6 Mart’ın Vücut Geliştirme Tarihindeki Yeri

0

6 Mart 1993. Bu tarihte, çiçeği burnunda fenomen Kenneth “Flex” Wheeler, bir hafta öncesinde Lee Labrada ve Vince Taylor gibi ağır topları yendiği Ironman Pro’daki ilk sahneye çıkışının, acemi şansı olmadığını kanıtlamıştı. İriydi. Parçalanmış bir vücudu vardı.

Related image

Reklam

Damarları tek tek sayılıyordu. Tanrı vergisi vücudu, çizgi roman kahramanlarının ete kemiğe bürünmüş haline benziyordu. Bugün bile görenlerin hâlâ gelmiş geçmiş en iyi fiziklerden biri olarak saygı duyduğu fiziği, vücut geliştirme dünyasının klasikleri arasına girdi.

Wheeler aynı ay içerisinde iki yarışmaya daha katılıp yılın sonuna doğru girdiği Mr. Olympia’da ikinci gelmişti. Hiç Sandow kupası yok ancak Arnold Klasik’i tam üç kez kazandı (1997-98, 2000).

Image result for flex wheeler

Kariyerinde kazandığı tüm unvanları arasında (17), en çok hatırlandığı yer Columbus, Ohio’daki Veterans Memorial Stage olması boşuna değil.

Hiç Mr. Olympia olamamış olsa da, Mr. Olympia olamayan bir diğer isim Kai Greene’in şu anki fanları gibi gerçekten büyük bir fan kitlesi vardı. Döneminde Mr. Olympia olan isimlere, birçok insan onun fiziğini tercih ediyordu. Çünkü orantıları çok eksik ve yağsızlığı da çok üst düzeydi.

Vücut geliştirme tutkunlarının unutmadığı ve daima idol olarak gördüğü Flex Wheeler’dan bugün kesinlikle bahsetmek gerekiyor. Tarihe adını kazımış bir vücut geliştirici olarak, Wheeler’ın yıllar boyunca unutulmayacağını düşünüyoruz.

Vücut Geliştirmenin Aranan Vücut Tipi: X Vücut Şekli

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz