97 Yaşındaki Powerlifter ile Tanışın: Edith Traina

0

Kaç yaşında spor hayatınızın sonuna geleceğinizi düşünüyorsunuz? 30? 40? Yoksa hafif bir şekilde spor temponuzu hep korumak mı istiyorsunuz?

Size 97 yaşında kadın bir powerlifter var desek, bize ne dersiniz? Evet yanlış duymadınız: Florida’da yılda 6 yarışmaya katılan 97 yarışmada kendi vücut ağırlığı kadar ağırlık kaldırabilen, Edith Traina adında bir powerlifter var!

Reklam

Dansta ve tiyatroda alkışların sahibi olabilmek için ortalama 3 dakikaya sahip olunduğunu fark eden Edith Traina, powerlifting ile sadece 3 saniye zamana ihtiyacı olduğunu dile getiriyor. Bunun çok daha kolay olduğunu düşünerek powerliftingi seçtiğini söylüyor. Bu espirili yaklaşımının altında ise iddialı ve kendine güvenen güçlü bir kadın var.

Güç sporunun hakkını vermek de azim ister. Sabır ister. Powerlifting için 97 yaşında yılda 6 yarışmaya katılmak ve hazırlanmak bu yüzden çok büyük bir mesele!

(Edith Traina, oturanlar arasından ortadaki)

Edith Traina, kendisi gibi büyükannelerden oluşan bir grup ile Florida Strong Life Tampa Bay’de çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl Hillsborough County Senior Games’de kendi segmentinde 27 kilo bench press ve 59 kilo deadlift ile altın madalya sahibi oldu… 97 yaş için nasıl bir şey olduğunu şu an tam olarak hayal edemesek de duyunca gözlerimiz yerinden fırlamadı değil…

Üstyelik poerlifter Edith Traina 5 yıl önce başlamış bu spora… Powerliftinge başladığından beri de sağlık ile ilgili olumlu gelişmeler yaşadığını ve daha iyi nefes alabildiğini söylüyor.

Video, fizik terapist Dr. Tanya Gold, Edith’in de dahil olduğu grup ile çalışmaya başladıktan sonra yaşlılarda ağırlık kaldırma konusundaki bakış açısının tamamen değiştiğini dile getiriyor.

30 yaşından sonra 1 yılda kaslarınızın yarısına kadar bir kayıp yaşayabileceğinizi ve ağrlık kaldırmanın buna karşı alınabilecek en iyi yöntem olduğunu dile getiriyor.

97 yaşındaki Powerlifter Edith Traina bazen spor salonuna gitmek istemediğinde kendini şu şekilde motive ediyormuş: “Eğer nefes almak istiyorsam, spora gitmem gerekiyor.”

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz