlemlenmiştir. Sonuç tabiî ki yağsız kas. Bizim düşüncemize göre yağsız kas kazanım miktarı çok da önemli değilken, Alfa testi katılımcılarının vücut ağırlıklarında herhangi bir artış olmaksızın, güç olarak gösterdikleri artış daha önemlidir.

SÜBJEKTİF SONUÇLARI
Sübjektif sonuçlarda güç, enerji, yorgunluk ve onarım gibi etmenleri inceleyelim. Katılımcıların %49’u Animal Nitroyu kullanarak vücutta daha iyi bir onarım tecrübe ettiklerini, %68’i güçlerinde artış olduğunu, %48’i daha fazla enerjiye kavuştuğunu ve %37’si ise daha az yorgunluk yaşadığını söylemiştir.
Yukarıda belirttiğimiz dört etmen haricinde, alfa testi sporcuları ayrıca kas gelişimi, daha sıkı antrenman, iştahta artış, daha fazla dayanıklılık, daha kalın ve yoğun kas dokusu gibi etmenler üzerine de yorumlar yapmıştırlar.

amino asit 3

SPORCU YORUMLARI
Aşağıdaki yorumlar alfa testine katılan sporculardan alınmıştır.

-Bu karışım, Mr. Michigan’dan önce kesinlikle bana yardımcı olmuştur. Orta sıklette şimdiye kadar ulaştığım en iyi şekle bu ürün sayesinde ulaştım. 92’den beri yarışmalara katılmaktayım ve büyük bir başarı ile orta sıklete terfi ettim. Daha önceki yıllarda, yarışma öncesinde farklı bir diyet uyguladığım için güçsüz ve gösterişsizdim. Daha önceki şovlarda, oldukça iyi bir performans sergilememe rağmen yarışmalarda daima hafif sıklet sporcular arasındaydım. Ancak bu yıl başardım ve gelmek istediğim orta sıklet sporcuların arasına katıldım. Son birkaç haftadaki çalışmalarım, asistanımı şoke etti. O, eskiye göre çok daha güçlü göründüğümü söyledi.
-Üründen tamamıyla memnun kaldım. 6 pound kütle kazandım ve sonunda bench press i artırdım. Bunun ürünle mi alakalı yoksa zihinle mi alakalı olduğunu tam olarak bilmiyorum. Ancak bildiğim en iyi şey; spor salonunda ne kadar çok yoğunluk kazandığımdır.
-Mükemmel bir ürün. Bu ürünü kullanırken, farklı bir diyet uygulamaktaydım. Vücudumda %2’lik bir yağ oranı düşerken, 185 lb’yi kaldırdığımda havalara uçmuştum. Tüm söyleyebileceğim, bu ürün daima supplementlerim arasında olacaktır.
-Nitro mükemmel ötesidir. Güç ve dayanıklılıktaki artış, düşündüğümden de fazla. Bu ürün gerçekten işe yarıyor. Piyasaya çıkmasını dört gözle bekliyorum.
-Hapların küçük olmasını ve Animal Pak haplarına göre daha kolay yutulabilmesini gerçekten beğendim. Elde ettiğim kas gelişiminden oldukça etkilendim. Kendimi demir gibi hissediyorum. Bu ürünü kullanmaktan ve aldığım sonuçlardan mutlu oluyorum.
-Eşsiz. Gücüm oldukça arttı. 10 pound kas kazandım. Biraz daha göndermeniz mümkün mü? Satışa çıkmasını bekleyeceğim.
-Bu ürün gerçekten harika. Büyük bir artış sağladı.
-Ürünü beğendim, ürün bittiğinde çok daha farklı gözüküyordum. Yorgunluğu atlatmama oldukça yardımcı oldu.
-Sanırım artık bir şampiyonunuz var. Aminolar üzerine yaptığım tüm araştırmalar sonrasında, bu ürünün çok iyi olduğunu düşünüyorum.
-Bu ürün şimdiye kadar gelmiş geçmiş en iyi ürünlerden bir tanesidir.
-Gücüm kesinlikle arttı. Ayrıca, diğer protein ürünleriyle birlikte alınabilmesi gerçekten kullanışlı. Bunun yanı sıra, hem antrenmandan önce hem de sonra alınabilme özelliğini çok beğendim. Antrenmanlar için gereken gücü karşılamada gerçekten başarılı.
-Özellikle squatta gözle görülür bir ilerleme kaydettim. Vücut yağ oranını düşürürken, kas kütlemi de artırdı.
-Bu şüphesiz şimdiye kadar denediğim en iyi supplement. Ürün piyasaya çıkınca, lütfen bana da haber verin.

ÖZET
Animal Nitro’nun en iyi olacağından eminiz. Almış olduğumuz sonuçlar haricinde ürünle ilgili en iyi şeylerden birisi de güç ve dayanıklılık kazanmak isteyen her sporcunun kullanabileceğidir. Animal Nitro diyet uygulayan, hacim kazanmaya çalışan ya da sporda devamlılık sürdüren sporcular için vazgeçilmezdir.
Diyet uygulayan sporcular için Animal Nitro, yağsız kas sağlar ve kısıtlı kalorili diyetlerde bile onarım sunar. Animal Nitro içerisindeki zengin amino asitler ile sporcuların ihtiyacı olan enerjiyi karşılamada oldukça başarılıdır. Bu aminolar; testosteron, büyüme hormonu ve insulin gibi anabolik hormonları da etkileyebilir.
Son olarak; hacim sürecinde ise Animal Nitro kaslarınızın ihtiyacı olan anahtar aminoları size sağlar. Diğer bir bakıma, hem Animal Nitro’yu kullanabilir hem de dilediğiniz gibi yiyebilirsiniz. Animal Nitro midenizi, protein içecekleri gibi doldurmaz, daha da önemlisi Animal Nitro, protein tozlarına göre amino asitleri vücuda daha etkili bir şekilde iletebilir. Animal Nitro sadece 6 gramdır ve çok etkilidir. Eğer uç noktaları arayan bir sporcu iseniz supplement deponuza bir yeni sağlam bir ürün eklemek istiyorsanız, Animal Nitro’yu unutmayın.

Kaynak: BodyBuilding

Çeviren: MANHUNT

 
Makalede kullanılan diğer kaynaklar: 
Adibi S, et al. The kinetics of amino acid absorption and alteration of plasma composition of free amino acids after intestinal perfusion of amino acid mixtures. Am J Clin Nutr 1967; 200: 24-33.

Antonio J, et al. Effects of exercise training and amino-acid supplementation on body composition and physical performance in untrained women. Nutrition 2000; 16(11-12): 1043-6.

Biolo G, et al. An abundant supply of amino acids enhances the metabolic effect of exercise on muscle protein. Am J Physiol Endocrin Metab 1997; 273: E122-E129.

Biolo G, et al. Physiologic hyperinsulinemia stimulates protein synthesis and enhances transport of selected amino acids in human skeletal muscle. J Clin Invest 1995; 95: 811-819.

Bohe J, et al. Human muscle protein synthesis is modulated by extracellular, not intramuscular amino acid availability: a dose-response study. J Physiol 2003; 552(Part 1): 315-24.

Borsheim E, et al. Essential amino acids and muscle protein recovery from resistance exercise. Am J Physiol Endocrinol Metab 2002; 283(4): E648-57).

Brooks, G. Amino acid and protein metabolism during exercise and recovery. Medicine and Science in sports and Exercise, 1987; 19(5): S150-S156.

Carli G, et al. Changes in the exercise-induced hormone response to branched chain amino acid administration. Eur J Appl Physiol 1992; 64: 272-77.

DeBandt JP, Cynober LA. Amino acids with anabolic properties. Curr Opin Clin Nutr Metab Care 1998; 1(3): 263-72.

Edozien JC, et al. Influence of diet on growth in the rat. J Nutr 1978; 108(2): 282-90.

Ferrando A, et al. Oral branched-chain amino acids decrease whole-body proteolysis. J Parenter Enteral Nutr 1995; 19(1): 47-54.

Ferrando A, et al. Postexercise net protein synthesis in human muscle from orally administered amino acids. Am J Physiol 1999; 276(4): E628-E634.

Kobayashi H, et al. Reduced amino acid availability inhibits muscle protein synthesis and decreases activity of initiation factor eIF2B. Am J Physiol Endocrinol Metab 2003; 284(3): 3488-98.

Lanzi R, et al. Elevated insulin levels contribute to the reduced growth hormone (GH) response to GH-releasing hormone in obese subjects. Metabolism 1999 Sep;48(9): 1152-6.

Moriarty KJ, et al. Relative nutritional value of whole protein, hydrolysed protein and free form amino acids in man. Gut 1985; 26(7): 1277-83.

Moudras C, et al. Dietary protein paradox: decrease of amino acid availability induced by high protein diets. Am J Physiol 1993; 264: G1057-1065.

Paddon-Jones D, et al. Amino acid ingestion improves muscle protein synthesis in the young and elderly. Am J Physiol Endocrinol Metab 2004; 286(3): E321-8.

Rasmussen BB, et al. An oral essential amino acid-carbohydrate supplement enhances muscle protein anabolism after resistance exercise. J Appl Physiol 2000; 88: 386-92.

Rasmussen BB, et al. Oral and intravenously administered amino acids produce similar effects on muscle protein synthesis in the elderly. J Nutr Health Aging 2002; 6(6): 358-62.

Smith K, et al. Effects of flooding amino acids on incorporation of labeled amino acids into human muscle protein. Am J Physiol 1998; 275: E73-8.

Smith K, et al. A multi-tracer investigation of the effect of a floding dose administered during the constant infusion of tracer amino acid on the rate of tracer incorporation into human muscle protein. Proc Nutr Soc 1992; 51: 109A.

Tews JK, et al. Induction of threonine imbalance by dispensable amino acids: relation to competition for amino acid transport into brain. J Nutr 1979; 109(2): 304-15.

Tipton K, et al. Acute response of net muscle protein balance reflects 24-h balance after exercise and amino acid ingestion. Am J Physiol 2003; 284(1): E76-E79.

Tipton K, et al. Exercise-induced changes in protein metabolism. Acta Physiol Scand 1998; 162(3): 377-387. Tipton KD, et al. Timing of amino acid-carbohydrate ingestion alters anabolic response of muscle to resistance exercise. Am J Physiol Endocrinol Metab 2001; 281(2): E197-206.

Volpi E, et al. Essential amino acids are primarily responsible for the amino acid stimulation of muscle protein anabolism in healthy elderly adults. Am J Clin Nutr 2003; 28(2): 250-8.

Wolfe R. Control of muscle protein breakdown: effects of activity and nutritional states. Intl J Sport Nutr Exerc Metab 2001; S11: S164-S169.

Wolfe R. Effects of amino acid intake on anabolic processes. Can J Appl Physiol. 2001; 26 Suppl: S220-7.

Wolfe R. Regulation of muscle protein by amino acids. J Nutr 2002; 132: 3219S-3224S.

 

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz