Vitamin Eksikliğinden Dolayı Ağzınızda Çıkan Yaraların Çözümü Çok Basit!

1

Yeterince vitamin tüketmemek, modern beslenme alışkanlığının getirdiği en büyük sorunlardan biri. Meyve ve sebze tüketimi gün geçtikçe azalıyor ve besin değeri yüksek olan besinler önemini yitiriyor. Hal böyleyken vitamin ve mineral eksikliğinden kaynaklanan pek çok sağlık sorunu meydana çıkıyor.

Ağızda çıkan “aft” ve benzeri yaralar da bu tip sağlık sorunlarından biri. Yediğiniz yemekten tat alamamanıza neden olan, can yakan bu yaralar birçok sebepten dolayı çıkıyor olabilir. Yine de muhtemelen, ağzınızdaki yaraların sebebi vitamin eksikliğidir

Reklam

Hangi Vitaminin Eksikliği Ağızda Yaralar Çıkmasına Sebep Olur?

Ağızda yara çıkmasına en fazla sebep olan vitamin eksikliği, B12 vitamininin eksikliğidir. B12 vitamininin eksik olması durumunda aft ve çatlaklar yaygın olarak görülür. Araştırmalar da en çok ağız yarasının B12 eksikliğinden kaynaklandığını göstermektedir.

Ayrıca B9 vitamini (folik asit) eksikliğinde de ağızda yaraların oluştuğu belirtilmektedir.

Bu iki vitaminden birinin eksikliği varsa ve ağzınızda sık sık yaralar çıkıyorsa, beslenmenizi gözden geçirmeniz veya vitamin takviyesi kullanmanız gerekebilir.

Peki Bu Vitaminler Hangi Besinlerde Bulunur?

Image result for steak

B12 vitamini yoğun olarak ette ve yumurtada bulunur. Bu nedenle vegan ve vejeteryan beslenmede B12 eksikliği çok sık görülür.

Vegan veya vejeteryan besleniyorsanız badem sütü, maya veya tahılları tüketebilirsiniz.

Eğer bu besinlerle aranız iyi değilse veya bu besinleri tüketmenize rağmen B12 eksikliğiniz varsa, B12 vitamini takviyesi kullanabilirsiniz.

B9 vitamini ise ceviz, tahin, yer fıstığı, mısır, kara lahana, lahana, marul, patlıcan gibi besinlerin yanı sıra; muz, kivi, avokado, mango, portakal gibi meyvelerde de bulunur.

Folik asit eksikliğini, folik asit takviyesi alarak da giderebilirsiniz.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz