Ağırlık Kaldırmadan Kaslarınızı Sadece Esneterek Daha Fazla Büyütebilir misiniz?

0

Ağırlık kaldırmadan kasları büyütmek mümkün olabilir mi gerçekten?

Gelin, bu durumu madde madde inceleyelim!

Reklam

Varsayım: 

Ya bir şey kaldırmadan kasta gerginlik yaratılabilseydi? Örneğin, poz verirken hem agonist hem de antagonist kas gruplarınız aynı anda esneyerek kasta gerginlik meydana getirir. Kas büyümesi için bu yeterli olabilir mi?

Araştırma:

Mississippi Üniversitesi araştırmacıları, kollarınızı sadece tam hareket aralığı boyunca hareket ettirirken esneterek kas büyümesi olup olamayacağını bulma amacıyla bir araştırma yürüttü. Denekler bir kollarıyla setler arasında 30 saniyelik dinlenme ile 20 esnetici tekrardan oluşan dörder set tamamladılar. Diğer kollarıyla ise 1 tekrar maksimumlarının %70 ağırlığı ile 8-12 tekrardan oluşan dörder set arm curl hareketini tamamladılar.

Bulgular:

Altı haftanın sonunda hem ağırlıksız hem de %70 ağırlıkla yapılan hareket, her iki kolun biceps kaslarına da büyüme sağladı. Ağırlık kullanan grubun triceps bölümü araştırma süresince ilginç olarak küçülme yaşarken, ağırlıksız grupta az da olsa bir büyüme gözlemlendi. Ancak kuvvet söz konusu olduğunda durum daha farklıydı: %70 ağırlıkla çalışan grup önemli ölçüde bir gelişme gösterdi.

Sonuç:

Ağırlık olmadan tam hareket aralığıyla yapılan antrenmanda, ağırlıklarla yapılan antrenman ile aynı oranda kas büyümesi görüldü. Buna ek olarak, ağırlık olmadan kasmaya kıyasla yüksek ağırlık kullanılan antrenman sonucunda kuvvet artışı gözlemlendi.

Uygulama:

Klasik ağırlığa kıyasla, başarısız olana kadar hafif ağırlık kullanıldığında benzer büyüme yaşandığını işaret eden yakın zamandaki farklı araştırmaları takiben yapılan bu araştırma çok ilginç. Bu araştırmayı hayata en pratik bir şekilde geçirmenin yolu ağırlık bulamadığınız durumlarda (örneğin bir otel odasında) veya sakatlık sonrası gibi ağırlık kaldırmanın tavsiye edilmediği zamanlarda yapmaktır. Ağırlıksız antrenmanda kan akışı kısıtlama protokolleri kullanıldığında ne olacağını görmek ilginç olabilir. Sonuçların çok daha iyi olabileceğini tahmin ediyorum.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz